Formulafiiliksiä! Abu Dhabin GP 2022

Kauden viimeiseen kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Sergio Pérez, 3. Charles Leclerc, 4. Carlos Sainz, 5. Lewis Hamilton, 6. George Russell, 7. Lando Norris, 8. Esteban Ocon, 9. Sebastian Vettel, 10. Fernando Alonso, 11. Yuki Tsunoda, 12. Mick Schumacher, 13. Daniel Ricciardo (lähtöruuturangaistus), 14. Lance Stroll, 15. Guanyu Zhou, 16. Kevin Magnussen, 17. Pierre Gasly, 18. Valtteri Bottas, 19. Alex Albon ja 10. Nicholas Latifi. Tänään on sekä jännittävä että tunteikas päivä: Pérez ja Leclerc ovat hyvin lähellä toisiaan MM-pisteissä ja kamppailevat tänään toisesta sijasta. Ricciardo, Schumacher ja Latifi jäivät ilman tallipaikkaa, joten he ajavat toistaiseksi viimeistä osakilpailuaan, ja nelinkertainen F1-mestari, suosikkikuskini, Sebastian Vettel eläköityy tämän kilpailun jälkeen formuloista.

Startti on siisti! Red Bullit, Hamilton ja Norris saavat hyvät lähdöt. Red Bullit kiitävät kärkeen, ja Hamilton ja Norris nousevat sijoituksia. Sainz ja Hamilton lähes ottavat osumaa ja Hamilton pompahtaa radan ulkopuolelle oikaisten, mutta tuomariston mielestä radalta pakottamista ei tapahtunut. Hamilton antaa sijoituksen takaisin Sainzille, joten rangaistusta edun saamisesta oikaisusta ei tule. Seuraavalla kierroksella Hamilton pääsee Sainzin ohi ihan ajamalla. Kärkikymmenikön tilanne tämän jälkeen kierroksella 5/58 on 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. HAM, 5. SAI, 6. RUS, 7. NOR, 8. ALO, 9. VET ja 10. ALO.

Kierroksella 8/58 Sainz ohittaa Hamiltonin ja Ocon Vettelin. Russell ohittaa tallikaverinsa seuraavalla kierroksella – onko Hamiltonin autossa jotain rikki, sillä hän raportoi menettävänsä tehoa? Oconin, Vettelin ja Alonson välillä on hienoa kilvanajoa! Kierroksella 15/58 varikolla kuhisee, kun moni tekee ensimmäisen pysähdyksensä. Russell raportoi renkaiden kulumasta. Kärkikymmeniköstä Pérez, Russell ja Norris tulevat varikolle kierroksella 16/58. Russellin varikkopysähdyksestä seurannee unsafe release -rangaistus. Vettel ohittaa radalle kovilla renkailla palanneen Pérezin – upeaa! Kärkikymmenikön tilanne tämän jälkeen on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. HAM, 5. PER, 6. VET, 7. ALO, 8. RIC, 9. RUS ja 10. MAG. Sainz tulee varikolle kierroksella 18/58 ja palaa radalle seitsemänneksi. Hamilton pysähtyy kierroksella 19/57 ja palaa radalle yhdeksänneksi. Hamilton arvioi pohjalevynsä olevan rikki.

Sainz ohittaa Alonson ja nousee viidenneksi. Alonso ja Ricciardo tekevät pysähdykset kierroksella 20/58. Sainz ohittaa Vettelin. Verstappen tekee varikkopysähdyksen kärjestä ja putoaa toiseksi tallikaverinsa eteen. Russell saa odotetusti viiden sekunnin aikarangaistuksen. Leclerc tulee kärjestä varikolle ja palaa radalle myöskin tallikaverinsa eteen kolmanneksi. Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. SAI, 5. RUS, 6. VET, 7. HAM, 8. NOR, 9. OCO ja 10. STR. Kärkikymmeniköstä Vettel on ainoa, joka ei ole vielä käynyt varikolla, ja hän on radalla ainoa medium-renkailla. Vettel tulee viimein varikolle kierroksella 26/58 ja putoaa hännille.

Alonso joutuu keskeyttämään varikolle kierroksella 28/58. Kilpailun puolessa välissä kierroksella 29/58 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. SAI, 5. RUS, 6. HAM, 7. NOR, 8. OCO, 9. STR ja 10. TSU. Pérez raportoi tallille, että Verstappenin takana pysyttely hidastaa häntä. Pitääkö Verstappen viime kilpailun farssin jälkeen antamansa lupauksen, että hän auttaisi tänään Pérezia kaikin keinoin MM-taistelun toiseen sijoitukseen?

Pérez tulee varikolle kierroksella 34/58 ja putoaa kuudenneksi. Ferrari pohtii rengasstrategiaansa. Schumacher ja Latifi ottavat osumaa toinsiinsa kierroksella 39/58. Latifin toinen takarengas on murskana ja hän yrittää nilkuttaa varikolle. Ferrari ja Sainz tulevat varikolle. Russell kärsii aikarangaistuksensa. Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. HAM, 4. PER, 5. NOR, 6. SAI, 7. OCO, 8. STR, 9. RUS ja 10. RIC. Sainz ohittaa Norrisin. Schumacher saa kolarista aikarangaistuksen.

Pérez kamppailee Hamiltonin kanssa kierroksella 45/58 ja ohittaa hänet hetkeksi, mutta sitten Hamilton nappaa sijoituksen takaisin. Upeaa kilvanajoa! Pérez pääsee kuitenkin Hamiltonista ohi seuraavalla kierroksella. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 50/58 on 1. VER, 2. LEC, 3. PER, 4. HAM, 5. SAI, 6. RUS, 7. NOR, 8. OCO, 9. RIC ja 10. STR. Hamiltonin vaihteisto hajoaa kierroksella 56/58 ja putoaa rajusti sijoituksia. Hamilton pääsee nilkuttamaan varikolle ja keskeyttää sinne. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 57/58 on 1. VER, 2. LEC, 3. PER, 4. SAI, 5. RUS, 6. NOR, 7. OCO, 8. STR, 9. RIC ja 10. VET.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Leclerc ja 3. Pérez. Charles Leclerc sijoittuu toiseksi MM-taistelussa! Lando Norris saa nopeimman kierroksen pisteen. Päivän kuljettajaksi valitaan ansaitusti ja kunnioituksenosoituksena Sebastian Vettel. Upea ura, ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa! Valtava ikävähän tässä jää, olenhan fanittanut häntä 15 vuotta.

Aikamoinen kausi takana, huhhuh! Ei suurimmiltan osin parasta formulaa, mutta ehkä ensi kaudella saadaan uudenlaisia jännitysnäytelmiä ja dynamiikkoja!

Aiemmat Abu Dhabin osakilpailut

Abu Dhabin GP 2021

Abu Dhabin GP 2020

Abu Dhabin GP 2019

Abu Dhabin GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s