Genshin Impact

Olen alkuvuodesta lähtien pelannut aktiivisesti Genshin Impact -nimistä videopeliä, ja ajattelin kirjoitella siitä myös tänne blogin puolelle! Genshin Impact on kiinalaisen pelistudio miHoYon open world -toimintaroolipeli, jossa pelaaja seikkailee Traveleriksi kutsutulla hahmolla Teyvat-fantasiamaailmassa. Pelin alussa Traveler joutuu eroon sisaruksestaan taistellessaan mysteeristä jumalhahmoa vastaan, ja pelin pääjuonena onkin saattaa sisarukset jälleen yhteen. Teyvat on maailma, jonka eri kansakuntia hallitsevat eri elementtejä edustavat jumalalliset hahmot. Jumalia, The Seven, ja elementtejä on seitsemän: anemo (ilma), geo (maa), electro (sähkö), dendro, hydro (vesi), pyro (tuli) ja cryo (jää). Traveler saapuu ensimmäisenä ilman ja vapauden jumalan Barbatosin hallitsemaan Mondstadtiin kumppaninaan ilmassa leijuva hahmo Paimon. Paimon on pelaajan mukana ja tuo dialogin kautta tärkeää tietoa pelin ja tarinan kulusta. Pelin prologissa Traveler ja Paimon selvittävät Mondstadtia terrorisoivan lohikäärmeen salaisuutta apunaan Mondstadtia suojeleva ritariorganisaatio Knights of Favonius.

Genshin Impactissa pelaaja hallitsee Travelerin lisäksi kolmea muuta hahmoa, ja pelattava tiimi on vapaasti kasattavissa pelaajan omistamista hahmoista. Alussa pelaaja saa tietyt vakihahmot, joilla hän pääsee opettelemaan eri elementtien käyttämistä ja etenkin niiden yhteensovittamista. Amber on pirtsakka Knights of Favoniusin tiedustelija, jonka ase on jousi ja elementti tuli. Oikeudentajuinen Amber on ensimmäinen hahmo, jonka Traveler ja Paimon kohtaavat saapuessaan Mondstadtiin. Seikkailuissa ovat mukana myös Knights of Favoniusin ratsuväen mysteerinen kapteeni Kaeya, jonka aseena on miekka ja elementtinä jää, sekä Knights of Favoniusin kirjastonhoitaja Lisa, joka sekoittaa äidillistä huolehtivaisuutta ja ankaraa flirttailua jokaiseen keskusteluun. Lisa on sähköhahmo, jonka aseena on taikakatalysaattori. Genshin Impactissa on tärkeää oppia hallitsemaan elementtejä ja ketjuttamaan niitä oikein: taistelussa on esimerkiksi hyödyllisempää iskeä vihollista ensin vesi-iskulla ja sitten jääiskulla, jolloin vihollinen jäätyy sen sijaan, että iskisi pelkällä jääiskulla.

Genshin Impactin pelimekaniikka pohjaa siis seikkailuun ja taisteluun, jossa elementit ja erilaiset aseet ovat pääosassa. Pelaaja suorittaa erilaisia tehtäviä edetäkseen pelissä, ja monipuolinen tehtävävalikoima tuo mukavaa vaihtelua pelaamiseen: tarinallisen päätehtävän lisäksi pelaaja voi tehdä muun muassa päivittäisiä toimeksiantoja, alueisiin ja tarinoihin liittyviä seikkailutehtäviä tai hahmotehtäviä, joissa tutustutaan uusiin hahmoihin ja heidän taustatarinoihinsa.

