Formulafiiliksiä! Miamin GP

Tänä iltana ajetaan ensimmäistä kertaa Miamin osakilpailu! Osakilpailun koko nimi on Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix 2022 – ja sitten voimme hetkeksi pysähtyä miettimään formuloiden sanomaa kestävyydestä ja ympäristöarvoista…

Uudella katuradalla ajettavaan osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Carlos Sainz, 3. Max Verstappen, 4. Sergio Pérez, 5. Valtteri Bottas, 6. Lewis Hamilton, 7. Pierre Gasly, 8. Lando Norris, 9. Yuki Tsunoda, 10. Lance Stroll, 11. Fernando Alonso, 12. George Russell, 13. Sebastian Vettel, 14. Daniel Ricciardo, 15. Mick Schumacher, 16. Kevin Magnussen, 17. Guanyu Zhou, 18. Alex Albon, 19. Nicholas Latifi ja 20. Esteban Ocon. Tai lähdettäisiin, jos Aston Martineilla ei olisi ongelmia polttoaineen lämpöjen kanssa, minkä myötä Vettel ja Stroll lähtevät kilpailuun varikolta. Toivottavasti ongelma saadaan korjattua! Aston Martinien lisäksi Russell, Latifi ja Ocon aloittavat kovilla renkailla, muilla on allaan mediumit.

Startti on yllättävän siisti! Verstappen kisaa Sainzin kanssa ja vie voiton mittelöstä nousten toiseksi. Alonso on tehnyt upean neljän sijan nousun seitsemänneksi! Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. SAI, 4. PER, 5. BOT, 6. GAS, 7. ALO, 8. HAM, 9. NOR ja 10. TSU.

Zhou keskeyttää kierroksella 7/57 varikolle. Verstappen saavuttaa Leclercia ja ohittaa tämän kierroksen 9/57 alussa. Leclerc pysyttelee hetken sekunnin sisällä kärkikuskista, mutta alkaa sitten pudota lähes kolmen sekunnin päähän. Ferrari säätää strategiaa molemmille autoille. Kierroksella 15/57 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. PER, 5. BOT, 6. HAM, 7. GAS, 8. ALO, 9. NOR ja 10. RUS.

Kierroksella 17/57 Vettel kamppailee Latifin kanssa ja kaksikko ajaa rengas rengasta hipoen. Vettel pääsee ohi Latifista, ja hetkeä myöhemmin myös Magnussen ohittaa kanadalaisen. Norris palaa varikolta ajamaan kilpaa Vettelin ja Magnussenin kanssa, ja viihdyttävin kilvanajo näyttää olevan täällä sijoituksilla 15 ja alemmas. Pérez kertoo radioon, että tehot katoavat hänen autostaan, mutta talli ei tunnista ongelmaa. Pérez putoaa Sainzin vauhdista ja on nyt jo reilun seitsemän sekunnin päässä Ferrarista.

Leclerc avaa kärkiviisikon varikkopelin kierroksella 25/57. Leclerc palaa radalle neljänneksi Pérezin taakse, ja nälkäinen Bottas on aivan hänen kintereillään. Verstappen tulee kilpailun kärjestä varikolle seuraavalla kierroksella, ja hän palaa radalle toiseksi Sainzin taakse ja tallikaverinsa eteen. Bottas tulee varikolle viidenneltä sijalta, ja hän palaa radalle Mersujen väliin. Sainz suuntaa varikolle kierroksella 28/57, ja kärsii hitaan 5.4 sekunnin varikkopysähdyksen. Pérez on tullut samaan aikaan varikolle, ja hänen pysähdyksensä on paljon nopeampi. Sainz palaa kuitenkin radalle kolmanneksi ja Pérez neljänneksi. Verstappen johtaa kilpailua.

Kilpailu on yli puolenvälin, ja kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. PER, 5. RUS, 6. BOT, 7. HAM, 8. RIC, 9. OCO ja 10. GAS. Russell, Ricciardo ja Ocon eivät ole vielä käyneet varikolla kärkikymmeniköstä.

Sateen uhka alkaa häilyä kilpailun päällä, ja se toisi kyllä jännitystä muuten yksitoikkoiseen kilpailuun. Ja heti kun olen kirjoittanut tuon, Norris ottaa osumaa Gaslyn kanssa ja syöksee autonsa pyörimään radalla irronnut rengas hallitsemattomasti lentäen. Virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön.

Norrisin kolari. Kuva: F1-Twitter

Turva-auto otetaan radalle, sillä Norrisin auton kappaleita täytyy poimia radalta. Turva-auto poistuu kierroksen 46/57 päätteeksi. Pérez ampaisee Sainzin kimppuun! Verstappen pitää paikkansa kärjessä, mutta Leclerc on alle sekunnin päässä hänestä. Gasly keskeyttää varikolle auton vaurioiden vuoksi. Kilpailun ovat keskeyttäneet nyt Gasly, Norris ja Zhou.

Hamilton, Russell ja Bottas kamppailevat sijoista 5-7. Bottas on dominoinut Mersuja tähän asti, mutta nyt molemmat ohittavat suomalaisen. Russell ohittaa Hamiltonin ja nousee viidenneksi. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella nyt 50/57 on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. PER, 5. RUS, 6. HAM, 7. BOT, 8. ALO, 9. MSC ja 10. OCO. Leclerc on aivan Verstappenin perässä, mutta pääseekö hän ohi? Pérez ohittaa Sainzin hieman osumaa ottaen, mutta sitten hän ajaa pitkäksi, ja Sainz ottaa paikkansa kilpailun kolmantena takaisin.

Vettel nousee pisteille kierroksella 54/57 – ja sitten Schumacher ajaa hänen peräänsä ja hän pyörähtää ulos radalta. Vettel putoaa kuudenneksitoista, ja Schumacher hänen taakseen. Kaksikko suuntaa varikolle, ja Vettel keskeyttää kilpailun. Russell ja Hamilton vaihtelevat paikkaa ja kisaavat viidennestä sijasta. Maaliin saavutaan odotetusti järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Leclerc ja 3. Sainz. Pérez on neljäs ja Russell lopulta viides.

Jatketaan Espanjassa 22. toukokuuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s