Formulafiiliksiä! Australian GP

Huomenta! Pitkästä aikaa Australian osakilpailussa! Koska täällä on ajettu F1-kilpailu viimeksi vuonna 2019, radalle on ehditty tehdä muutoksia, joiden on tarkoitus nopeuttaa kierrosaikoja. Kaikkia muutossuunnitelmia ei lopulta toimeenpantu turvallisuussyistä, mutta toteutuneisiin muutoksiin lukeutuvat useiden mutkien muokkaaminen ja leventäminen sekä varikkosuoran leventäminen. Australian osakilpailussa on tunnelmaa, joten on ihanaa, että se palasi kisakalenteriin!

Lähtöjärjestys tämän päivän kilpailuun on 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. Sergio Pérez, 4. Lando Norris, 5. Lewis Hamilton, 6. George Russell, 7. Daniel Ricciardo, 8. Esteban Ocon, 9. Carlos Sainz, 10. Fernando Alonso, 11. Pierre Gasly, 12. Valtteri Bottas, 13. Yuki Tsunoda, 14. Guanyu Zhou, 15. Mick Schumacher, 16. Kevin Magnussen, 17. Sebastian Vettel, 18. Nicholas Latifi, 19. Lance Stroll ja 20. Alex Albon.

Startti on siisti! Lewis Hamilton saa hyvän lähdön ja kiitää kolmanneksi! Kierroksella 2/58 huonosta viikonlopusta kärsinyt (ja siitä selkeästi turhautunut) Sainz ajaa ulos radalta ja pyörähtää, mikä johtaa keskeyttämiseen. Sainz oli harvoja, jotka starttasivat kovilla renkailla – kävikö se hänen kohtalokseen? Keltaiset liput ja virtuaalinen turva-auto, ja kilpailu on vasta aluillaan! Neljännellä kierroksella otetaan turva-auto, joka poistuu kuudennen kierroksen päätteeksi. Kärkikymmenikön tilanne kilpailun jatkuessa on 1. LEC, 2. VER, 3. HAM, 4. PER, 5. RUS, 6. NOR, 7. RIC, 8. OCO, 9. GAS ja 10. ALO.

Sainzin ulosajo. Kuva: F1-Twitter

Bottas nousee yhdenneksitoista kierroksella 16/58 ohitettuaan Tsunodan. Magnussen kisaa Tsunodan kanssa ja käväisee radan ulkopuolella. Verstappen tulee varikolle kierroksella 19/58 ja palaa radalle kotikisaansa ajavan Ricciardon perään seitsemänneksi. Alonso saa hyödyn Verstappenin radalle tulemisesta ja pääsee ohittamaan Gaslyn hänen takanaan. Pérez tulee varikolle kierroksella 21/58 ja palaa radalle Bottaksen perään yhdeksänneksi. Molemmat Red Bullit saivat alleen kovat renkaat. Myös Norris suuntaa varikolle.

Kärjen tilanne on nyt 1. LEC, 2. HAM, 3. RUS, 4. RIC ja 5. VER. Kierroksella 22/58 Ricciardo tulee varikolle ja palaa radalle tallikaverinsa perään sijalle 10. Leclerc tulee kärjestä varikolle, ja Hamilton seuraa perässä. Leclerc pitää kärkipaikkansa, ja Hamilton palaa radalle Pérezin eteen viidenneksi. Hamiltonin lämmitellessä renkaitaan Pérez pääsee ohittamaan hänet, ja juuri kun Hamilton olisi nappaamassa paikkaansa takaisin, ilmoitetaan turva-autosta. Vettel on jäänyt radan viereen osuttuaan seinään. Juuri kun pääsimme hienon kilvanajon makuun Pérezin ja Hamiltonin kanssa!

Vettelin keskeytys. Kuva: F1-Twitter

Verstappen on aivan Leclercin kannoilla turva-auton poistuessa, mutta Leclerc pitää paikkansa. Kolmantena ajava Russell on hyötynyt turva-autosta ja käynyt varikolla. Alonso (sijalla 4.), Magnussen (sijalla 7.) ja Albon (sijalla 10.) eivät ole vielä käyneet varikolla.

Kierroksella 33/58 Russellin ja Pérezin välinen kamppailu alkaa tiivistyä, samoin Magnussenin ja Norrisin. Kierroksella 36/58 Pérez pääsee viimein ohi Russellista, jota ohjeistettiin säästämään renkaita mielummin kuin pitämään Pérez takanaan.

Kierroksella 39/58 Verstappen raportoi oudosta hajusta autossa, ja hänen käsketään pysäyttää auto heti. Verstappen keskeyttää radan viereen. Kun Verstappen kiipeää autosta ulos, auto savuttaa jo hyvää tahtia. Ratavirkailijat tulevat sammuttamaan Verstappenin autoa. Virtuaalinen turva-auto tulee hetkeksi radalle, mutta koska Verstappen on onnistunut keskeyttämään hyvään paikkaan radan reunaan, päästään pian jo jatkamaan kilpailua.

Verstappenin keskeytys. Kuva: F1-Twitter

Kun kilpailua on alle kymmenen kierrosta jäljellä, kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. PER, 3. RUS, 4. HAM, 5. NOR, 6. RIC, 7. ALB, 8. OCO, 9. STR ja 10. GAS. Keskeyttäjiä ovat Sainz, Vettel ja Verstappen. Ajetaan kierrosta 56/58, ja Albon ei ole vieläkään käynyt varikolla! Albon ajaa nyt sijalla 7, mikä toisi Williamsille 6 pistettä. Albon tulee varikolle viimeisellä sallitulla hetkellä ja palaa radalle sijalle 10 päästen pisteille! Uskomaton strategia!

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Leclerc, 2. Pérez ja 3. Russell. Leclerc saa nopeimman kierroksen pisteen, ja hänet valitaan myös Päivän kuljettajaksi. Kahden viikon päästä Italiassa jatketaan!

Aiemmat Australian osakilpailut

Australian GP 2019

Australian GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s