Formulafiiliksiä! Belgian GP

Kesätauko on takana, ja on aika ajaa Belgiassa eli luvassa on Spa! Voimayksiköiden ja muiden teknisten vaihdosten lisäksi jopa kahdeksan kuljettajaa, mukaanlukien mestaruustaistelijat, on ottanut lähtöruuturangaistuksen, joten tämän päivän startista ja kisasta voi tulla oikeasti jännittävä! Lähtöjärjestys on kutkuttava 1. Carlos Sainz, 2. Sergio Pérez, 3. Fernando Alonso, 4. Lewis Hamilton, 5. George Russell, 6. Alex Albon, 7. Daniel Ricciardo, 8. Pierre Gasly, 9. Lance Stroll, 10. Sebastian Vettel, 11. Nicholas Latifi, 12. Kevin Magnussen, 13. Valtteri Bottas (lähtöruuturangaistus), 14. Max Verstappen (lähtöruuturangaistus), 15. Charles Leclerc (lähtöruuturangaistus), 16. Esteban Ocon (lähtöruuturangaistus), 17. Lando Norris (lähtöruuturangaistus), 18. Guanyu Zhou (lähtöruuturangaistus), Mick Schumacher (lähtöruuturangaistus) ja 20. Yuki Tsunoda (lähtöruuturangaistus, varikolta). Ennen kilpailua ilmoitetaan, että myös Gasly starttaa varikolta. Suurin osa kuljettajista starttaa medium-renkailla, kun taas Tsunoda starttaa kovilla renkailla. Pehmeillä renkailla kilpailuun lähtevät Sainz, Leclerc, Verstappen ja Bottas.

Startti on siisti! Sainz saa hyvän startin, kun taas Pérez putoaa useamman sijoituksen. Alonso ja Hamilton ottavat osumaa avauskierroksella, ja Hamilton joutuu keskeyttämään auton vaurioiden vuoksi. Keltaiset liput. Latifi pyörähtää radalla, ja Bottas ajaa ulos radalta väistäessään, minkä vuoksi Bottas joutuu keskeyttämään. Turva-auto. Kärkikymmenikön tilanne kolarien jälkeen turva-auton perässä on 1. SAI, 2. PER, 3. RUS, 4. ALO, 5. VET, 6. RIC, 7. ALB, 8. VER, 9. STR ja 10. MAG. Leclercin eturenkaassa on jotain vikaa, joten hän suuntaa varikolle. Latifi tulee hakemaan uuden etusiiven. Molemmat putoavat kilpailun hännille.

Turva-auto poistuu radalta kierroksen 4/44 päätteeksi. Sainz pitää hienosti paikkansa kilpailun kärjessä, ja Russell kamppailee hienosti Alonson kanssa. Verstappen on kivunnut seitsemässä kierroksessa jo neljänneksi, kun taas Leclerc ajaa sijalla 16. Tällä Ferrarin suoriutumisella mestaruustaistelu alkaa olla taputeltu – jos Leclerc haluaa voittaa joskus mestaruuden, olisi aika alkaa etsiä vakaampaa tallia. Kierroksella 8/44 Verstappen nousee sijalle 3.

Sainz tulee kärjestä varikolle kierroksella 12/44. Myös Alonso suuntaa varikolle. Verstappen ohittaa Pérezin helposti ja nousee kilpailun kärkeen. Muutamaa kierrosta myöhemmin Pérez tulee varikolle. Lerclerc on tehnyt nousuaan varikkopysähdysten myötä, ja hän on noussut neljänneksi. Verstappen tulee kärjestä varikolle kierroksella 16/44 ja hän palaa radalle toiseksi tallikaverinsa eteen. Russell ohittaa Leclercin. Kärkikymennikön tilanne on 1. SAI, 2. VER, 3. PER, 4. RUS, 5. LEC, 6. ALO, 7. TSU, 8. ALB, 9. VET ja 10. OCO.

Kierroksella 18/44 Verstappen ohittaa Sainzin ja nousee kilpailun kärkeen. Pérez kärkkyy toista sijaa ja vie sen Sainzilta kierroksella 21/44. Ferrari tekee tuplapysähdyksen kierroksella 26/44. Pérez tulee varikolle kierroksella 28/44. Tämän pysähdyksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. RUS, 3. PER, 4. SAI, 5. VET, 6. OCO, 7. LEC, 8. RIC, 9. NOR ja 10. ALO. Russel tulee varikolle kierroksella 30/44 ja saa alleen kovat renkaat. Verstappen tulee varikolle kilpailun kärjestä saman kierroksen päätteeksi, ja palaa radalle takaisin kilpailun kärkeen.

Kierroksella 36/44 Ocon tekee uskomattoman suorituksen ja ohittaa kerralla Vettelin ja Gaslyn! Tämä oli niin hieno ohitus, että avasin suoraan Driver of the Day -äänestyksen. Mitään erityisen jännittävää ei tapahdu tämän jälkeen. Leclerc tulee kierroksella 43/44 hakemaan uudet renkaat alleen saadakseen nopeimman kierroksen pisteen. Alonso kuitenkin ohittaa Leclercin pian varikolta poistumisen jälkeen. Leclerc saa paikan takaisin viimeisen kierroksen aikana.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Pérez ja 3. Sainz. Verstappen saa nopeimman kierroksen pisteen Leclercin yrityksistä huolimatta, ja hänet valitaan myös Päivän kuljettajaksi. Leclerc saa vielä kilpailun päätteeksi rangaistuksen ylinopeudesta varikolla, mikä pudottaa hänet sijalle kuusi. Juu, ensi viikkoon!

Aiemmat Belgian osakilpailut

Belgian GP 2021

Belgian GP 2020

Belgian GP 2019

Belgian GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s