Formulafiiliksiä! Azerbaidžanin GP

Punaiset liput liehuivat neljä kertaa Azerbaidžanin osakilpailun aika-ajoissa, mikä enteilee tapahtumarikasta osakilpailua tälle päivälle! Näin monta punaista lippua aika-ajoissa on nähty viimeksi Unkarissa 2016. Koliseeko kilpailussa yhtä paljon kuin aika-ajoissa? Jännitystä kilpailuun tuo myös lähtöjärjestys: 1. Charles Leclerc, 2. Lewis Hamilton, 3. Max Verstappen, 4. Pierre Gasly, 5. Carlos Sainz, 6. Sergio Pérez, 7. Yuki Tsunoda, 8. Fernando Alonso, 9. Lando Norris, 10. Valtteri Bottas, 11. Sebastian Vettel, 12. Esteban Ocon, 13. Daniel Ricciardo, 14. Kimi Räikkönen, 15. George Russell, 16. Nicholas Latifi, 17. Mick Schumacher, 18. Nikita Mazepin, 19. Lance Stroll ja 20. Antionio Giovinazzi.

Startti

Startti on siisti, ja Leclerc lähtee vetämään letkaa. Hamilton saa hyvän lähdön ja kiitää Leclercin perässä peittäen Verstappenia. Gasly ohittaa Sainzin ja Alonso Tsunodan. Norris kärsii huonon lähdön jäädessään pussiin, ja hän putoaa kolme sijoitusta. Russell suuntaa varikolle ensimmäisen kierroksen jälkeen ja saa uudet renkaat alleen. Schumacher ja Stroll ottavat hieman rengasosumaa, mutta kilvanajo jatkuu!

Kierroksella 2/51 Hamilton painelee Leclercista ohi ja nousee kilpailun johtoon. Ocon keskeyttää rikkoutuneen voimanlähteen vuoksi kierroksella 4/51. Hamilton, Leclerc ja Verstappen ajavat hyvin lähekkäin, eikä Hamilton pysty ottamaan kaulaa takanaan ajaviin. Kierroksella 7/51 Verstappen ohittaa Leclercin ja on nyt Hamiltonin takana. Hamilton raportoi, että hänen autonsa yliohjaa. Pérez ohittaa Leclercin kierroksella 8/51 ja kellottaa nopeimman kierrosajan. Alonso ja Norris tekevät varikkopysähdykset ja saavat kovemmat renkaat alleen. Kärkikymmenikkö ajaa edelleen pehmeillä renkailla, samoin Haasit.

Kierroksella 10/51 Leclerc tulee varikolle ja saa kovemmat renkaat alleen. Leclerc putoaa kymmenenneksi Räikkösen eteen. Myös tallikaveri Sainz tulee varikolle ja putoaa Räikkösen taakse. Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. PER, 4. GAS, 5. VET, 6. BOT, 7. RIC, 8. STR, 9. LEC ja 10. RAI. Sainz on ajanut pitkäksi toisella sektorilla, ja keltaiset liput heiluvat. Sainz peruuttaa vaarallisesti päästäkseen takaisin radalle, mutta kisa jatkuu kolaritta. Mercedes mokaa Hamiltonin varikkopysähdyksen, ja Hamilton putoaa neljänneksi. Myös Bottas tulee varikolle ja hän palaa radalle sijalle 11. Verstappen tulee varikolle kierroksella 13/51 ja palaa radalle Hamiltonin eteen. Pérez ajaa hyvää kisaa ja suuntaa varikolle kierroksella 14/51. Nyt Red bull kärsii huonosta pysähdyksestä. Pérez palaa radalle juuri ja juuri Hamiltonin eteen.

Vettel johtaa osakilpailua ensimmäistä kertaa sitten Brasilian 2019

Vettel johtaa osakilpailua pehmeillä renkailla. Kaikilla muilla on kovat renkaat allaan. Aston Martinit ovat ainoat, jotka eivät ole vielä käyneet varikolla, minkä vuoksi kärkiviisikon tilanne on nyt 1. VET, 2. VER, 3. PER, 4. HAM ja 5. STR. Vettel raportoi olevansa tyytyväinen autoon ja renkaisiin. Sydän läikkyy. Vettel tulee varikolle kierroksella 19/51 ja putoaa seitsemänneksi. It was fun while it lasted! Stroll on nyt ainoa, joka ei ole käynyt varikolla.

