Formulafiiliksiä! Espanjan GP

Katson Espanjan osakilpailun nyt vähän jälkijunassa, mutta se ei haittaa menoa! Kilpailuun lähdettiin järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. Carlos Sainz, 4. George Russell, 5. Sergio Pérez, 6. Lewis Hamilton, 7. Valtteri Bottas, 8. Kevin Magnussen, 9. Daniel Ricciardo, 10. Mick Schumacher, 11. Lando Norris, 12. Esteban Ocon, 13. Yuki Tsunoda, 14. Pierre Gasly, 15. Guanyu Zhou, 16. Sebastian Vettel, 17. Fernando Alonso, 18. Lance Stroll, 19. Alex Albon ja 20. Nicholas Latifi. Upeat lähtöasetelmat Haaseilta! Alonso aloitti kilpailun hänniltä voimayksikön vaihdon vuoksi. Katsotaan, millainen kisa oli!

Startti oli siisti ja hyvä aikalailla muille kuin Sainzille, joka putoaa muutaman sijoituksen heti ensimmäiseen mutkaan mentäessä! Magnussen ja Hamilton ottivat osumaa ensimmäisen kierroksen aikana 2 sektorilla, minkä myötä kaksikko putosi kilpailun hännille. Hamilton suuntasi varikolle ja sen jälkeen jo pohti, että pitäisikö säästää moottoria ja suosiolla jättää kisa kesken. Talli kuitenkin rohkaisi Hamiltonia jatkamaan. Kierroksella 6/66 kärkikymmenikön tilanne oli 1. LEC, 2. VER, 3. RUS, 4. PER, 5. SAI, 6. BOT, 7. OCO, 8. MSC, 9. RIC ja 10. NOR. Sainz pyörähti radan ulkopuolelle kierroksella 7, mutta palasi radalle pudoten sijalle 11. Kierroksella 9 Verstappen pyörähti samassa kohtaa ja putosi neljänneksi. Onpa mielenkiintoinen mutka tuo nelosmutka!

Verstappenilla oli ongelmia DRS:n niin lauantain aika-ajossa kuin nyt kilpailussa. Verstappen suhtautui tähän kuumentunein tuntein, ja radioviestintä tallin kanssa kävi kuumana.

Kierroksella 22/66 Leclerc tuli kärjestä varikolle – nopea 2.2 sekunnin pysähdys, minkä myötä Leclerc palasi kilpailun kärkeen. Kierroksella 24/66 Russell ja Verstappen mittelivät hienosti toisesta sijasta, ja Russell piti paikkansa kilpailun toisena. Kierroksella 26/66 Pérez pyysi tallia päästämään hänet Verstappenin ohi, sillä hänen autonsa toimi moitteettomasti, kun taas Verstappenin ei. Tämän tallimääräyksen kun näkisi toteutuvan!

Kierroksella 27/66 Leclercin voimayksikkö päätti tämän kilpailun olevan nyt ohi, ja hän keskeytti kilpailun kärkipaikalta. Onpa harmillinen tilanne! Inhottavaa nähdä kilpailun keskeytyvän tekniseen vikaan. Sillä välin Gasly ja Stroll ottivat osumaa keskenään. Verstappen tuli varikolle kierroksella 29/66 hakemaan käytetyt pehmeät renkaat alleen. Kierroksella 29/66 kärkikymmenikön tilanne oli 1. RUS, 2. PER, 3. BOT, 4. VER, 5. SAI, 6. OCO, 7. NOR, 8. TSU, 9. ALO ja 10. MSC. Hamilton ajoi nopeimman kierroksen ajan kierroksella 28/66 ja alkoi tehdä nousuaan sijalta 14.

Zhoun auto päätti myös lopettaa kilpailun ennen aikojaan, ja myös hän joutui keskeyttämään. Verstappen ohitti Bottaksen ja nousi kolmanneksi. Kierrokseen 34/66 mennessä Hamilton oli noussut jo sijalle 8. Russell tuli varikolle kierroksella 37/66 ja palasi radalle kolmanneksi. Kärkikymmenikön tilanne oli 1. PER, 2. VER, 3. RUS, 4. BOT, 5. SAI, 6. HAM, 7. OCO, 8. VET, 9. NOR ja 10. ALO. Tällä nousulla ei yhtään ihme, että Hamilton äänestettäisiin Päivän kuljettajaksi myöhemmin.

Pérez tuli varikolle kierroksella 38/66 ja palasi radalle Russellin eteen. Verstappenin varikkopysähdys koitti kierroksella 45/66. Verstappen palasi radalle aivan Russellin kintereille. Pérezin ja Verstappenin välillä oli noin kolme sekuntia, kun talli kertoi Pérezille, että Verstappen on nopeampi ja hänen pitäisi päästää tallikaveri ohi – tallimääräykset toimivat nähkääs vain näin päin. Pérez totteli tallia, ja Verstappen nousi kilpailun kärkeen.

Kierroksella 55/66 kärkikymmenikön tilanne oli 1. VER, 2. PER, 3. RUS, 4. BOT, 5. SAI, 6. HAM, 7. OCO, 8. NOR, 9. MSC ja 10. ALO. Kierroksella 60/66 Hamilton teki upean ohituksen Sainzista ja nousi kilpailussa neljänneksi! Upea nousu avauskierroksen hännille tiputuksesta neljännelle sijalle! Kierroksella 65/66 Sainz otti neljännen sijan takaisin Hamiltonilta. Maaliin saavuttiin kärkiviisikon osalta järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Pérez, 3. Russell, 4. Sainz ja Hamilton.

Ensi viikolla ajetaan (jonossa) Monacossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s