Luova Lokakuu – 22. Kaupunki

Päivän 22. sana on kaupunki. Pohdin tässä jo kaupunkeja, joissa olen käynyt, ja kaupunkeja joissa haluaisin käydä, mutta kumpikaan idea ei oikein lähtenyt, vaikka niistä olisikin helppoa kirjoittaa. Sen sijaan pohdin hieman klassista teemaa maalla vai kaupungissa, sillä minulla on kokemuksia molemmista! Tällainen maalla vai kaupungilla asumisen selkeä vastakkainasettelu on aika keinotekoista, mutta näin kevyen blogipostauksen nimissä pyöritellään ajatusta nyt kuitenkin!

Omat kokemukseni maalla asumisesta ovat Kyynämöisiltä lapsuudestani, ja vietän siellä edelleen lomia ja viikonloppuja säännöllisesti. Itselleni tärkeintä maalla ovat hiljaisuus ja luonto: esimerkiksi ne hetket, kun voi saunan jälkeen tulla terassille istumaan ja katsella tähtitaivasta täydessä hiljaisuudessa; kun kävelee metsässä ja kuulee ympärillään vain luonnon äänet. Maalla ollessaan tuntee myös jotenkin olevansa kauempana arjen kiireistä ja huolista; jotenkin tuntee olevansa lähempänä ihmisyyttä. Palveluiden piiriin on kuitenkin kymmenisen kilometriä matkaa ja kaupunkiin vielä enemmän, ja auto alkaa olla tarpeellinen menopeli arjen tarpeiden hoitamiseen.

Olen kokenut hyvän kontrastin maalla ja kaupungissa asumisen välillä, sillä muutimme Kyynämöisiltä Barcelonaan ollessani lapsi. Sittemmin olen asunut myös Nokialla ja Tampereella, kuten kirjoitin Luova lokakuu -haasteen alkupuolella.

Kaupungissa asumisessa on aikalailla selkeät vastakohdat aiemmin esittämiini maalla asumisen hyviin ja huonoihin puoliin: palvelut ovat lähellä, ja liikkuminen kestävillä liikkumismuodoilla vaivatonta, mutta elävä kaupunki tuo mukanaan myös hälyä ja kiireen tuntua. Barcelonan valoloisto yöaikaan on silti rakkaimpia muistojani, ja ikimuistoiset kohtaamiset ja muut muistot esimerkiksi Prahassa ja Budapestissä hymyilyttävät edelleen.

Haluan elämäni aikana kokea vielä useita erilaisia asuinkokemuksia niin maalta kuin kaupungista. Haluaisin joskus asua Oulussa, ja olisi myös mielenkiintoista asua ulkomailla näin aikuisiällä. Sydämessäni koen, että loppujen lopuksi haluan kuitenkin päätyä asumaan lapsuudenkotiini Uuraisille. Ympyrä sulkeutuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s