Formulafiiliksiä! Meksikon GP

Meksikon osakilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. George Russell, 3. Lewis Hamilton, 4. Sergio Pérez, 5. Carlos Sainz, 6. Valtteri Bottas, 7. Charles Leclerc, 8. Lando Norris, 9. Fernando Alonso, 10. Esteban Ocon, 11. Daniel Ricciardo, 12. Guanyu Zhou, 13. Yuki Tsunoda, 14. Pierre Gasly, 15. Mick Schumacher, 16. Sebastian Vettel, 17. Alex Albon, 18. Nicholas Latifi, 19. Kevin Magnussen (lähtöruuturangaistus) ja 20. Lance Stroll (lähtöruuturangaistus).

Startti on suhteellisen siisti Mersun ja Red Bullin mittelö! Verstappen pitää paikkansa kärjessä, mutta Hamilton pääsee tallikaverinsa ohi toiseksi, ja myös Pérez onnistuu ohittamaan Russellin, joka ajaa kerran vähän pitkäksi. Kierroksella 7/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. RUS, 5. SAI, 6. LEC, 7. ALO, 8. BOT, 9. OCO ja 10. NOR. Gasly saa rangaistuksen ajatettuaan Strollin ulos radalta ohitustilanteessa, mikä nostaa Gaslyn rikepisteissä jo huimaan yhteentoista – kahdestatoista saa ajokiellon yhteen osakilpailuun.

Stroll avaa varikkopelin kierroksella 18/71. Verstappen valittaa renkaistaan muutaman kierroksen verran. Red Bull ottaa kierroksella 24/71 ensin Pérezin sisään hakemaan alleen medium-renkaat. Pysähdys on Red Bullin mittarilla hidas, ja Pérez putoaa kuudenneksi. Kaksi kierrosta myöhemmin Verstappen tulee varikolle ja palaa radalle kolmanneksi. Verstappen raportoi vaihdelaatikon ongelmista, kun taas Hamiltonin on katkoja voimayksikössä. Hamilton tulee kärjestä varikolle ja saa alleen kovat renkaat. Hamilton palaa radalle kolmanneksi. Varikolla kuhisee.

Russellin käytyä varikolla kilpailun kärjestä kärkikymmenikön tilanne kierroksella 35/71 on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. RUS, 5. ALO, 6. BOT, 7. SAI, 8. LEC, 9. RIC ja 10. ZHO. Molemmat mersukuskit valittavat renkaistaan, mutta suoriutuvat niillä silti hyvin. Verstappen sen sijaan menettää aikaa suhteessa Mersuihin.

Kierroksella 50/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. RUS, 5. SAI, 6. LEC, 7. ALO, 8. OCO, 9. BOT ja 19. NOR. Tsunoda ja Ricciardo kolaroivat kierroksella 51/71. Ricciardon eturengas osuu Tsunodan takarenkaaseen ja ajaa Tsunodan ulos radalta. Tsunoda nilkuttaa varikolle ja joutuu keskeyttämään. Ricciardo saa 10 sekunnin aikarangaistuksen kolaroinnista Tsunodan kanssa.

Kierroksella 60/71 kärkikymmeikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. RUS, 5. SAI, 6. LEC, 7. ALO, 8. OCO, 9. RIC ja 10. BOT. Mersukuskit raportoivat edelleen olevansa tyytymättömiä rengasstrategiaan, joka maksaa itsensä takaisin oikeastaan vain siinä tilanteessa, että Verstappenin medium-renkaat eivät kestä maaliin asti ja hänen pitää pysähtyä vielä kerran. Ei näytä todennäköiseltä skenaariolta.

Alonson auto sanoo poks kierroksella 66/71, mutta virtuaalinen turva-auto ehtii vain vilahtaa, kun Alonson auto on jo poistettu radan reunalta. Tästä ei varikolle halajavat hyödy. Russell tulee varikolle kaksi kierrosta ennen maalia anastaakseen Péreziltä nopeimman kierroksen pisteen, minkä hän lopulta nappaakin.

Maaliin saavutaan tylsässä järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Hamilton ja 3. Pérez. Ricciardo valitaan Päivän kuljettajaksi. Mersu teki Ferrarit eli valitsi huonon strategian tänään. Selostuksessa hehkutetaan jotain ennätystä, jonka Verstappen tällä voitolla rikkoi, mutta koska Red Bull jäi juuri kiinni kulukaton 2021 rikkomisesta, ei Verstappenin mestaruuksien legitimiteettiä voi pitää minkäänlaisena tällä laittomalla autolla. FIA:lla ei ollut edes selkärankaa rangaista Red Bullia oikeasti – onhan sakkorangaistus rikkeestä vain lupa rikkaille rikkoa sääntöjä – joten maku tähän lajiin on aikalailla mennyt. Kahden viikon kuluttua jatketaan Brasiliassa.

Aiemmat Meksikon osakilpailut

Meksikon GP 2021

Meksikon GP 2019

Meksikon GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s