Resident Evil: Village lähestyy!

Tieto kahdeksannesta Resident Evil -pääpelistä eli Resident Evil: Villagesta julkaistiin viime vuoden kesäkuussa, mutta unohdin vallan fiilistellä sitä täällä! Jäin odottamaan oikeaa hetkeä palata aiheeseen, ja viimeöisen Resident Evil Showcasen myötä tilaisuus on tullut! Resident Evil: Village julkaistaan toukokuussa ja showcasessa paljastettiin ensimmäistä kertaa gameplayta ja muuta kutkuttavaa sisältöä. Samalla julkaistiin Playsation 5 -eksklusiivinen demo, ja minä tästä kipittelenkin sitten varmaan pleikkariostoksille.

Ensifiilikseni pelistä ensimmäisten trailerien perusteella on innostunut. Olen iloinen siitä, että Resident Evil 7: Biohazardin tarinaa jatketaan ja sitä sidotaan samalla yhtenäisemmäksi sarjan muita tarinoita. Trailerien perusteella pelinkehittäjät ovat ottaneet pelimekaniikoiltaan Resident Evil 7: Biohazardin toimivat ratkaisut ja yhdistäneet ne pelisarjan alkupuolen tunnelmallisiin maisemiin ja ympäristöihin. Majesteettinen mutta kuumottava linna herättää ensimmäisen pelin nostalgiat ja muistuttaa myös Resident Evil 4:n hienoudesta. Myös syrjäinen kylä ympäristönä palauttaa mielen yhteen hienoimmista sarjan peleistä. Olen tavattoman innoissani siitä, että pelissä on talvi! Luminen metsä on tunnelmaltaan toisaalta niin kotoisa, mutta toisaalta äärimmäisen pelottava. Uudet viholliset pelottavat jo valmiiksi, mikä on kauhupelissä aina toivottua!

Uudet trailerin myötä ihokarvat nousevat pystyyn. Koen samoja fiiliksiä Resident Evil: Villagen ympäristöjä katsellessani, kuin ensimmäistä kertaa astuessani poliisiasemalle Resident Evil 2: remaken demossa, mutta siinä missä liikutus oli kakkosen kohdalla nostalgiaa ja lämpöä rakkaaseen peliin palaamisesta, tässä se on silkkaa ihastusta upeista ympäristöistä ja paikoista. Resident Evil: Villagen linna näyttää ympäristönä niin hyvältä, enkä malta odottaa, että pääsen tutkimaan sitä. Uusi traileri vie pelaajan myös linnan kellareihin, joissa kuumotuskäyrä nousee pystysuoraan. Uudenlaiset viholliset nostavat palan kurkkuun jo valmiiksi, ja olen iloinen, että zombie-henkiset hahmot tekevät paluun.

Gameplay trailerissa esitellään aluksi pelin visuaalista puolta, ja en voi kyllin korostaa, kuinka visuaalisesti upealta Resident Evil: Village näyttää! Pelin ympäristöjen yksityiskohdat ovat henkeäsalpaavia ja niin kutsuvia, että haluaisin vain päästä pyörimään tuohon kylään ja linnaan ja tutkimaan niitä perinpohjin. Traileri paljastaa myös yksityiskohtia tarinasta: Ethanin tulee pelastaa kidnapattu lapsensa. Linnassa asuvat naiset, jotka voivat muuttua ötökkäpilviksi, ovat katalia mutta upeita vihollisia. Aseistautuneet ihmissusimaiset hahmot vaikuttavat myös jännittäviltä vihollisilta. Pelimekaniikoissa puolustautuminen on uusi elementti, jota tulee hyödyntää selvitäkseen. Koska itse olen enemmän guns blazing -tyyppinen pelaaja, jolla oli opettelua Resident Evil 3: remaken väistelyelementin kanssa, tulee tästäkin varmasti oppimiskokemus. Inventaario on samankaltainen kuin Resident Evil 4:ssä, mikä vahvistaa edelleen uskomusta siitä, että Resident Evil 4: remake on työn alla. Crafting-toiminto tuo panosten ja parannusesineiden sekoittelun peliin, ja myös kauppias tekee paluun, joskin erilaisena hahmona kuin neljännessä pelissä. The Duke -niminen kauppias auttaa Ethania tarjoamalla ostettavaksi erilaisia hyödyllisiä tavaroita – mutta voiko häneltä ostaa raketinheittimen on todellinen kysymys! Resident Evil: Villagen pulmapelit näyttävät haastavilta hyvällä tavalla, ja ahdistuin jo yhdestä kuolemanpalapelistä jo valmiiksi!

Maiden-demo on saatavilla Playstation 5:lle tänään, ja siinä pelaaja pääsee tutkimaan linnaa ohjatessaan maiden-hahmon pakoa linnasta. Toinen demo ilmestyy kaikille alustoille myöhemmin keväällä. Lisäksi showcasessa julkaistiin Resident Evil: Villagen ostajille ilmaiseksi ladattavissa oleva RE:Verse -moninpeli, jossa pelaaja pääsee seikkailemaan sarjasta tutuilla hahmoilla ja rakkaissa ympäristöissä! Siistiä!

Lasken päiviä Resident Evil: Villagen ilmestymiseen, ja peli tulee varmasti näkymään vahvasti blogissa loppukeväästä! Ennakkotilaus on mahdollista nyt, ja PS5 omistajat pääsevät nauttimaan demosta jo tänään! Kyllä Resident Evil -faneja nyt hemmotellaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s