Luova Lokakuu – 15. Ihme

Luova Lokakuu -inspiraatiohaasteen päivän sana on ihme. Sanasta tulee mieleen ensimmäisenä vuoden 2004 Disney-elokuva Ihmeperhe, joten tässä lyhyesti TOP10-suosikkini Disney-elokuvista!

10. Ihmeperhe (2004)

Olen suuri Disney Pixar-elokuvien ystävä. Ihmeperhe oli elokuvana vallan mainio, mutta kaikista eniten minulla on nostalgiaa siitä tehtyä Playstation-peliä kohtaan. Pelasin kyseisen pelin puhki monta kertaa, ja sekä pelin että elokuvan hienous kumpuavat sen henkilöhahmoista ja heidän erikoisista ja monipuolisista voimistaan.

9. Ötökän elämää (1998)

Muistan, että Ötökän elämää oli lempielokuviani pienenä sen kauniin visuaalisuuden vuoksi. Sen lisäksi, että Ötökän elämää on kaunis elokuva, sillä on myös tärkeä opetus työnteosta ja siitä, että elämässä ei voi edetä toisia riistäen ja toisista hyötyen.

8. Aladdin ja Jafarin paluu (1994)

Hyvää vuosikertaa oleva Aladdin ja Jafarin paluu on Aladdin-elokuvan jatko-osa. Aladdin-elokuvat ovat muutenkin olleet suosiossa perheessäni, joten niitä löytyy useampi tältä listalta. Jafarin paluusta tekevät ikimuistoisen sen dialogi, laulut sekä se, että lempihahmollani Jagolla on merkittävä rooli tarinassa. Juonipaljastus: tässä elokuvassa Jafar palaa.

7. Kaksin karkuteillä (2010)

Kaksin karkuteillä on sydämellinen ja hauska Tähkäpää-kertomus, jonka pääkaksikon kemia saa elokuvan juonen soljumaan vatsanpohjaa kutkuttavasti. Elokuva on myös visuaalisesti upea. I see the light on häätanssisoittolistallani.

6. Aladdin ja varkaiden kuningas (1996)

No onhan Aladdinin isä aika daddy, ajattelit kuitenkin itsekin niin.

5. Atlantis – Kadonnut kaupunki (2001)

Atlantis on aliarvostettuja mestariteoksia! Atlantiksella on mielestäni yksi parhaimmista Disney-elokuvien juonista ja opetuksista, ja sen hahmot ovat nokkelia ja virkistävän rosoisia.

4. Mulan (1998)

Ikonisimpia Disney-klassikoita, joka tuskin kaipaa perusteluja!

3. Zootopia (2016)

Tarinallisesti Zootopia on selkeästi paras Disney-elokuva: se on väkevä teos ennakkoluulojen voittamisesta, rasismista ja tasa-arvosta. Lasten elokuvilla on usein maaginen keino välittää tärkeitä opetuksia ja sanomia, mutta olen edelleen ällistynyt siitä, miten upeasti Zootopia onnistuu käsittelemään kaikkia tärkeitä teemojaan. Zootopia on myös visuaalisesti hieno ja henkilöhahmoiltaan sydämellinen elokuva. Zootopia ei ole listan ykkösenä ainoastaan kärkikaksikon nostalgiasyistä.

2. Keisarin uudet kuviot (2000)

Keisarin uudet kuviot on hieno tarina itsekkyyden hinnasta, ja sen huumori on Disney-elokuvien kermaa. Ja siinä on laama.

1. Basil Hiiri – Mestarietsivä (1986)

Basil Hiiri – Mestarietsivä on lempielokuvani Disneylta! Sherlock Holmes -henkiset mysteerit ja etsivätarinat kutkuttivat minua jo lapsena.

——

Tältä listalta puuttuu paljon Disney-klassikoita, ja osasyy on varmasti siinä, että en ole nähnyt niistä useita (annetaan vaikka esimerkkinä Bambi, Toy Storyt ja Dumbo).

Edessä on vuosijuhlaviikonloppu, joten seuraavat tekstit saattavat olla aiheesta riippuen lyhyehköjä! Huomisen sana on alue.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s