Luova Lokakuu – 3. Side

Luova lokakuu -inspiraatiohaasteen päivän sana on side! Luonnollisesti sanasta tulee ensimmäisenä mieleen terveysside, mutta koska olen kirjoittanut kuukautistematiikasta jo aiemmin, lähdin lähestymään aihetta eri näkökulmasta. Pohdimme aihetta Veskun kanssa tänään metsäretkellä, ja Vesku ehdotti, että kirjoittaisin siteestäni eri paikkoihin, joissa olen asunut. Let’s go!

Muuttaessamme loppukesästä laskin, että uusi kotimme on elämäni kymmenes. Olen asunut neljällä paikkakunnalla kahdessa maassa, ja minulla on erityinen suhde jokaiseen kotipaikkaani.

Kyynämöinen (1994-2003)

Olen kotoisin Kyynämöisten kylältä Uuraisilta. Lapsuudenkotini eli nykyinen mummolani maalla on itselleni valtavan rakas paikka, ja sieluni todella lepää ainoastaan siellä. Vaikka kaupungissa asuminen onkin elämäntilanteeseeni nähden toimivin ratkaisu, elän ja rentoudun aivan eri tavalla metsän ja peltojen keskellä kirkkaan tähtitaivaan alla.

Cabrera de Mar (2003-2007)

Yhdeksänvuotiaalle Saanalle oli merkittävä ja opettavainen kokemus muuttaa noin 3500 asukkaan kylästä Keski-Suomesta Barcelonan läheisyyteen Cabrera de Mariin. Asuimme Espanjassa neljä vuotta ja kävimme siskoni kanssa paikallista koulua. Ulkomaille nuorena muuttaminen, koulunkäynti ilman yhteistä kieltä koulutoverien ja opettajien kanssa, sekä täysin erilaiseen kulttuuriin tutustuminen ovat olleet tärkeässä roolissa siinä, millaiseksi ihmiseksi kasvoin. En ole käynyt Espanjassa sen jälkeen, kun muutimme sieltä pois aloittaakseni yläasteen Suomessa, mutta sydämeni kaipaa kovin Välimeren rannalle!

Nokia (2007-2016)

Muutimme Espanjasta takaisin Suomeen, kun siirryin yläasteelle. Paluu Suomeen oli itselleni vaikea, sillä koin omakohtaisesti sen, kuinka eri elämänvaiheissa samanikäiset espanjalaiset ja suomalaiset nuoret olivat. Espanjalaisten kaverieni kanssa koulun pihalla leikityt lasten leikit vaihtuivat nopeasti paljon aikuisempiin harrastuksiin ympärilläni, enkä ollut valmis niin äkkinäiseen ja jyrkkään muutokseen. Minulla meni useampi vuosi oppia esimerkiksi meikkaamaan ja tunsin kovaa painetta aikuistua nopeammin ”ottaakseni ikätoverini kiinni”. Lopulta asiat kuten romanttiset suhteet ja alkoholin käyttö tulivat omalla ajallaan, mutta en voi sanoa, ettenkö olisi kipuillut paineiden kanssa.

Asuimme eri puolilla Nokiaa perheeni kanssa neljässä eri kodissa. Vanhempani asuvat Nokialla edelleen, ja siellä käyminen on edelleen mukavaa ja nostalgista, vaikka en sinne välttämättä haluaisi pysyvästi palata.

Tampere (2016-)

Muutin kotoa asumaan kimppakämppään Haapalinnaan ystävieni kanssa ammattikorkeakouluopintojen loppupuolella. Yhteiselo oli tapahtumarikasta, ja minulla on tuolta ajalta paljon hyviä muistoja ja kokemuksia.

Muutin Veskun kanssa yhteen loppuvuodesta 2017, jolloin tiemme vei Härmälänrantaan. Alueena Härmälänranta oli ihanan moderni ja kaunis, mutta vuosien myötä se alkoi käydä liian täyteen rakennetuksi. Kaipasimme luonnon rauhaa ja enemmän tilaa, ja sitä meillä on nyt uudessa kodissa riittämiin!

Huomisen sana on mukava! Palaillaan mukavissa merkeissä siis huomenna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s