Luova Lokakuu – 8. Mahdollisuus

Luova Lokakuu -inspiraatiohaasteen kahdeksannen päivän sana on mahdollisuus. Tein tämän blogin kansikuvaa ja etsin siihen ensin sopivaa kuvaa käännössanalla opportunity. Tämä toi oitis mieleeni Borderlands-peleissä usein kuullun lausahduksen ”It’s a fine day, full of opportunity!” ja sen kautta Opportunity-nimisen pelialueen ja kartan Borderlands 2 -pelistä. Ajattelin siis kertoa suosikkikartoistani videopeleissä! Näin se inspiraatio toimii, yksi ajatus johtaa toiseen!

Raccoon City police department (Resident Evil 2)

Kuva: Evil Resource

Resident Evil -pelien kartat on luotu edestakaisin kulkemiseen ja uusien aluiden asteittaiseen avaamiseen. Resident Evil 2 -pelin ja sen remaken sekä päänäyttämö on Raccoon Cityn poliisiasema, joka lukeutuu kaikkien aikojen suosikkikarttoihini! Raccoon Cityn poliisiasema on monikerroksinen rakennus täynnä erilaisia pulmapelejä, lukittuja ovia ja kohdattavia vihollisia. Vaikka tunnen poliisiaseman pohjan kuin omat taskuni, on siellä seikkailu aina yhtä jännittävää!

Spencer Mansion (Resident Evil 1)

Kuva: Evil Resource

Kuten aiemmassa kohdassa jo kirjoitin, Resident Evil -pelit ovat tunnettuja elämyksellisistä ja monipuolisista kartoistaan! Ensimmäisen pelin kartano on ikoninen paikka, jonka näyttävät huonekalut ja koristeellisen jykevä arkkitehtuuri yhdistettynä kartanon käytävillä laahustaviin zombeihin luovat painostavaa kauhun tunnelmaa. Tutuiksi tulevat käytävät luovat valheellisen turvallisuuden tunteen, jonka peli onnistuu sitten rikkomaan mitä hienoimmalla tavalla!

Lynchwood (Borderlands 2)

Kuva: Borderlands Fandom

Johdannon osalta olisi ollut luonnollista valita tähän Opportunity, mutta mielestäni Borderlands 2 -pelin hauskimpia karttoja on Lynchwood. Wild west -henkisellä kartalla pelaaja pääsee tavallisten tappeluiden lisäksi muun muassa ryöstämään pankin ja räjäyttämään alueelle keskeisen junan, joten tällä kartalla sattuu ja tapahtuu!

The Island (Fortnite)

Kuva: IGN

Battle Royale -peli Fortniten kartta on helppoa nostaa tälle listalle, sillä se muuttuu jokaisella kaudella tarjoten pelaajalle uusia kokemuksia ja seikkailuja! Kartan muutokset liittyvät pelin pitkäjänteiseen taustatarinaan, ja on hauskaa yrittää selvittää, mitä kukin alueen muuttuminen ja uusi elementti voi tarkoittaa. Kartta muuttuu myös sesonkien ja erilaisten tapahtumien mukaan, ja karttojen kehitystä vuosien mittaan on ollut hauskaa seurata!

Commonwealth (Fallout 4)

Kuva: Fallout fandom

Fallout 4 -pelin karttaan ei kyllästy ikinä! Commonwealth on valtava alue, jossa riittää tutkittavaa ja kohdattavaa! Monipuoliset kylät ja kaupungit, mystiset maanalaiset holvit, ydinlaskeuman vahingoittamat metsät ja radioaktiiviset alueet tekevät Fallout 4:n kartasta yhden koukuttavimmista ja parhaimmista tutkia tuntitolkulla! Tätä kirjoittaessani minulle syttyi valtava halu päästä taas kokemaan Commonwealthin hienous, ja ehkä pian onkin aika aloittaa Fallout 4 uudelleen!

Teyvat (Genshin Impact)

Kuva: Map Genie

Genshin Impact on open world -peli, josta minun on edelleen vaikeaa uskoa, että kyseessä on ilmaispeli! Genshin Impactin kartta on aivan valtava ja uusia alueita ja siihen liittyvää tarinaa julkaistaan säännöllisesti lisää. Pelin maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita ja kartassa riittää tutkittavaa! Olen pelannut Genshiniä helmikuusta alkaen useita kertoja viikossa, ja minulla on edelleen edessä tutkimattomia alueita! Odotan innolla, mitä kaikkia seikkailuja minulla onkaan vielä edessä!

Hyviä karttoja ja pelejä on reilusti enemmän, mutta tässä muutamia suosikkejani näin perjantai-iltaan! Huomisen sana on malli, palaillaan siihen siis huomenissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s