Formulafiiliksiä! Belgian GP

Edessä on sadekelin kilpailu Spassa, eli mikä tahansa on mahdollista! Kesätauon jälkeen kilpailuun lähdetään kutkuttavassa järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. George Russell, 3. Lewis Hamilton, 4. Daniel Ricciardo, 5. Sebastian Vettel, 6. Pierre Gasly, 7. (Sergio Pérez), 8. Esteban Ocon, 9. Charles Leclerc, 10. Nicholas Latifi, 11. Carlos Sainz, 12. Fernando Alonso, 13. Valtteri Bottas (lähtöruuturangaistus edellisen osakilpailun kolarin vuoksi), 14. Antonio Giovinazzi, 15. Lando Norris (lähtöruuturangaistus aika-ajokolarin korjausten vuoksi), 16. Yuki Tsunoda, 17. Mick Schumacher, 18. Nikita Mazepin, 19. Lance Stroll (lähtöruuturangaistus) ja 20. Kimi Räikkönen (lähtee varikolta). Sergio Pérezin seitsemäs ruutu jää tyhjäksi, sillä hänen autonsa rikkoutui osumassa seinään ennen kilpailun alkua.

Startti viivästyy rankkasateen takia, mikä enteilee jännittävää ja kaaoottista osakilpailua, jahka siihen päästään starttamaan – jos päästään! Lämmittelykierrokselle lähdetään turva-auton perässä. Näkyvyys on erittäin huono märän radan ja sateen vuoksi. Autot ajavat muutaman kierroksen turva-auton perässä, jonka jälkeen todetaan, että sataa liikaa, ja autot palaavat varikolle. Red Bull selvittelee FIA:lta, pääsisikö Pérez vielä mukaan kilpailuun, jos he ehtisivät korjata tämän auton ennen starttia. Tuomariston päätös on, että jos Pérezin auto saadaan korjattua, hän saa aloittaa varikolta. Red Bullin mekaanikot tekevät taikojaan, ja Pérez on kisavalmis!

Kolmen tunnin aikaikkuna osakilpailulle alkoi paikallista aikaa kolmelta, joten täyttä osakilpailua ei tulla tänään ajamaan. Täydestä 44 kierroksesta jäljellä on 39 kierrosta, sillä jokainen viivästynyt startti kuluttaa yhden kierroksen, ja turva-auton perässä ajettiin kaksi kierrosta. Jos tätä osakilpailua päästään ajamaan kilpaa kaksi kierrosta turva-auton perässä tai ilman, voidaan jakaa puolikkaat MM-pisteet. Paikallista aikaa viiden aikaan tuomaristo keskeyttää kellon, eli takaraja kilpailulle ei ole enää kuusi paikallista aikaa. Osakilpailua voi siis ajaa vielä tunnin ajan sitten, kun kello pistetään takaisin käymään.

Suomen aikaa 19.17 eli hieman yli kolme tuntia alkuperäisen startin jälkeen kuskit siirtyvät autoihin ja palaavat radalle turva-auton perässä. Riittävien turva-autokierrosten jälkeen punaiset liput liehuvat, ja kilpailu keskeytetään lopullisesti. Osakilpailusta jaetaan puolikkaat MM-pisteet alla olevan kuvan järjestyksen mukaan. Max Verstappen voittaa, ja George Russell nousee ensimmäiselle F1-palkintopallilleen sijoituttuaan toiseksi. Lewis Hamilton on kolmas ja johtaa edelleen MM-taistoa.

Kuva
Kuva: F1-Twitter

Ensi viikonloppuna Hollannissa päästään toivottavasti taas tavallisen kilpailun makuun!

Aiemmat Belgian osakilpailut:

Belgian GP 2020

Belgian GP 2019

Belgian GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s