Pathologic: Loppu lähestyy (Days 8 & 9)

Sisältää juonipaljastuksia kauhupelistä Pathologic Classic HD (2015)


Day Eight, by the end of which the Bachelor can prove once again that the Earth is never up to any good.

Kahdeksas päivä pyörähtää käyntiin Burakhin kanssa jutustelulla. Hän antaa minulle mysteerisen verinäytteen, joka minun on tutkittava mikroskoopin alla. Vastineeksi hän antaisi minulle tekemänsä ihmelääkkeen. Ensitöikseni suuntaan siis tutkimaan näytteen, joka näyttää mikroskoopin läpi todella uhkaavalta ja kummalliselta. Tämä ei taida olla ihmisverta, ja kaiken lisäksi näyte on vielä elossa. Palaan Burakhin luo kuulustelemaan häntä asiasta, mutta hän ei kerro veren lähdettä. Saan luvatun ihmelääkkeen, jonka pitäisi toimia infektiota vastaan!

Iltapäivällä saan inkvisiittorin kirjeen ja saavun katedraaliin hänen luokseen. Hän kertoo surullisia uutisia: hahmoni Bachelorin kaikki tutkimustyö ja labra on tuhottu Capitalissa. Takaiskusta huolimatta tämän kaupungin pelastaminen on edelleen tahtotilani, joten epidemian pysäyttäminen jatkukoon! Invisiittori ohjaa minut jututtamaan Nuorempaa Vladia tämän kaivosta. Nuorempi Vlad ei kuitenkaan suostu puhumaan, joten menen Olgimskyen vihollisen Aspityn puheille. Aspity kertoo, että oikeasti Nuorempi Vlad on Termitaryn sulkemisen – ja mahdollisesti epidemian synnyn – takana. Suuntaan takaisin Nuoremman Vladin luokse ja saamani tiedon valossa hän on yhteistyökykyisempi. Nuorempi Vlad kertoo epäilevänsä, että epidemia on alkanut maasta kaupungin alla, ja lähettää minut tutkimaan teurastamon temppeliosaa Abattoiria.

En kuitenkaan noin vain voi kävellä Abattoriin, vaan tarvitsen siihen luvan. Suuntaan takaisin Termitaryyn ja löydän sieltä vaikutusvaltaisen henkilön Tayan, joka voisi sallia pääsyni Abattoriin. Taya paljastuu lapseksi, jota suojelee joukko miehiä. Iästä viis, Tayalla on valtaa, ja siksi minun on saatava hänet puolelleni. Taya lupaa päästää minut sisään yhdellä ehdolla: toisin oikeuden eteen miehen, joka oli vastuussa Termitaryn sulkemisesta. Taya haluaa jututtaa – mitä ilmeisemmin tappaa – kyseisen miehen. Arvon hetken Olgimskyen väliltä, mutta päätän tuoda Vanhemman Vladin Tayan oikeuden eteen. Taya on tyytyväinen ja vangitsee Vanhemman Vladin. Taya päästää minut Abattoriin. Abattorissa joukko miehiä hyökkää cutscenessa kimppuuni, mutta armeija saapuu kaupunkiin ja pelastaa minut. Kahdeksas päivä on ohi.

Day nine, by which the town is occupied and the worried children ask for the bachelor’s help for the first time ever.

Herään kaupungintalolta klo 14. Armeijan väki on pelastanut minut Abattorissa ja tuonut minut kenraali-komentajansa Alexander Blockin puheille. Block pitää minua liittolaisenaan, mikä on hyvä uutinen. Sen sijaan inkvisiittori ja armeija ovat vihollisia, ja minun tulisi tasapainoilla heidän miellyttämisessään.

Saan kiireisiä kirjeitä Yulialta, Annalta ja Laralta. Yulia kertoo minulle huolestuttavia uutisia: Lara haluaa salamurhata armeijan kenraali-komentajan. Yulia on punonut juonen, jolla hän itse saa suojelua, ja Lara saa pitää henkensä uhkarohkean suunnitelmansa edessä. Minun tulee kertoa Blockille, että salamurhaaja on Yulia, jolloin kenraali-komentaja asettaisi Yulian kotiarestiin. Toimin Yulian ohjeiden mukaan, mutta Yulian talon ulkopuolelle asetetut viisi vartijaa osoittautuvat kapinallisiksi ja he hyökkäävät kimppuuni yrittäessäni palata Yulian luokse. Tapan vartijat ja saan heiltä kolme kivääriä ja keksejä. Valehtelen Yulialle laukauksista, jotta hän kokee olevansa edelleen turvassa. Yulia antaa minulle ihmelääkettä ja kiitollisuutensa.

Seuraavaksi suuntaan Annan luokse. Anna on hankkinut leikkipistoolin, joka minun tulisi toimittaa Laralle. Jos Lara etenisi salamurha-suunnitelmansa kanssa, hän ei joutuisi vastuuseen kenraali-komentajan kuolemasta, sillä leikkipistoolilla ei paljoa murhata. Otan Annalta pistoolin ja toimitan sen Laralle. Saan molemmilta kiitokseksi ihmelääkettä. Ihmelääke tulee tarpeeseen, sillä kahden suojattini ovella seisoo lintumaskinen hahmo kertomassa huonot uutiset: talossa on infektoitunut henkilö, joka tekee kuolemaa. Käytän kaksi ihmelääkettä, ja onnistun pelastamaan ihmishenkiä. Jee!

Invisiittori kutsuu minut luokseen. Hän on huolestunut, koska hän ei ole kuullut Burakhista hetkeen. Suuntaan Termitaryyn jututtamaan Burakhia. Tällä ei ole mitään raportoitavaa, mutta jaamme tietomme epidemian lähteestä ja tutkimuksistamme. Burakh alkaa tutkia johtolankaani siitä, että epidemia olisi saanut alkunsa maasta. Palaan raportoimaan inkvisiittorille, ja hän palkitsee minut.

Yhdeksännen päivän päätehtävän aika. Suuntaan Victorin juttusille, ja hän kertoo koko Kainin perheen tekevän kuolemaa. Liioitteleeko hän, sitä en tiedä. Victor pyytää minua juttelemaan Polyhedronissa majailevan poikansa Khanin kanssa ja tutkimaan Polyhedronia. Kiipeän Polyhedroniin, mutta epäilen heidän päästävän minua sisään. Khan kuitenkin vastaanottaa vieraan, ja vaatii viittä kivääriä, joilla he voisivat puolustautua saapuneelta armeijalta. Minulla on neljä kivääriä, mutta Khan vaatii viisi. Yksi kivääri maksaa 150 000 rahaa, mitä minulla ei todellakaan ole. Hyvä inventaariotilanteeni kääntyy laskuun, kun joudun myymään arvokkaita tavaroita saadakseni Khanille viidennen kiväärin. Viittä kivääriä vastaan Khan päästää minut viimein tutkimaan Polyhedronia, mutta koska kello on vähän vaille puolenyön, ehdin viettää aikaa sisällä vain vähän aikaa. Kello lyö kaksitoista, ja päätehtävä on suoritettu!

Ensi kerralla pelin kolme viimeistä päivää ja todennäköisesti kuumottava loppuhuipennus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s