Formulafiiliksiä! Emilia-Romagnan GP

Onko meillä edessä kauden ensimmäinen sadekelin kilpailu? Kaikki kuljettajat aloittavat tänään Imolassa välikelin renkailla, sillä radalla on satanut juuri ennen kilpailun alkua. Lähtöjärjestys kilpailuun on 1. Max Verstappen, 2. Charles Leclerc, 3. Sergio Pérez, 4. Carlos Sainz, 5. Lando Norris, 6. Daniel Ricciardo, 7. Valtteri Bottas, 8. Kevin Magnussen, 9. Fernando Alonso, 10. Mick Schumacher, 11. George Russell, 12. Yuki Tsunoda, 13. Sebastian Vettel, 14. Lewis Hamilton, 15. Lance Stroll, 16. Esteban Ocon, 17. Pierre Gasly, 18. Alex Albon ja 19. Nicholas Latifi. Guanyu Zhou starttaa varikolta.

Startissa näkyvyys on huonohko märän radan vuoksi. Red Bullit ampaisevat kilpailun johtoon. Muutaman mutkan jälkeen Ricciardo osuu Sainzin perään, ja kaksikko pyörähtää radan ulkopuolelle hiekalle. Sainzin auto jää siihen, mutta Ricciardo pääsee jatkamaan matkaa. Schumacher osuu Alonson kylkeen, ja Alonson auton kylki hajoaa. Tämän kaksikon matka kuitenkin jatkuu. Turva-auto otetaan radalle.

Sainzin ja Ricciardon kolari. Kuva: F1-Twitter

Turva-auto poistuu kierroksen 4/63 päätteeksi. Kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. NOR, 4. LEC, 5. MAG, 6. RUS, 7. BOT, 8. ALO, 9. VET ja 10. TSU. Tallit analysoivat tiiviisti tulevan sateen ennustetta ja rengasstrategiaa. Kukaan ei ole vielä vaihtanut märän tai kuivan kelin renkaisiin. Rata kuivuu, mutta sadepilvet lähestyvät.

Alonso keskeyttää varikolle auton vaurioiden vuoksi. Kilpailun ovat keskeyttäneet nyt Sainz ja Alonso. Ricciardo ajaa viimeisenä. Russell kamppailee Magnussenin kanssa viidennestä sijasta. Sadetta odotetaan 10 seuraavan kierroksen aikana. Russell ohittaa Magnussenin kierroksella 12/63, mutta Magnussen ottaa paikkansa takaisin. Bottas liittyy kamppailuun. Russell pääsee uudelleen Magnussenin ohi, ja niin pääsee myös Bottas! Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. NOR, 5. RUS, 6. BOT, 7. MAG, 8. VET, 9. TSU ja 10. STR.

Perää pitävät kuskit ovat saaneet medium-renkaita alleen, joten kärkikahinoista aletaan myös siirtyä varikolle hakemaan mediumeita. Verstappen, Leclerc ja Norris eivät ole vielä käyneet varikolla, mutta kaikki muut ovat hakeneet mediumit alleen. Kierroksella 20/63 Verstappen tulee kärjestä varikolle, ja Leclerc ja Norris seuraavat. Kierroksella 22/63 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. NOR, 5. RUS, 6. BOT, 7. VET, 8. MAG, 9. TSU ja 10. STR.

Sadetta ei näy eikä kuulu, ja McLaren tekee niinkin rohkean vedon, että Ricciardolle vaihdetaan kovat renkaat alle. Tapahtumarikkaus vähenee radan kuivuessa, ja mitään erityisempää ei tapahdu pariin kymmeneen kierrokseen. Leclerc tulee varikolle kierroksella 50/63 hakemaan pehmeät renkaat alleen, ja Norris pääsee hänestä juuri ja juuri ohi kolmanneksi Leclercin palatessa radalle varikolta. Kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. NOR, 4. LEC, 5. RUS, 6. BOT, 7. VET, 8. TSU, 9. MAG ja 10. STR. Pérez tulee varikolle ja saa myös pehmeät renkaat alleen. Pérez palaa radalle takaisin toiseksi. Leclerc ohittaa Norrisin. Verstappen tulee kärjestä varikolle ja saa myös pehmeät renkaat. Hän palaa radalle takaisin kärkeen.

Leclerc tekee ajovirheen kierroksella 54/63 ja ajautuu seinään. Hän siirtyy nopeasti takaisin radalle ja varikolle. Leclercin etusiipi ja renkaat menevät vaihtoon. Norris on noussut kolmanneksi. Leclerc palaa radalle vasta yhdeksänneksi. Kierroksella 59/63 Bottas lähestyy uhkaavasti Russellia, mutta kierrokset eivät riitä suomalaiselle. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Pérez, 3. Norris, 4. Russell ja 5. Bottas. Leclerc on lopulta kuudes.

Olipa tylsä kilpailu, mutta sellaista se joskus on! Muutaman viikon päästä Miamissa jatketaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s