Formulafiiliksiä! Qatarin GP

Tämän päivän Qatarin osakilpailu käynnistää pitkän osakilpailusopimuksen tällä Formuloille uudella radalla! Uusi rata tuo jännitystä jo tarpeeksi jännittävään kauteen, ja aika-ajon jälkeen saadut rangaistukset värittävät kilpailua jo entisestään! Päivän kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Pierre Gasly, 3. Fernando Alonso (!), 4. Lando Norris, 5. Carlos Sainz, 6. Valtteri Bottas (+3 lähtöruuturangaistus), 7. Max Verstappen (+5 lähtöruuturangaistus), 8. Yuki Tsunoda, 9. Esteban Ocon, 10. Sebastian Vettel, 11. Sergio Pérez, 12. Lance Stroll, 13. Charles Leclerc, 14. Daniel Ricciardo, 15. George Russell, 16. Kimi Räikkönen, 17. Nicholas Latifi, 18. Antonio Giovinazzi, 19. Mick Schumacher ja 20. Nikita Mazepin. Suurin osa lähtee kilpailuun pehmeillä renkailla. Medium-renkailla kilpailuun lähtevät Mersut, Ferrarit, Red Bullit, Stroll, Ricciardo ja Mazepin.

Startti on suhteellisen puhdas. Hamilton pitää paikkansa kärjessä. Verstappen ottaa aggressiivisen lähdön ja nousee neljänneksi. Gasly ja Alonso mittelevät keskenään toisesta paikasta, ja Alonso on noussut toiseksi! Bottakselle on tapahtunut jotain, sillä hän on pudonnut yhdenneksitoista. Kierroksella 3/57 kärkikymmenikön tilanne on 1. HAM, 2. ALO, 3. GAS, 4. VER, 5. NOR, 6. OCO, 7. SAI, 8. TSU, 9. PER ja 10. STR.

Startti. Kuva: F1-Twitter

Verstappen toteaa radioon olevansa jumissa – eli epäsuorasti pyytää ottamaan sisartalliin yhteyttä ja hankkimaan Gaslyn pois hänen tieltään. Hetkeä myöhemmin Gasly ajaa leveäksi, ja Verstappen päästetään pääsee ohi nousten kolmanneksi. Kierroksella 5/57 Verstappen ohittaa myös Alonson ja nousee toiseksi Hamiltonin kannoille.

Pérez kipuaa sijoituksissa ja ohittaa Sainzin kierroksella 8/57. Verstappen raportoi autonsa yliohjaavan ja etusiiven tuntuvan hassulta. Pérez ohittaa Oconin ja nousee kuudenneksi, ja Bottas löytää viimein vauhtia autostaan ja nousee kymmenenneksi. Tsunoda aloittaa varikkopelin kierroksella 10/57 aikaisella pysähdyksellä. Norris ohittaa Gaslyn kierroksella 12/57. Gasly suuntaa varikolle muutamaa kierrosta myöhemmin.

Hamilton repii eroa Verstappeniin, joten Verstappen suuntaa varikolle kierroksella 18/57. Verstappen saa kovan pyörän alleen ja hän palaa radalle toiseksi omalle paikalleen. Mersu reagoi ja ottaa Hamiltonin sisään samalla taktiikalla. Hamilton palaa kilpailun kärkeen kovat renkaat allaan. Hamiltonin ja Verstappenin välinen ero on nyt noin yhdeksän sekuntia. Pérezin varikkopysähdys pudottaa hänet sijalle 12. Vettel ja Pérez vääntävät hienosti keskenään! Bottas painaa Norrisista ohi kierroksella 23/57, ja samaan aikaan Pérez ohittaa Vettelin.

Kilpailun puolessa välissä kärkikymmenikön tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. BOT, 4. ALO, 5. PER, 6. GAS, 7. NOR, 8. OCO, 9. STR ja 10. SAI. Bottas on ainoa kärkikymmeniköstä, joka ei ole käynyt varikolla. Alonson ja Pérezin välinen kamppailu käy kuumana!

Kierroksella 34/57 Bottaksen eturengas puhkeaa, mutta hän onnistuu selviämään varikolle kipinät lentäen. Bottas saa uudet kovat renkaat ja uuden etusiiven. Bottas putoaa sijalle 14.

Bottaksen rengasrikko. Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 37/57 tilanne on HAM, 2. VER, 3. PER, 4. ALO, 5. NOR, 6. OCO, 7. STR, 8. SAI, 9. GAS ja 10. LEC. Hamiltonin ja Verstappenin välinen ero on vajaan 9 sekuntia. Hamilton ja Verstappen raportoivat molemmat värinästä eturenkaissa. Verstappen tulee varikolle kierroksella 42/57 ja saa alleen medium-renkaat. Ero Hamiltoniin on reilu 34 sekuntia. Seuraavalla kierroksella Pérez ja Hamilton tulevat varikolle ja molemmat saavat mediumit alleen.

Ocon tykittelee menemään Pérezia vastaan! Hienoa kilvanajoa! Bottas keskeyttää kierroksella 50/7 varikolle. Myös Russellin rengas hajoaa, mutta hän pääsee varikolle, ja kilpailu jatkuu pitkän pysähdyksen jälkeen. Latifin rengas hajoaa kierroksella 52/57, mutta hän pääsee onneksi pysäyttämään autonsa turvalliseen paikkaan radan reunalle nilkutettuaan ensin radalla tovin. Poks sanovat renkaat tässä kilpailussa! Virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön, kun Latifin autoa poistetaan radalta.

Verstappen tulee varikolle kierroksella 56/57 ja saa alleen pehmeät renkaat. Hän hakee nopeimman kierroksen pistettä, jonka hän myös saa. Maaliin saavutaan kärkikymmenikön osalta järjestyksessä 1. HAM, 2. VER, 3. ALO, 4. PER, 5. OCO, 6. STR, 7. SAI, 8. LEC, 9. NOR ja 10. VET. Mestaruustaistelun piste-ero kapenee kahdeksaan pisteeseen. Alonson viimeisin palkintopalli on Unkarista 2014, ja hänet valitaan tänään ansaitusti Päivän kuljettajaksi!

Jäljellä on enää Saudi Arabian ja Abu Dhabin osakilpailut, jotka ajetaan molemmat joulukuussa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s