Formulafiiliksiä! Unkarin GP

Dramaattisen Silverstonen osakilpailun ja sen raskaan jälkipuinnin jälkeen on aika suunnata katse kohti Unkarin osakilpailua! Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Max Verstappen, 4. Sergio Pérez, 5. Pierre Gasly, 6. Lando Norris, 7. Charles Leclerc, 8. Esteban Ocon, 9. Fernando Alonso, 10. Sebastian Vettel, 11. Daniel Ricciardo, 12. Lance Stroll, 13. Kimi Räikkönen, 14. Antonio Giovinazzi, 15. Carlos Sainz, 16. Yuki Tsunoda, 17. George Russell, 18. Nicholas Latifi, 19. Nikita Mazepin ja 20. Mick Schumacher.

Ennen kilpailun alkua Sebastian Vettel ottaa kantaa Unkarin seksuaalivähemmistöjen tilanteeseen pride-vaatetuksella. Respect!

Unkarissa sataa! Startti on kaaos: Bottas osuu Norrisin perään, ja Norris kolaa Verstappenin radalta, kun taas Bottas kolaa Pérezin radalta. Myös Leclerc ja Stroll ottavat kolarissa osumaa toisiinsa, ja lopulta keskeyttäjiä ovat Bottas, Pérez, Stroll ja Leclerc. Turva-auto tulee radalle, ja pian sen jälkeen heiluu punainen lippu. Neljä autoa pitää siivota ensimmäiseltä sektorilta, ja lisäksi radalla on esimerkiksi Verstappenin auton palasia. Ennen kilpailun keskeyttämistä tilanne on 1. HAM, 2. OCO, 3. VET, 4. SAI, 5. TSU, 6. LAT, 7. ALO, 8. RUS, 9. RAI, 10. MSC, 11. GAS, 12. RIC, 13. VER, 14. MAZ, 15. NOR ja 16. GIO. Red Bullin mekaanikot paikkailevat parhaansa mukaan Verstappenin autoa. Norris ei jatka kilpailua auton vaurioiden vuoksi.

Kilpailu starttaa uudelleen aurinkoisissa olosuhteissa ruudukosta. Hamilton lähtee yksin lähtöruudukosta kilpailuun, sillä kaikki muut suuntaavat varikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaat alleen ja starttaavat varikolta.

Hamilton tulee varikolle kierroksella 5/70 ja putoaa viimeiseksi. Mazepin keskeyttää Räikkösen osuessa häneen varikolla. Tuomaristo tutkii. Tilanne on nyt 1. OCO, 2. VET, 3. LAT, 4. TSU, 5. SAI, 6. ALO, 7. RUS, 8. RAI, 9. RIC, 10. MSC, 11. VER, 12. GAS, 13. GIO ja 14. HAM. Joko saa toivoa Vettelin voittoa?

Russell toteaa tiimiradioon, että jos tallin pitää valita hänen ja kolmantena ajavan Latifin väliltä strategiassa, heidän tulisi priorisoida Latifin kisa. Upeaa tiimipelaamista! Giovinazzi saa 10 sekunnin aikarangaistuksen ylinopeudella ajamisesta varikolla ja hän käy kärsimässä sen varikolla pian rangaistuksen saamisen jälkeen. Tallikaveri Räikkönen saa unsafe releasesta 10 sekunnin aikarangaistuksen.

Verstappen ja Hamilton tekevät nousua pisteille. Vettel haastaa Oconia kilpailun kärkisijoituksesta. Hamilton tulee varikolle kierroksella 20/70. Ricciardo ja Verstappen tulevat varikolle, ja Hamilton onnistuu ohittamaan molemmat heidän poistuessaan varikolta. Nyt Mercedes onnistui strategiassaan! Tsunoda tulee varikolle kierroksella 23/70 ja hän palaa radalle seitsemänneksi. Vettel on ollut sekunnin päässä Oconista jo tovin, mutta kunnollista ohitusmahdollisuutta ei ole vielä tullut. Latifi tulee varikolle kierroksella 24/70 ja palaa radalle seitsemänneksi Tsunodan taakse. Hänen takanaan on nyt Hamilton. Tilanne kärkikymmenikössä on 1. OCO, 2. VET, 3. SAI, 4. ALO, 5. GAS, 6. TSU, 7. LAT, 8. HAM, 9. MSC ja 10. RUS. Verstappen on kahdestoista. Kärkiviisikko ei ole vielä käynyt varikolla uusintastartin renkaidenvaihdon jälkeen.

Hamilton ohittaa Latifin. Gasly tulee varikolle kierroksella 31/70 ja palaa radalle kahdeksanneksi. Hamilton ohittaa myös Tsunodan ja nousee jo viidenneksi Alonson taakse. Sainz tulee varikolle ja palaa radalle neljänneksi Alonson ja Hamiltonin väliin. Tilanne kärkikymmenikössä on nyt 1. OCO, 2. VET, 3. ALO, 4. SAI, 5. HAM, 6. TSU, 7. LAT, 8. GAS, 9. RUS ja 10. RIC. Verstappen on yhdestoista. Ocon, Vettel ja Alonso tulevat pysähtymään vielä ainakin kerran.

Vettel tulee varikolle kierroksella 37/70 ja palaa radalle kolmanneksi. Alpine on nyt kaksoisjohdossa! Ocon tulee varikolle ja palaa radalle tallikaverinsa taakse. Fernando Alonso johtaa kilpailua! Vettel haastaa Oconia muttei pääse ohi. Alonso tulee varikolle kierroksella 39/70 ja palaa radalle Hamiltonin taakse viidenneksi. Tilanne kärkikymmenikössä on nyt 1. OCO, 2. VET, 3. SAI, 4. HAM, 5. ALO, 6. TSU, 7. GAS, 8. LAT, 9. RUS ja 10. RIC. Verstappenin auto on niin rikki, että hänestä ei ole haastamaan Ricciardoa. Verstappen tulee varikolle kierroksella 41/70.

Hamilton tulee varikolle kierroksella 48/70 ja tykittely voi alkaa! Tsunoda päästää Gaslyn ohi tallimääräyksellä. Hamiltonin vauhti on ilmiömäistä, ja Alonson ja Hamiltonin välinen kilvanajo upeaa! Tuomaristo antaa Bottakselle viiden ruudun lähtörangaistuksen seuraavaan osakilpailuun alun kolarin aiheuttamisesta.

Verstappen nousee pisteille Ricciardon ohi. Hamilton ohittaa viimein Alonson kierroksella 65/70! Esteban Ocon on ajamassa uransa ensimmäiseen F1-voittoon! Vettel on hänen perässään reilun sekunnin päässä. Mutta kumpi on heidän kanssaan podiumilla, Sainz vai Hamilton? Kaksikon autot ovat ihan rinta rinnan Hamiltonin lunastaessa podium-paikkansa Sainzilta. Gasly tulee varikolle kierroksella 69/70 hakemaan nopeimman kierroksen pistettä.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Esteban Ocon, 2. Sebastian Vettel ja 3. Lewis Hamilton. Fernando Alonso valitaan täysin ansaitusti Päivän kuljettajaksi! Hamilton nousee takaisin MM-taistelun kärkeen. Aivan upea kilpailu! Tätä on Formula 1 parhaimmillaan! Ja Vettel podiumilla, aivan ihanaa!

Seuraavaksi F1 siirtyy kesätauolle! Palaillaan Belgiassa elokuun lopussa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s