Pathologic: Verta ja valheita (days 6 & 7)

Sisältää juonipaljastuksia kauhupelistä Pathologic Classic HD (2015)


Päivän 6 alkaessa innostuin Pathologicista niin paljon, että pelasin yhdeltä istumalta kaksi ja puoli päivää putkeen!

Day Six, in which the Bachelor is offered several possible sources of the infection to choose at his discretion.

Aloitin päivän sillä, että hain Rubinilta rokotteen, eli fiilis oli alkuun luottavainen! Sain kuitenkin huolestuttavia kirjeitä, jotka muuttivat päivän suuntaa: katedraaliin oli päässyt infektiota kantava henkilö, minkä myötä kaikki sisällä ovat kuolleet. Kaupungin johto on vakuuttunut siitä, että syyllinen on joku kaupungin naisista, ja tehtävänäni on ottaa heistä verikokeet ja tutkia näytteet. Lisäksi kuulen, että mysteerinen suljettu teurastamo Termitary on uhattuna, ja tuhopolttajat haluavat murtautua sinne sisään.

Päivä kuusi oli vaikein päivä Pathologicissa tähän mennessä. Verikokeiden hakeminen sujui suhteellisen vaivattomasti, mutta laajalti levinneen taudin väistely ja infektiolta välttyminen alkaa käydä vaikeammaksi alueilla, joilla tauti on edennyt pidemmälle. Jouduin aloittamaan muutaman kerran edellisestä tallennuksesta, sillä infektoituneena ei ole enää järkeä jatkaa, enkä halua käyttää pelin puolessavälissä parannusvälineitä, jos se on vältettävissä. Tutkin muutaman syytetyn naisen veren, mutten löydä merkkejä infektiosta. Päivän päätehtävä on suoritettu, ja naiset osoitettu syyttömiksi.

Seuraavaksi kohti Termitarya! Olen vältellyt rakennusta sen kuumottavuuden vuoksi, mutta nyt suunta vie Termitaryn juurelle ja sen sisäpihalle. Termitaryn ovella minua odottaa viisi vihollista, jotka heittelevät polttopulloja päälleni. Paikan vartijoista ei ole paljoa hyötyä, sillä he putoavat yhdestä iskusta, kun taas Bachelor putoaa kolmesta. En ole aiemmin ollut lähellä rage quitia tämän pelin kanssa, mutta hakkasin näitä viittä vihollista aivan liian kauan. Jokainen siis kuolee kyllä yhdestä laukauksesta päähän, mutta aseeni kanssa täytyy seistä todella lähellä vihollista, jotta luoti osuu. Koska aseeni kantomatka ei ole pitkä, ja viholliset heittävät polttopulloja, voit kuvitella, miksi tämä oli vaikeaa. Päädyin strategiaan, jossa juoksin yhden vihollisen luo, ammuin, juoksin pois, tallensin ja lähdin seuraavan kimppuun. Jos kuolin, palasin tilanteeseen, jossa ainakin muutama oli jo poissa päiväjärjestyksestä. Aivan liian pitkän ajan kuluttua sain kaikki tapettua ja sain heiltä hyvät lootit. Nuorempi Vlad palkitsi minut avokätisesti hyvästä työstä. Päivä kuusi oli ohi.


Day Seven, in which the Bachelor gets a chance to uncover the truth and find an invaluable ally.

Sisältövaroitus: itsemurha

Tänään inkvisiittori saapuu kaupunkiin. Minulla on kuitenkin kiireellisempiä huolia: Eve on kadonnut ja jättänyt huolestuttavan jäähyväiskirjeen odottamaan minua. Suuntaan Andreyn pubiin selvittämään Even kohtaloa. Itse Andrey ei ole paikalla, mutta pubin kävijät ohjaavat minut etelään suolle, jonne Andrey lähti etsimään Eveä. Ennen pubista poistumista saan jututtamiltani miehiltä kiväärin ja panoksia siihen!

En ole koskaan matkannut niin etelään kartalla, joten jännitys kasvaa! Tunnelma on painostava, ja sumuisa suo on pelottava paikka. Vastaani tulee kuusi vihollista, jotka saan pudotettua helposti kiväärillä. Löydän Andreyn, mutta hänellä on minulle huonoja uutisia: Eve on hypännyt Katedraalin pylväiltä alas ja kuollut. Mieli maassa suuntaan takaisin kaupunkiin.

Kohtaan inkvisiittorin katedraalilla, ja hän raportoi minulle ajankohtaisen tilanteen ja kysyy edistymisestäni. Saan kuulla, että kaupungin tiedonantajat ovat seuranneet tekemisiäni koko pelin ajan ja raportoineet niistä eteenpäin – mutta yksi tiedonantajista levittää valheellista tietoa. Päivän seitsemän päätehtävänä on selvittää, kuka tiedonantajista valehtelee. Jututan kolmea tiedonantajaa ympäri kaupunkia ja päättelen, kuka heistä valehtelee. Tuon valehtelijan invisiittorille, joka yllättäen ”vahingossa” työntää hänet Katedraalin kaiteelta alas. Sellaista oikeudenkäyntiä sieltä. Päivä seitsemän on ohi.

Jatketaan kahdeksannesta päivästä ensi kerralla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s