Formulafiiliksiä! Saudi Arabian GP

Tänään ajetaan Saudi Arabian Jeddassa, mikä aiheuttaa kuumotusta niin alueen kuin radan vaarallisuuden vuoksi. Radan läheisyydessä on ollut viime päivinä ohjusiskuja, mutta kilpailun järjestelyissä päätettiin siitä huolimatta edetä suunnitellusti. Aika-ajoissa Mick Schumacher ajoi rajusti ulos ja joutui sairaalaan tarkkailuun, eikä pääse tänään osallistumaan kilpailuun. Myöskään Tsunoda ei aja tänään. Sebastian Vettelillä on edelleen korona, joten Nico Hülkenberg ajaa hänen sijastaan toistamiseen.

Kilpailuun lähdetään kutkuttavassa järjestyksessä. Sergio Pérez starttaa ensimmäistä kertaa urallaan kilpailun kärjestä! Go Checo!

Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Pérez, 2. Leclerc, 3. Sainz, 4. Verstappen, 5. Ocon, 6. Russell, 7. Alonso, 8. Bottas, 9. Gasly, 10. Magnussen, 11. Norris, 12. Zhou, 13. Stroll, 14. Ricciardo, 15. Hamilton, 16. Albon, 17. Hülkenberg ja 18. Latifi.

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on Ferrarien ja Red Bullien mittelöä! Verstappen kamppailee Sainzin kanssa ja puristaa hänestä ohi. Kierroksella 4/50 kärkikymmenikön tilanne on 1. PER, 2. LEC, 3. VER, 4. SAI, 5. RUS, 6. OCO, 7. ALO, 8. BOT, 9. MAG ja 10. NOR. Russell pärjää Mersuista paremmin ja kisaa kärkisijoista. Hamilton raportoi huonosta pidosta ja pitää sijaa 14. tällä hetkellä. Gasly ja Norris kamppailevat viimeisestä pistesijasta. Tallikaverukset Ocon ja Alonson ovat osua toisiinsa, ja hetken viihdyttävintä kilvanajoa on näiden kilpakumppanien kesken! Bottas siirtyy Alpine-sämpylään kierroksella 14/50 ohittaessaan Oconin.

Hamilton nousee kymmenenneksi kierroksella 14/50. Red Bull tulee varikolle kierroksella 16/50 ja siirtyy sijalle 5 Russellin taakse. Latifi kolaroi radan reunaan, ja turva-auto tulee pian radalle. Leclerc, Verstappen ja Sainz ottavat ilmaiset varikkopysähdykset. Verstappen vapautetaan varomattomasti varikolta niin, että varikolle tuleva Sainz olisi voinut osua häneen. Pérez peittää paikkaa varikolta poistuvalta Pérezilta, mikä on aika epäreilu veto turva-auton takana. Tuomaristo huomioi tilanteen, mutta nykyään tallin tulee itse linjata, antaako se paikkaa takaisin vai ei.

Latifin kolari. Kuva: F1-Twitter

Turva-auto poistuu radalta kierroksen 20/50 päätteeksi. Leclerc peittää hienosti Verstappenia, joka kärkkyy kärkisijaa aivan liian lähellä. Sainz ohittaa Pérezin – tai sitten Pérez päästää Sainzin ohi välttyäkseen mahdolliselta rangaistukselta. Hamilton kamppailee Magnussenin kanssa sijasta 6.

Kilpailun puolessa välissä 25/50 kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. SAI, 4. PER, 5. RUS, 6. HAM, 7. MAG, 8. ALO, 9. BOT ja 10. OCO. Zhou on saanut aiemmin rangaistuksen, jota hän ei ole kärsinyt asianmukaisesti, joten tuomaristo antaa huomautuksen. Hamilton ja Magnussen eivät ole vielä käyneet varikolla kierrokseen 29/50 mennessä eli liikkuvat todennäköisesti yhden pysähdyksen strategialla.

Alonson auto kärsii teknisestä viasta ja hän joutuu keskeyttämään kierroksella 37/50 radan varteen. Myös Ricciardon auto hajoaa samalla kierroksella radan varteen. Bottas on suunnannut varikolle ja keskeyttänyt sinne. Pienen hetken sisään kolme keskeytystä! Virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön, ja varikon sisäänajo suljetaan hetkeksi. Magnussen ehti hyötyä varikkopysähdyksen osalta, mutta Hamilton ei. Kierroksen 37 toisistaan riippumattomat massakeskeytykset jäävät varmasti F1-historiaan!

Kierroksella 41/50 virtuaalinen turva-auto poistuu, ja Hamilton otetaan heti sisään varikon auetessa. Hän saa alleen medium-renkaat ja hän palaa sijalle 12. Kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. SAI, 4. PER, 5. RUS, 6. OCO, 7. NOR, 8. GAS, 9. STR ja 10. ALB.

Verstappenin rengas hipoo radan reunaa hänen kamppaillessaan kilpailun voitosta Leclercin kanssa. Kierroksella 42/50 Verstappen ohittaa Leclercin, mutta hetken kuluttua Leclerc lunastaa paikkansa takaisin! Tämä monacolainen on tullut menestymään tällä kaudella! Verstappen yrittää ohittaa Leclercia uudelleen, muttei onnistu hetkeen. Verstappen siirtyy kilpailun johtoon kierroksella 47/50.

Voittotaistelu Leclercin ja Vertappenin välillä. Kuva: F1-Twitter

Sektorilla 1 heiluu keltainen lippu Strollin ja Albonin kolaroidessa. Albon keskeyttää, ja Strollin auto on rikki. Tuomaristo tutkii tapahtunutta kilpailun jälkeen. Leclerc vie voittotaistelun aivan viimeisille metreille, mutta Verstappen voittaa hilkulla! Sainz ajaa kolmanneksi. Aivan upeaa kilvanajoa, mutta harmi että viimeisten kierrosten tapahtumat vaikuttivat hienoon voittokamppailuun hieman.

Muutaman viikon kuluttua ajetaan meille aamukisaa Australiassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s