Pathologic: Paluu (day 5)

Sisältää juonipaljastuksia kauhupelistä Pathologic Classic HD (2015)


Palasin tänään venäläisen kauhupelin Pathologicin pariin! Aiemmat tekstit pelistä voi lukea blogistani täältä.

Viimeksi olin suorittanut neljännen päivän päätehtävän ja epäonnistunut sivutehtävässä, jossa hahmoni tulisi testata erilaisia lääkkeitä infektoituneessa talossa. Uudelleen sisuuntuneena tartuin tähän peliin puolen vuoden tauon jälkeen, ja palasin infektoituneeseen taloon. Tehtävä oli loppujen lopuksi helppo, kun päihitti infektion oveluudessa: menin seisomaan talon perimmäisen nurkan ikkunalaudalle, minne infektiopilvet eivät yltäneet. Odottelin siinä kiltisti viitisen minuuttia eli tunnin in-game-aikaa ja poistuin sitten talosta tehtävän suorittaneena. Palkinnot olivat kuumotuksen arvoiset!

Day 5, in which the Bachelor regrets his affection for the living and would very much prefer to like the dead.

Viides päivä alkoi itsevarmuudella ja päättyi todellisella innolla tätä peliä kohtaan – onnistunut päivä siis! Aamu alkaa Annan kirjeellä: hän haluaa kiristää rahaa entiseltä kollegaltaan Varilta ja haluaa Bachelorin hoitavan keskustelut Varin kanssa. Suuntaan siis Varin luokse, mutta häntä ei paljoa tarvinnut uhitella antamaan rahaa. Varin tytär on kadonnut, ja hän antaa minulle 10 000 ennakkomaksua tyttären löytymisestä. Anna ohjeistaa minut oikeaan suuntaan, ja löydän tyttären tanssimasta baarista. Lupaan tytölle, etten paljastaisi hänen olinpaikkaansa hänen huoltajalleen, mutta kerron Varille löytäneeni hänet. Var maksaa avokätisesti tästä tiedosta 50 000.

Saan kuulla huolestuttavan uutisen: kaupungissa on alettu käyttää valtaa väärin, ja useita kyläläisiä on vangittu teloitettavaksi tekaistuista rikoksista. Tehtävänäni on vapauttaa vangit, ja mikäs olisikaan parempi keino kuin lahjoa teloittajat. Nuorempi Vlad ja Victor antavat avokätiset lahjoitukset, ja maksan osan omasta pussista, sillä nyt ei ole – ensimmäistä kertaa tässä pelissä – rahasta pulaa. Vangit vapautetaan, ja minä suuntaan shoppailemaan määrissä ruokaa jemmaan! Lääkkeitäkin on inventaario täynnä, ja Bachelorin tilanne tällä hetkellä on varsin hyvä!

Päätehtävä alkaa puolenpäivän aikaan, kun saan kirjeen Rubinilta. Rubin on edistynyt rokotteen kehittämisessä, mutta hän tarvitsee elävää kudosta sen testaamiseen. Artemy Burakh on lupautunut auttamaan tehtävässä, mutta häntä ei ole näkynyt hetkeen. Rubin pyytää minua etsimään Burakhin. Saan tietää vanhemmalta Vladilta, että Saburov on määrännyt Burakhinin pidätettäväksi. En saa neuvoteltua Burakhia vapaaksi, joten on aika ottaa likaiset keinot käyttöön. Palkkaan Bad Griefin ja hänen kelminsä tappamaan vartijat, jotka vartioivat Burakhia. Samalla ostan panoksia aseeseeni. Vapautettuani Burakhin sovimme tapaavamme iltayhdeksältä kaupungin pohjoispäässä sivukujalla, jossa hän hankkisi infektiosta henkihievereissä olevan kyläläisen operoitavaksi. Kun pääsen paikalle, Bachelor löytää maasta makaamasta naisen ja nappaa hänen lämpimän sydämensä kiikutettavaksi Rubinille. Rubin iloitsee: saisimme pian rokotteen, joka tarjoaa suojaa infektiolta, vaikkei sitä kokonaan voikaan pysäyttää! Tästä on hyvä jatkaa – oli se sitten ensi viikolla tai kesällä, se jää nähtäväksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s