Formulafiiliksiä! Italian GP

Tänään ajetaan Monzassa Italiassa! Valtteri Bottas voitti eilisen sprinttikisan, mutta koska hänen autonsa voimanlähde vaihdettiin, hän starttaa tänään joukon hänniltä. Pierre Gasly starttaa varikolta sprinttikisassa kärsimänsä kolarin ja siihen liittyvien korjausten myötä. Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Daniel Ricciardo, 3. Lando Norris, 4. Lewis Hamilton, 5. Charles Leclerc, 6. Carlos Sainz, 7. Antonio Giovinazzi, 8. Sergio Pérez, 9. Lance Stroll, 10. Fernando Alonso, 11. Sebastian Vettel, 12. Esteban Ocon, 13. Nicholas Latifi, 14. George Russell, 15. Yuki Tsunoda, 16. Nikita Mazepin, 17. Robert Kubica (Kimi Räikkösen tilalla), 18. Mick Schumacher, 19. Valtteri Bottas ja 20. Pierre Gasly. Ennen lämmittelykierrosta selviää, että Tsunoda ei starttaakaan kisaan auton vikojen vuoksi. Kärjessä kaikilla on allaan medium-renkaat, paitsi Hamiltonilla, jolle on yllättäen valittu kovat renkaat starttiin.

Startti on siisti ja Daniel Ricciardo kiitää kilpailun kärkeen! Hamilton ajautuu hetkeksi ulos radalta yrittäessään ohittaa Verstappenia. Giovinazzi pyörähtää keskelle rataa osumastaan Sainzin kanssa. Virtuaalinen turva-auto, tuomaristo tutkii. Giovinazzi menee varikolle hakemaan uuden etusiiven. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. RIC, 2. VER, 3. NOR, 4. HAM, 5. LEC, 6. SAI, 7. PER, 8. STR, 9. ALO ja 10. OCO. Ilo nähdä Ricciardo kilpailun kärjessä! Giovinazzi saa viiden sekunin aikarangaistuksen. Gasly keskeyttää varikolle.

Pérez ja Sainz mittelevät hienosti kierroksella 9/53. Pérez ohittaa Sainzin ja on nyt Ferrarien välissä. Kierroksella 12/53 nähdään hienoa kilvanajoa puolestaan Norrisin ja Hamiltonin välillä! Vettel ja Ocon ottavat hieman osumaa keskenään. Tuomaristo tutkii ja antaa Oconille rangaistuksen.

Hamiltonin ja Norrisin taistelu. Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 17/53 kärkikymmenikön tilanne on 1. RIC, 2. VER, 3. NOR, 4. HAM, 5. LEC, 6. PER, 7. SAI, 8. STR, 9. BOT ja 10. ALO. Bottas on tehnyt hienon nousun kärkikymmenikköön! Verstappen tekee ajovirheen ja ajautuu hetkeksi ulos radalta palaten kuitenkin paikalleen radalle toiseksi.

Kierroksella 23/53 Ricciardo avaa kilpailun kärjestä varikkopelin ja palaa radalle seitsemänneksi. Red Bull tekee varikkohämäyksen eikä otakaan Verstappenia sisään, vaikka tämän renkaat ovat loppu. Seuraavalla kierroksella Verstappen tulee varikolle, ja Red Bull mokaa tämän varikkopysähdyksen pahasti! Verstappen putoaa kymmenenneksi. Hamilton ohittaa Norrisin nousten kilpailun kärkeen, ja tästä se lähtee! Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 25/53 on 1. HAM, 2. LEC, 3. PER, 4. RIC, 5. SAI, 6. BOT, 7. STR, 8. NOR, 9. VER ja 10. ALO. Seuraavalla kierroksella Hamilton tulee varikolle ja putoaa seitsemänneksi. Verstappen ja Hamilton ajavat rinta rinnan ja yllättäen kolaroivat keskenään. Verstappenin auto lennähtää Hamiltonin auton yli ja päälle, ja autot ajautuvat osittain peräkkäin ja päällekkäin radan ulkopuolelle. Tuomaristo tutkii tilanteen kilpailun jälkeen. Verstappen ei jää katsomaan, miten Hamilton voi, vaan kävelee rataa pitkin pois tilanteesta. Toki hän itse oman kolarinsa jälkeen Silverstonessa valitti, että kukaan ei välittänyt hänen voinnistaan, mutta…

Hamiltonin ja Verstappenin kolari. Kuva: F1-Twitter

Kärkikymmenikön tilanne turva-auton perässä on 1. RIC, 2. LEC, 3. NOR, 4. PER, 5. SAI, 6. BOT, 7. STR, 8. ALO, 9. RUS ja 10. LAT. Turva-auto poistuu radalta kierroksen 30/53 päätteeksi. Kilpailu lähtee uudelleen käyntiin, ja McLarenit näyttävät mahtinsa! Norris painaa Leclercin ohi, ja nyt Ricciardolla ja Norrisilla on mahdollisuus tuoda tallilleen kaksoisvoitto. Bottas ohittaa Sainzin ja nousee viidenneksi. Pérez pompauttaa itsensä Leclercin ohi oikaisten radan ulkopuolelta. Tästä tulee viiden sekunnin aikarangaistus. Bottas ja Leclerc mittelevät keskenään, ja Bottas nousee neljänneksi. Mazepin saa rangaistuksen kolaroinnista tallikaverinsa kanssa.

Koko gridin tilanne kierroksella 43/53 on 1. RIC, 2. NOR, 3. PER, 4. BOT, 5. LEC, 6. SAI, 7. STR, 8. ALO, 9. RUS, 10. OCO, 11. LAT, 12. KUB, 13. VER, 14. GIO, 15. MSC ja 16. MAZ. Bottas ohittaa hetkellisesti Pérezin, mutta Pérez nappaa paikkansa pian takaisin. Mazepin keskeyttää radan sivuun teknisen vian vuoksi. Virtuaalinen turva-auto viipyy radalla hetken.

Kierroksella 50/53 kärkikymmenikön tilanne on 1. RIC, 2. NOR, 3. PER, 4. BOT, 5. LEC, 6. SAI, 7. STR, 8. ALO, 9. RUS ja 10. OCO. Ricciardo painaa ansaitusti Monzan osakilpailun voittoon ja samalla myös Päivän kuljettajaksi nopeimman kierroksen pisteen kera! Palkintopallille nousevat 1. Daniel Ricciardo, 2. Lando Norris ja 3. Valtteri Bottas (Sergio Pérezin aikarangaistuksen myötä). Nyt jäädään odottamaan, millaiset rangaistukset Verstappenin ja Hamiltonin kolarista annetaan!

Kahden viikon päästä Venäjällä jatketaan!

Aiemmat Italian osakilpailut

Italian GP 2020

Italian GP 2019

Italian GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s