Uudenvuodenlupaukset 2021

Uusi vuosi eli uudet uudenvuodenlupaukset! Otetaan alkuun katsaus viime vuoden lupauksiin ja niiden toteutumiseen:

2020 lupaukset

Vuoden 2020 uudenvuodenlupaukseni olivat:

  1. Kirjoitan ainakin kaksi blogipostausta viikossa. 
  2. Lupaan nähdä ystäviäni vielä säännöllisemmin ja käydä vähintään kerran kuussa isovanhempien luona.
  3. Ota nyt se Harry Potter -tatuointi.
  4. Tipaton vuosi 2020

Näistä yksi toteutui, nimittäin tipaton 2020. Kun puhuin vuosikatsaus-julkaisussa armollisuudesta, harjoitin sitä etenkin uudenvuodenlupauksiini. Koronapandemia vei sen verran inspiraatiota ja motivaatiota istua koneen äärellä vapaa-ajalla, että blogi eli viime vuonna hiljaiseloa. Se harmittaa minua kovin, mutta määrä ei korvaa laatua. Siksi en tänä vuonna asetakaan numeraalisia tavoitteita blogiteksteille, vaan keskityn kirjoittamaan säännöllisesti laadukasta tekstiä aiheista, jotka aidosti kiinnostavat minua. Koronan vuoksi lienee myös selvää, että 2. kohta ei toteutunut. Minulla ei ole selityksiä kohdan 3. toteutumattomuudelle, kuten ei ole aiemminkaan ollut. Nyt sentään olen lähes päättänyt designin mielessäni ja valinnut, kenelle haluan mennä ottamaan Potter-tatuoinnin! One more year sille lupaukselle. Tipattomasta vuodesta voipi lukea omasta postauksestaan.

2021 lupaukset

  1. Kirjoitan enemmän, oli se sitten blogia, päiväkirjaa tai kirjoja. Aloitin fiktion kirjoittamisen aktiivisesti yläasteella ja harrastus säilyi pitkälle lukioon. Olen kirjoittanut useita teoksia, jotka ansaitsisivat tulla uudelleentarkastelluiksi ja päivän valoon tuoduiksi pöytälaatikosta. 2021 haluan löytää uudelleen rakkauden kirjoittamiseen. Aktiivinen päiväkirjan kirjoittaminen kuihtui jokunen vuosi sitten, mutta aion palauttaa sen tänä vuonna – myös mielenterveys kiittää.
  2. Episode V – The Harry Potter tattoo strikes back (laskeskelin, että tämä on ehkä viides vuosi, kun lupaan tämän itselleni)
  3. Pidän enemmän yhteyttä läheisiini ja tapaan heitä mahdollisuuksien mukaan.
  4. Pyrin siihen, että viikoittainen ruutuaikani ei yli 24 tuntia. Vihaan puhelin-sheimaamista, sillä älypuhelimella pidän yhteyttä elämäni ihmisiin, seuraan heidän arkeaan somen kautta ja teen montaa itseäni kehittävää aktiviteettia. Myös somen selaaminen ajankuluksi ja hauskojen Tiktokien katsominen on sallittua – ei kaiken tekemämme tarvitse kehittää meitä tai olla ”hyödyllistä” tekemistä. Kuitenkin, vietän liikaa aikaa puhelimella, ja tämä vaivaa minua erityisesti silloin, kun tartun puhelimeen siksi, etten osaa keskittyä käsillä olevaan aktiviteettiin. Siksi pyrin vähentämään ruutuaikaani, keskittymään enemmän ja olemaan enemmän läsnä.
  5. Liikun enemmän, etenkin pyörällä. Rakastan pyöräilyä, mutta olen tehnyt sitä harmittavan vähän.
  6. Juon 2 litraa vettä päivässä. Tämän pitäisi olla helppoa, sillä olen seurannut vedenjuontiani hyvällä sovelluksella jo vuosia, ja kahteen litraan pääseminen päivittäin ei ole ennenkään ollut vaikeaa. Nyt haluan tehdä siitä taas tavan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s