Formulafiiliksiä! Ranskan GP

Tänään ajetaan Ranskassa Circuit Paul Ricardilla! Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. Sergio Pérez, 4. Lewis Hamilton, 5. Lando Norris, 6. George Russell, 7. Fernando Alonso, 8. Yuki Tsunoda, 9. Daniel Ricciardo, 10. Esteban Ocon, 11. Valtteri Bottas, 12. Sebastian Vettel, 13. Alex Albon, 14. Pierre Gasly, 15. Lance Stroll, 16. Guanyu Zhou, 17. Mick Schumacher, 18. Nicholas Latifi, 19. Carlos Sainz (lähtöruuturangaistus moottorien osien vaihtamisesta) ja 20. Kevin Magnussen (lähtöruuturangaistus moottorien osien vaihtamisesta). Lewis Hamilton starttaa tänään 300. F1-osakilpailuunsa!

Startti on siisti! Etenkin Hamilton saa hyvän lähdön ja kiitää kolmanneksi. Myös Alonso saa hyvän startin. Ensimmäisen kierroksen loppupuolella Tsunoda ja Ocon ottavat osumaa keskenään, mistä Ocon saa rangaistuksen kolarin aiheuttamisesta. Magnussen kipuaa ilmiömäisesti viimeiseltä sijalta jo sijalle kolmetoista puolentoista kierroksen aikana, kun taas hänen edestään startannut Sainz on noussut vasta muutaman sijoituksen.

Kierroksella 6/53 Verstappen aloittaa ohitusyritykset Leclercista, muttei vielä ole päässyt ohi. Sainz on noussut sijalle 12, ja Pérez kärkkyy Hamiltonia kolmannesta sijoituksesta. Kierroksella 9/53 kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. HAM, 4. PER, 5. RUS, 6. ALO, 7. NOR, 8. OCO, 9. RIC ja 10. STR.

Varikkokuhina alkaa jo varhain, kun Haas ottaa Magnussenin varhaiselle pysähdykselle. Kärjestä tullaan ensimmäisen kerran varikolle kierroksella 17/53, kun Verstappen tulee varikolle. Verstappen putoaa sijalle 7 Norrisin ja Oconin väliin.

Kierroksella 18/53 Leclerc ajaa seinään kilpailun kärjestä – monacolaisen epäonni jatkuu. Turva-auto tulee radalle. Lähes kaikki kuskit suuntaavat varikolle. Ferrari vapauttaa Sainzin varikolta vaarallisesti, mistä seuraa viiden sekunnin aikarangaistus. Huonosti menee Ferrarilla! Aiemmin pysähtynyt Verstappen nousee kilpailun kärkeen. Tsunoda näyttää keskeyttävän varikolle.

Turva-auto poistuu kierroksen 20/53 päätteeksi. Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. RUS, 5. ALO, 6. NOR, 7. SAI, 8. RIC, 9. OCO ja 10. STR. Kierroksella 22/53 Zhou osuu Schumacheriin, joka pyörähtää hetkeksi radalta. Zhoun autossa on vaurioita ja hän suuntaa varikolle. Zhou saa rangaistuksen tilanteesta.

Sainz tekee hienoa nousua ja on kierrokseen 30/53 noussut sijalle 4! Aikarangaistus kuitenkin kummittelee vielä… Kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. SAI, 5. RUS, 6. ALO, 7. NOR, 8. RIC, 9. OCO ja 10. STR. Magnussen keskeyttää varikolle kierroksella 39/53.

Kierroksella 41/53 Sainz yrittää ohittaa Pérezia, mutta ei pääse ohi. Sitten Sainz yrittää ohittaa ulkopuolelta ja yllättäen painaa Pérezista ohi upealla ohituksella! Samaan aikaan Ferrari kutsuu Sainzia varikolle, ja Sainz huutaa ”Ei nyt! Ei nyt!”. Myös Russell ohittaa Pérezin, mutta kaksikko ottaa hieman osumaa. Pérez palaa radalle niin, että hän saa sijoituksensa neljäntenä takaisin. Sainz tulee varikolle kierroksen 43/53 päätteeksi, koska Ferrarin strategia on jälleen hyvin hämmentävä. Sainz kärsii samalla aikarangaistuksensa. Russell haluaa tallin tekevän jotain Pérezin tilanteelle, mutta hänen käsketään vain keskittyä ajamiseen ja ohittaa Pérez uudelleen.

Verstappen johtaa yli kymmenellä sekunnilla, joten hän tulee todennäköisesti voittamaan. Zhou keskeyttää radan reunaan kierroksella 49/53. Virtuaalinen turva-auto. Kun virtuaalinen turva-auto poistuu, Russell painelee Pérezista ohi! Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 51/53 on 1. VER, 2. HAM, 3. RUS, 4. PER, 5. SAI, 6. ALO, 7. NOR, 8. OCO, 9. RIC ja 10. STR.

Loppukisan mielenkiintoisin kamppailu käydään Russellin ja Pérezin välillä, ja kaksikko taistelee palkintopallista viimeiseen mutkaan asti. Verstappen voittaa, ja Hamilton tulee toiseksi. Kolmanneksi ajaa George Russell, eli Mercedes saa tupla-podiumin! Päivän kuljettajaksi valitaan ansaitusti Carlos Sainz.

Ensi viikolla jatketaan Unkarissa!

Aiemmat Ranskan osakilpailut

Ranskan GP 2021

Ranskan GP 2019

Ranskan GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s