Formulafiiliksiä! Unkarin GP

Tänään ajetaan Unkarissa, ja lähtöjärjestys on kutkuttava 1. George Russell, 2. Carlos Sainz, 3. Charles Leclerc, 4. Lando Norris, 5. Esteban Ocon, 6. Fernando Alonso, 7. Lewis Hamilton, 8. Valtteri Bottas, 9. Daniel Ricciardo, 10. Max Verstappen, 11. Sergio Pérez, 12. Guanyu Zhou, 13. Kevin Magnussen, 14. Lance Stroll, 15. Mick Schumacher, 16. Yuki Tsunoda, 17. Alex Albon, 18. Sebastian Vettel, 19. Nicholas Latifi! Gasly starttaa pit lanelta.

Startti on siisti eikä ensimmäisessä mutkassa kolise niin kuin viime vuonna. Hamilton saa hyvän startin ja nousee Alpineiden ohi. Virtuaalinen turva-auto otetaan ensimmäisen kierroksen lopulla käyttöön, koska radalla on romua Albonin autosta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. RUS, 2. SAI, 3. LEC, 4. NOR, 5. HAM, 6. OCO, 7. ALO, 8. VER, 9. PER ja 10. MAG. Verstappen ohittaa Alonson kierroksella 5/70 ja nousee seitsemänneksi. Magnussenille heilutetaan oranssimustaa lippua, joten hänen on suunnattava varikolle korjaamaan mikä ikinä autossa onkaan vikana. Verstappen jatkaa kipuamistaan kohti kärkeä, samoin Pérez. Hamilton ja Verstappen ohittavat molemmat Norrisin. Hetkeä myöhemmin myös Pérez tulee ohi. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 12/70 on 1. RUS, 2. SAI, 3. LEC, 4. HAM, 5. VER, 6. PER, 7. NOR, 8. OCO, 9. ALO ja 10. RIC. Norris kutsutaan varikolle kierroksella 15/70 ja hän putoaa sijalle 16.

Russell tulee varikolle kilpailun kärjestä kierroksella 17/70. Ferrari kutsuu Sainzin varikolle, mutta Sainz ei tulekaan sisään. Verstappen tulee varikolle myös. Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. SAI, 2. LEC, 3. HAM, 4. PER, 5. OCO, 6. RUS, 7. ALO, 8. VER, 9. MSC ja 10. BOT. Sainz tulee varikolle seuraavalla kierroksella ja kärsii huonon pysähdyksen. Sainz palaa radalle kuudenneksi Alpineiden väliin. Pérez tulee varikolle kierroksella 19/70 ja palaa radalle sijalle 10. Hamilton tulee sisään kierroksella 20/70 ja palaa Alonson taakse sijalle seitsemän. Leclerc tulee kärjestä varikolle kierroksella 22/70 ja palaa radalle toiseksi Russellin taakse ja tallikaverinsa eteen.

Kierroksella 24/70 Alpinet mittelevät keskenään, ja Ricciardo tekee ovelan tuplaohituksen Alpineista! Let’s go! Leclerc kamppailee Russellin kanssa kilpailun kärjestä. Upeaa kilvanajoa Leclercilta ja Russellilta! Kierroksella 31/70 Leclerc ohittaa viimein Russellin!

Kierroksella 34/70 ripsii sadetta. Tsunoda pyörähtää radalla kierroksella 35/70, ja keltaiset liput liehuvat hetken. Tsunoda jatkaa kilpailua. Kuljettajat raportoivat liukkaasta radasta ja sateen vaikutuksista.

Kierroksella 39/70 Verstappen tulee varikolle ja saa alleen medium-renkaat, mikä on aika rohkea veto. Mercedes reagoi ja kutsuu Russellin varikolle, ja samoin toimii Ferrari Leclercin kanssa. Russell saa medium-renkaat ja Leclerc hardit. Verstappen ohittaa Pérezin ja Leclercin. Pian tämän jälkeen Verstappen pyörähtää radalla, mutta hän pitää sijoituksensa. Sainz tulee varikolle kierroksella 48/70. Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. RUS, 5. SAI, 6. PER, 7. NOR, 8. ALO, 9. OCO ja 10. BOT. Stroll ja Ricciardo ottavat osumaa keskenään, mutta molempien kisa jatkuu. Ricciardo saa rangaistuksen.

Hamilton tulee varikolle kierroksella 51/70. Hän palaa radalle sijalle viisi Pérezin eteen. Russell ohittaa Leclercin upeasti kierroksella 54/70 ja nousee kilpailun toiseksi! Leclerc suuntaa varikolle kolmanteen pysähdykseen hakemaan pehmeitä renkaita.

Kierroksella 60/70 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. RUS, 3. SAI, 4. HAM, 5. PER, 6. LEC, 7. NOR, 8. ALO, 9. OCO ja 10. BOT. Hamilton ohittaa Sainzin kierroksella 63/70 ja nousee kolmanneksi! Kaksi kierrosta myöhemmin Hamilton ohittaa tallikaverinsa Russellin ja nousee toiseksi. Kärkiviisikon tilanne on nyt 1. VER, 2. HAM, 3. RUS, 4. SAI ja 5. PER. Verstappenin ja Hamiltonin välinen ero on yli kymmenen sekuntia.

Bottaksen auto hyytyy radan reunaan kierroksella 68/70, ja keltaiset liput liehuvat. Virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön, ja ajettavaa jää reilu puolitoista kierrosta. Nyt sataa! Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton ja 3. George Russell. Seuraavan kerran ajetaan Belgiassa elokuun lopussa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s