Luova Lokakuu – 4. Mukava

Luova lokakuu -inspiraatiohaasteen päivän sana on mukava. Kirjotin eilen, että palataan tänään siis mukavissa merkeissä, mutta itse asiassa ajattelin kirjoittaa siitä, mitä teen, kun ei ole mukavaa. Tänään on ollut kuormittava päivä, ja olen ollut myös hyvin väsynyt, joten iltaa kohti mentäessä on ollut koko ajan vähemmän mukavaa olla. Näillä keinoilla minä helpotan oloani huonoina hetkinä!

Päiväkirja

Päiväkirjan kirjoittaminen ja muutenkin omista tunteista kirjoittaminen ovat itselleni luonnollisimpia tapoja käsitellä pahaa oloa ja monimutkaisia tunteita. Joskus on tärkeintä saada purkaa omia ajatuksia paperille, ja niiden kirjoittaminen nostaa jo taakkaa harteilta. Yritän päästä takaisin arkiseen päiväkirjan pitämiseen, sillä niillä on tunteiden käsittelyn lisäksi paljon nostalgia-arvoa!

Sovellukset

Minulla on puhelimen terveys-kansiossa ladattuna useampikin sovellus, joita hyödynnän silloin, kun olo on huono. Headspace on suosikki meditaatiosovellukseni, ja käytän sitä etenkin hengitysharjoituksiin ja nukkumaan rauhoittumiseen. Pause on mitä rentouttavin sovellus, joka auttaa irtaantumaan vellovasta ahdistumisesta ja keskittymään ainoastaan hetkeen pysähtymiseen. Calm Harm sisältää monenlaisia ahdistavien ajatuksien kanssa kamppailuun auttavia harjoituksia.

Läheisten tuki

Luonnollisesti myös läheisten kanssa juttelu ja tuen saaminen auttavat, kun mieli on maassa. Soittelen äitini kanssa päivittäin, ja saan tukea tarvittaessa niin ystäviltä kuin Veskulta kotona. Pullan rapsuttelu on myös tärkeä keino rentoutua ja saada parempi fiilis aikaiseksi!

Luonto

En oikein ole niitä ihmisiä, jotka rentoutuisivat liikunnan parissa, mutta rento ulkoilu Pullan kanssa lenkillä tai metsässä auttaa pahaan oloon. Kuuntelen yleensä samalla podcastia, musiikkia tai puhun puhelimessa läheisen kanssa, joten raittiin ulkoilman lisäksi saan jotain mieleistä ajateltavaa!


Siinä lyhyesti omia vinkkejäni parantamaan oloa, kun ei ole mukavaa olla! Nyt otan vinkeistä vaarin ja teen jotain mukavaa. Huomisen sana on pysähtynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s