Mazepin ajaa pitkäksi kierroksella 25/51, mutta matka jatkuu kilpailun hännillä. Tilanne kärkikymmenikössä on nyt 1. VER, 2. PER, 3. HAM, 4. STR, 5. GAS, 6. LEC, 7. VET, 8. TSU, 9. NOR ja 10. BOT. Strollin vasen takarengas räjähtää kierroksella 31/51 ja hän ajaa seinään pääsuoralla. Turva-auto tulee radalle, ja varikko suljetaan. Stroll voi hyvin ja kävelee kolarista pois.

Strollin kolari

Autot kerätään letkaan turva-auton taakse, ja jälleen kaikki on mahdollista! Varikko avataan, ja ilmaisia varikkopysähdyksiä satelee. Schumacheria käsketään pysähtymään heti varikkopysähdyksen jälkeen, ja auto haetaan takaisin varikolle.

Turva-auto poistuu kierroksen 35/51 päätteeksi. Verstappen saa hyvän uudelleenstartin, mutta niin saa myös Vettel, joka lähtee kipuamaan sijoituksia! Tilanne on nyt 1. VER, 2. PER, 3. HAM, 4. VET, 5. GAS, 6. LEC, 7. TSU, 8. NOR, 9. SAI ja 10. RIC. Räikkönen ohittaa Bottaksen, ja Bottas jarkaa putoamista. Lähetyksen kansainvälinen kuvayhteys katkeaa, joten nautitaan hetki selostajien hienosta työstä!

Vettel nousee sijoituksia kilpailussa!

Kierroksella 43/51 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. HAM, 4. VET, 5. GAS, 6. LEC, 7. TSU, 8. NOR, 9. SAI ja 10. RIC. Räikkönen on sijalla 12. ja Bottas sijalla 14. Räikkönen mittelee Alonson kanssa.

Kierroksella 47/51 Verstappen ajaa yllättäen rengasrikon vuoksi kärjestä seinään ja hänen osakilpailunsa on siinä! Turva-auto tulee radalle hetkeksi, mutta sitten liehuvat punaiset liput. Vaikka en Verstappenista pidäkään, onhan se inhottavaa, että kilpailu päättyy kuljettajasta riippumattomasta syystä. Verstappenin kolarin jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. Pérez, 2. Hamilton, 3. Vettel, 4. Gasly, 5. Leclerc, 6. Tsunoda, 7. Norris, 8. Sainz, 9. Ricciardo ja 10. Alonso.

Verstappenin kolari

Kuljettajat saavat vaihtaa renkaita punaisten lippujen aikana. Pérez pääsee eroon hyvin kuluneista renkaistaan, joiden puolesta olen jännittänyt jo tovin. Vettelillä on puolestaan käytössä ainoana radalla tuoreet pehmeät renkaat, mikä enteilee hyvää kisamenestystä. Vettel palkintopallilla ja Pérezin ensimmäinen voitto Red Bullilla alkavat olla käsin kosketeltavissa. Vettel myös johtaa Driver of the day -äänestystä huimalla 48% äänistä. Lempikuskieni puolesta jännittää nyt uskomattoman paljon!

Kaksi kierrosta jäljellä lämmitelykierroksen jälkeen! Kaikilla on allaan pehmeät renkaat. Uudelleenstartti otetaan lähtöruudukosta lämmittelykierroksen jälkeen. Hamilton ajaa pitkäksi ja on ulkona voittotaistelusta pudotessaan kuudenneksitoista. Kärkikolmikko on Pérez, Vettel ja Gasly. Leclerc yrittää painaa Gaslysta ohi useaan otteeseen, mutta Gasly pitää pintansa. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Sergio Pérez, 2. Sebastian Vettel ja 3. Pierre Gasly. Itkettää onnesta! Kimi ajaa viimein pisteille! Vettel valitaan erittäin ansioituneesti Päivän kuljettajaksi.

20. kesäkuuta ajetaan Ranskassa!

Aiemmat Azerbaidžanin osakilpailut

Azerbaidžanin GP 2019

Azerbaidžanin GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s