Resident Evil 4 remake: chapter 3

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia pelistä Resident Evil 4 remake (2023) ja luonnollisesti myös Resident Evil 4 (2005). Pelin sisältövaroitukset: K-18 explicit violence & gore.

Leon keräilee itseään kylän johtajan talossa, ja hänen kollegansa Hunnigan soittaa lisätietoja Leonin kohtaamasta miehestä: Luis Serra on Umbrellan entinen tutkija, joka on kadonnut niin lain kuin Umbrellan näpeistä. Leonin prioriteettina on pelastaa presidentin tytär Ashley, mutta ei tee haittaa ottaa selvää siitä, kuka Luis on miehiään. Poistun talosta ja kuulen vinkumista, joka ei lähde koirastani Pullasta. Leon löytää talon takaa karhunrautaan kiinni jääneen koiran, jonka luonnollisesti pelastan.

Tie vie pimeään luolaan ja sen kautta takaisin ensimmäiseen kylään, jossa nyt riehuu muutama susi, eli bad bois. Ilta alkaa hämärtyä ja on kaunista. Sitten kylän torni yhtäkkiä sortuu ja säikäyttää niin minut kuin Leonin. Kylässä liikkuminen on nyt hieman erilaista esteiden vuoksi.

Tutkin kylän, ja muistan sitten, että järven viereisten rakennusten luona oli myös portti, johon sopii löytämäni symboliavain. Juoksen sinnepäin, mutta kiviä on murtunut reitille. Palaan kylään ja suuntaan kaupungintalolle avaimen avulla. Kaupungintalolla on alttari kulttijohtajalle.

Tie vie kaupungintalolta louhokseen, ja kuumotuskäyrä nousee kattoon. Leon naureskelee valtavan taisteluvasaran vieressä: ”good luck finding someone big enough to use this thing”. Varo mitä toivot, Leon. Louhoksesta on lyhyt matka kirkolle, jonka suunnittelu on aavemaisen upea. Kirkon edessä on hautausmaa, jossa taistelen muutamaa kyläläistä vastaan.

Kirkko on niin vankasti lukittu, että Ashley on varmasti siellä. Vihjeiden perusteella Leon saa tietää, että kirkon avain on järven toisella puolella. Alkuperäisen pelin pelannut tietää pelätä edessä olevaa järveä. Ennen kuin on aika lähteä veneilemään, edessä on shoppailua merchantin luona. Myyn muutaman aseen ja parantelen niitä, jotka pidän edelleen mukanani. Merchantilla on näytillä näyistä kaunein eli raketinheitin, mutta se ei ole vielä hänen valikoimassaan. Raketinheitin oli paras kaverini alkuperäistä peliä pelatessa. Merchantin ostosmahdollisuuksien lisäksi tarjolla on myös ampumarata, josta voi voittaa palkintoja. Kokeilen sitä huvin vuoksi, ja huvia siitä saakin.

Leon saapuu järvelle ja näkee, kun kyläläiset heittävät toisen paikallisen poliisin ruumiin järveen. Järvihirviö nousee vedestä ja syö ruumiin – Leonia kuumottaa, ja niin myös minua. Kaukaisuudessa näkyy mahtava linna, minkä tutkimista en malta odottaa! Nyt edessä on kuitenkin kalastuskylä, joka muistuttaa paljon edellisen chapterin riippusiltapaikkaa: paljon vihaisia kyläläisiä, joiden kanssa pärjää hyvin oikein asemoitumalla ja oikeita aseita käyttämällä. Olen aika ylpeä siitä, miten hyvin olen suoriutunut tähän mennessä: parannustarpeet ja panokset ovat riittäneet mukavasti, ja kuolemista on sattunut vain vähän.

Kylän perältä löytyy polttoainetta veneeseen, ja sitten on aika suunnata vesille! Vedessä on tosiaan hirviö, joka ottaa Leonin veneen matkaansa. Tehtäväni on heitellä vesihirviötä loputtomalla määrällä harppuunoita ja väistellä samalla sen hyökkäyksiä ja vedessä olevia esteitä. Kerran vene hajoaa, ja hirviö sanoo Leonin syödessään nomnomnom. Toisella yrityksellä harppuunat uppoavat useammin ja esteiden väistely sujuu paremmin, ja saan upotettua hirviön.

Voitettuaan vesihirviön Leon oksentaa verta häneen piikitetyn viruksen vuoksi ja pyörtyy veneeseen. End of chapter 3.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s