Uusia hahmoja voi saada toteuttamalla erilaisia tehtäviä ja seikkailuja, mutta yleisin tapa on tehdä toiveita (wishes). Toiveet toimivat pelin sisäisillä valuuttoilla, ja niitä toteuttamalla peli arpoo pelaajalle hahmoja ja aseita. Yleensä kymmeneen toiveeseen on taattu ainakin yksi viiden tähden hahmo tai ase, eli pelin parhaimpia. Genshin Impact pohjaakin tienestinsä siihen, että pelaajat käyttävät pelin sisäisen valuutan hankkimiseksi oikeaa rahaa, jotta he voisivat tehdä lisää toiveita ja saada uusia hahmoja. Genshin Impact on kaikessa monipuolisuudessaan ilmainen peli, mitä minun on edelleen vaikeaa uskoa: open world -peli, joka on visuaalisesti upea ja tarinallisesti kutkuttava, on ilmainen. Rahaa tarvitsee käyttää vain, jos itse haluaa – ja jos sille tielle lähtee, houkutus on suuri arpaonneen pohjaavan toivesysteemin vuoksi.

Itselläni on nyt 18/33 hahmoa, joista käytän aktiivisesti noin puolia. Olen kehittänyt kaikkia hahmojani tasaiseen tahtiin, minkä olen huomannut nyt virheeksi, sillä kokemustasoni (adventure level) on kasvanut merkittävästi suhteessa hahmojen tasoon (character level). Adventure levelin myötä pelaaja saa vaikeampia tehtäviä ja vihollisia, mutta myös parempia palkintoja niiden voittamisesta. Vastassani on nyt noin 60-70-tason vihollisia, mutta parhaat hahmoni ovat vain hieman yli 50 character levelillä ja matalimmat noin 40. Vakitiimiini kuuluvat Travelerin lisäksi Knights of Favoniusin sisäkkö ja ritarialokas Noelle (geo), tulinen asianajaja Yanfei (pyro) ja Kaeya. Välillä vaihdan Yanfein toiseen tulihahmoon, kokki Xianglingiin ja Kaeyan susien kanssa kasvaneeseen sähköhahmo Razoriin. Luottoparantajani on vesihahmo Barbara, joka on Favonius-kirkon diakonissa ja musiikki-idoli. Jousiampujahahmoinani toimivat yleensä Amber tai mysteerinen sähköprinsessa Fischl.

Toinen kansakunta, johon tällä hetkellä pelissä pääsee seikkailemaan, on maan ja sopimusten jumala Moraxin suojelema Liyue. Traveler pystyy hallitsemaan useampaa elementtiä ja voi vaihtaa käytössä olevaa elementtiään jumalpatsaalla. Tällä hetkellä Travelerilla voi olla käytössä siis ilman tai maan voimat ja niihin liittyvät kyvyt. Mondstadt ja Liyue ovat alueiden lisäksi kaupunkeja, ja kaupungeissa pelaaja pystyy asioimaan kaupoissa, valmistamaan aseita ja muita välineitä sekä suorittamaan juoksevia tehtäviä.

Teyvat on alueena todella iso, ja tutkittavaa on paljon! Alueet ovat visuaalisesti kauniita ja monipuolisia, ja niistä löydettävät kasvit, viholliset ja esineet vaihtelevat. Mondstadtin alueella on myös ainutlaatuinen Dragonspinen alue, jossa talvi tuivertaa ja pelaaja jäätyy, jos seikkailee siellä liian pitkään ilman lämmön lähdettä. Tietojen mukaan seuraava pelissä avautuva alue on sähkön ja ikuisuuden jumalan Baalin suojelema Inazuma, ja julkistettujen kuvien perusteella alue näyttää todella kauniilta! Olen edelleen hyvin hämmentynyt siitä, miten näin laaja ja laadukas peli on ilmainen, mutta niin se vain nyt on!

Kuva: Genshin Impact -wiki

Genshin Impact on lempipelejäni tällä hetkellä ja pelaan sitä lähes päivittäin. Päivittäiset toimeksiannot tarjoavat hyvän motivaattorin uppoutua pelin pariin hetkeksi ja tarinaa eteenpäin vievät seikkailut vievät mukanaan useammaksi tunniksi! Genshin Impact on ilmainen ja se on saatavilla Windowsille, Playstation 4:lle sekä Android- ja iOS-mobiililaitteille. Vahva suositus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s