Hollannin GP

Zandvoort palaa F1-kalenteriin ja luvassa on jännittävä osakilpailu! Kimi Räikkönen ilmoitti eläköitymisestään aiemmin tällä viikolla, joten tämä kausi jää Räikkösen upean uran viimeiseksi. Tässä osakilpailussa Räikköstä ei kuitenkaan nähdä, sillä suomalaisen positiivisen koronatuloksen vuoksi hänen paikallaan ajaa tänään Robert Kubica! Lähtöjärjestys on 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton, 3. Valtteri Bottas, 4. Pierre Gasly, 5. Charles Leclerc, 6. Carlos Sainz, 7. Antionio Giovinazzi, 8. Esteban Ocon, 9. Fernando Alonso, 10. Daniel Ricciardo, 11. George Russell, 12. Lance Stroll, 13. Lando Norris, 14. Yuki Tsunoda, 15. Sebastian Vettel, 16. Robert Kubica, 17. Mick Schumacher, 18. Nikita Mazepin, 19. Sergio Pérez (starttaa varikolta) ja 20. Nicholas Latifi (starttaa varikolta).

Startti on siisti! Verstappen kiitää kärkeen ja Mersut ampaisevat perään. Kolmannella kierroksella Russell raportoi, että Ricciardon autosta valuu öljyä ja auto savuttaa. Schumacher käy varikolla korjauttamassa autoaan avauskierroksen osumien vuoksi. Pérez tuhoaa omat renkaansa lukkojarrutuksella ja joutuu käymään varikolla näin varhaisessa vaiheessa kilpailua. Myös Vettel käy varikolla vaihtamassa alleen kovat renkaat. Kierroksella 12/72 tilanne kärkikymmenikössä on 1. VER, 2. HAM, 3. BOT, 4. GAS, 5. LEC, 6. SAI, 7. ALO, 8. OCO, 9. RIC ja 10. GIO.

Hamilton tekee ensimmäisen varikkopysähdyksensä kierroksella 21/72 renkaiden kulumisen vuoksi. Hamilton putoaa kolmanneksi. Verstappen tulee varikolle heti peräkkäisellä kierroksella ja palaa radalle Hamiltonin eteen ja Bottaksen taakse. Bottas pelaa tiimipeliä ja pitelee Verstappenia takanaan. Hamiltonin ja Verstappenin välinen ero on noin puolitoista sekuntia. Verstappen ohittaa Bottaksen kierroksella 31/72, ja samalla ohi tulee myös tallikaveri Hamilton. Seuraavalla kierroksella Bottas tulee varikolle ja palaa radalle kolmanneksi. Russell ajaa ylinopeutta varikolla ja saa siitä viiden sekunnin aikarangaistuksen. Vettel pyörähtää ensimmäisellä sektorilla kierroksella 37/72 ja menettää muutaman sijoituksen. Kierrokselle 40/72 lähtiessä Hamilton tekee toisen varikkopysähdyksen. Verstappenilla on jäljellä enää pehmeät ja kovat renkaat, ja hän saa toisella varikkopysähdyksellään kovat renkaat alleen. Nyt on jännittävä tilanne rengasstrategian myötä!

Mazepin keskeyttää varikolle kierroksella 43/72. Tilanne kärkikymmenikössä on nyt 1. VER, 2. HAM, 3. BOT, 4. GAS, 5. LEC, 6. SAI, 7. PER, 8. ALO, 9. OCO ja 10. RIC. Pérez on noussut hienosti letkan hänniltä pisteille! Enää kärkikuusikko ajaa samalla kierroksella, sillä kaikki Pérezista alaspäin on ohitettu kierroksella. Pérez tulee varikolle kierroksella 49/72 ja putoaa sijalle 12. Tsunoda keskeyttää varikolle kierroksen 49/72 päätteeksi.

Pérez ja Norris ottavat osumaa keskenään kierroksella 67/72. Molempien kisa kuitenkin jatkuu. Bottas kutsutaan varikolle kierroksella 68/72, mutta hän ei tallin mukaan saa ajaa nopeinta kierrosaikaa. Bottas kuitenkin ajaa nopeimman kierrosajan ja tekee samalla rataennätyksen vastoin tallin käskyä. Hamilton tulee varikolle ottamaan nopeimman kierroksen pistettä, mutta saako hän peitottua tallikaverinsa tuoretta ennätystä? Saa kuin saakin! Maaliin saavutaan kärkikymmenikön osalta järjestyksessä 1. VER, 2. HAM, 3. BOT, 4. GAS, 5. LEC, 6. ALO, 7. SAI, 8. PER, 9. OCO ja 10. NOR. Vaikka yleensä nautinkin siitä, kun kuski voittaa kotikisansa, ei tänään kyllä hymyilytä. Verstappen nousee takaisin MM-taiston johtoon, mutta toivottavasti tilanne kääntyy ensi viikolla Monzassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s