Formulafiiliksiä! Brasilian GP

Toiseksi viimeistä viedään! Tänään ajetaan Brasiliassa, ja kilpailun lähtöjärjestys on kutkuttava eilisen sprinttikisan jäljiltä: 1. George Russell, 2. Lewis Hamilton, 3. Max Verstappen, 4. Sergio Pérez, 5. Charles Leclerc, 6. Lando Norris, 7. Carlos Sainz, 8. Kevin Magnussen, 9. Sebastian Vettel, 10. Pierre Gasly, 11. Daniel Ricciardo, 12. Mick Schumacher, 13. Guanyu Zhou, 14. Valtteri Bottas, 15. Fernando Alonso, 16. Yuki Tsunoda, 17. Lance Stroll, 18. Esteban Ocon, 19. Nicholas Latifi ja 20. Alex Albon. Aika-ajossa sprinttikisaa varten koettiin hieno hetki, kun Kevin Magnussen ajoi Haasillaan paalulle. Suoritus ei kuitenkaan johtanut aika-ajomenestykseen, mutta upeaa se oli silti!

Startti on siisti, ja Mersut saavat hyvän lähdön, samoin rakettina liikkeelle lähtenyt Norris! Ricciardo osuu hieman Magnusseniin, mikä pyöräyttää Haasin radalla. Ricciardo yrittää väistää, mutta osuu kuitenkin toisen kerran Magnusseniin ja ajaa itse seinään. Molemmat keskeyttävät, ja turva-auto otetaan radalle heti ensimmäisellä kierroksella. Turva-auto pysyy radalla kierroksen 6/71 loppuun, ja sitten kilpailu jatkuu! Verstappen ohittaa Hamiltonin osuen tähän, mutta molempien kilpailu jatkuu. Verstappen suuntaa varikolle pudoten hännille, ja Hamilton jatkaa radalla kahdeksantena. Leclerc ja Norris osuvat toisiinsa, ja Leclerc ajaa seinään. Kuitenkin Leclerc jatkaa kilpailua ja nilkuttaa varikolle. Kilpailu jatkuu ryminästä huolimatta! Tuomaristo tutkii.

Kierroksella 11/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. RUS, 2. PER, 3. SAI, 4. NOR, 5. VET, 6. HAM, 7. GAS, 8. SCH, 9. STR ja 10. BOT. Verstappen on sijalla 17 ja Leclerc 18. Verstappen ja Norris saavat viiden sekunnin aikarangaistukset aiheuttamistaan kolareista. Hamilton painelee Vettelin ja Norrisin ohi ja nousee neljänneksi. Vettel ohittaa Norrisin. Sainzin oikea takajarru savuaa varikolla käydessä ja aikalailla sen jälkeenkin. Kierroksella 24/71 Pérez tulee varikolle ja palaa radalle viidenneksi. Verstappen tulee perässä varikolle ja kärsii samalla rangaistuksensa. Russell tulee kärjestä varikolle. Norris, Bottas ja Ocon suuntaavat myös varikolle. Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. HAM, 2. RUS, 3. VET, 4. PER, 5. SAI, 6. STR, 7. ALO, 8. GAS, 9. BOT ja 10. ZHO. Vettel tekee varikkopysähdyksen kierroksella 27/71. Hamilton tutkailee pimenevää taivasta – onko luvassa sadetta? Hamilton tulee varikolle kilpailun kärjestä kierroksella 30/71 ja hän palaa radalle neljänneksi. Sainz tulee varikolle kierroksella 37/71 ja palaa radalle upeaa kilpailua ajavan Bottaksen eteen neljänneksi!

Hamilton ohittaa Pérezin kierroksella 45/71 ja nousee toiseksi! Mersut johtavat kilpailua! Leclerc tulee varikolle, ja myös muun muassa Bottas, Vettel ja Norris tekevät pysähdykset. Kolmantena ajava Pérez pysähtyy kierroksella 48/71 ja palaa radalle neljänneksi. Hamilton pysähtyy vastentahtoisesti seuraavalla kierroksella ja saa alleen pehmeät renkaat. Hän putoaa pysähdyksellä yhden sijoituksen, mutta pääsee Pérezin eteen. Verstappen ja Russell tulevat myös varikolle. Verstappen palaa radalle sijalle 11 ja kärjessä ajanut Russell pitää johtopaikkansa. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 51/71 on 1. RUS, 2. SAI, 3. HAM, 4. PER, 5. ALO, 6. BOT, 7. LEC, 8. VET, 9. OCO ja 10. GAS. Norris hyytyy kierroksella 52/71 radalle pahaan paikkaan, ja virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön. Alonso ja Sainz käyvät varikolla. Turva-auto otetaan käyttöön, sillä Norrisin auton poistamisessa kestää.

Ocon ja Alpine väittelevät radiossa aika suoraan strategiasta: talli kieltää taistelemasta takana ajavan tallikaverin Alonson kanssa uudelleenstartissa, kun taas Ocon haluaa keskittyä edessä ajavaan Vetteliin. Turva-auto poistuu kierroksella 59/71. Alpinet ohittavat Vettelin, ja Ocon tekee tietä Alonsolle. Sainz on Pérezin kintereillä ja kamppailee kolmannesta sijasta. Upeaa kilvanajoa! Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 61/71 on 1. RUS, 2. HAM, 3. PER, 4. SAI, 5. LEC, 6. ALO, 7. BOT, 8. OCO, 9. VER ja 10. VET. Sainz nousee kolmanneksi hienolla ohituksella Pérezista kierroksella 63/71! Pérez helisee myös Leclercia vastaan, kun toinen Ferrari painaa hänestä ohi. Myös Alonso painaa Pérezin ohi – huhhuh! Verstappen ohittaa Pérezin ja hänen käsketään ajaa pisteitä pois Leclercilta ja Alonsolta. Leclerc anelee Ferraria päästämään hänet Sainzin ohi – mestaruustaistelu muista sijoituksista käy kuumana. Red Bull pyytää Verstappenia päästämään Pérezin ohi, mutta Verstappen ei päästä.

Maaliin saavutaan upeassa järjestyksessä 1. George Russell, 2. Lewis Hamilton ja 3. Carlos Sainz. Russell voittaa ensimmäisen F1-kilpailunsa! Hamilton valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi. Viikon päästä viimeistä viedään Abu Dhabissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s