Resident Evil 4 remake: chapter 6

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia pelistä Resident Evil 4 remake (2023) ja luonnollisesti myös Resident Evil 4 (2005). Pelin sisältövaroitukset: K-18 explicit violence & gore

Chapter 6 alkaa cutscenella, jossa Luis ja Ada keskustelevat heidän välisestä diilistään: Luisin pitää toimittaa Adalle ”Amber” vastineeksi suojelusta. Luis lupaa hakea sen paikasta, johon hän piilotti sen ennen kiinni jäämistä – ja samalla hän aikoo hakea jotain muutakin.

Inventaarioni tässä kohtaa.

Leon saa kuulla, että helikopteri ei voisi laskeutua tässä rankkasateessa, ja hänen ja Ashleyn pitää odottaa. Leon kertoo Hunniganille, että täällä on liian vaarallista odottaa, ja he etsisivät Ashleyn kanssa turvallisemman paikan. Matka siis jatkuu!

Ensin shoppaillaan merchantin luona, ja sitten on aika edetä kaivosalueelle, joka tottakai kuhisee kyläläisiä. Hiippailen muutaman selän taakse ja puukotan heidät takaapäin, mutta sneak attack -taktiikka ei kestä pitkään. Pian on aika taas räiskiä ja väistellä vihollisia Ashleyn kanssa. Onnistun toisella tai kolmannella yrityksellä. Seuraavan paikan nimi on checkpoint, ja Leon huomauttaa, että siellä on liian hiljaista.

Tutkin checkpointin rakennukset ja huomaan, että Ashleyn voi käskeä menemään piiloon kaappiin. Ei peli varmaan tätä mekaniikkaa opettaisi, jos sille ei olisi välitöntä käyttöä. Käsken Ashleyn kaappiin piiloon ja hyppään sitten rakennuksen alakertaan. Peli tallentaa automaattisesti. Sus. Leon ottaa hyllyltä checkpointin portin avaavan työkalun, ja sitten seinän läpi isketään kaksi moottorisahaa. Niiden varressa ei kuitenkaan ole kiinni tuttu pussipäinen moottorisahakaveri, vaan kaksi raivokasta naista. Kuumotuskäyrä nousee kattoon. Leon vitsailee kahdelle naiselle, että hän on yhden naisen miehiä, ja lisäksi he eivät ole hänen tyyppiään. Rakastan Leonin huumoria! Leon taistelee moottorisahanaisia ja muita kyläläisiä vastaan. Hänet sahataan kahtia vain kolmesti, ja sitten löydän oikean tuntuman taisteluun. Hyvällä strategialla ja rautaisilla hermoilla saan viholliset kaadettua, ja on aika lähteä Ashleyn kanssa tästä paikasta!

Checkpointin jälkeen löydän paljon panoksia. Sus. Kylän johtaja Méndez saapuu viemään Ashleyn, ja onnistuukin siin kolme kertaa. Game overin jälkeinen latauskuva kertoo, että luodit eivät vaikuta Méndeziin, joten keskityn pakenemaan ampumisen sijaan. Heittelen flash granadeja ja ammun räjähtäviä tynnyreitä pakomatkalla, ja yllättäen Leon ja Ashley pääsevät ylittämään sillan ennen kuin se sortuu kyläläisten ja heidän väliltään!

Seuraavaksi edessä on suuri talo, jonka edessä on paljon panoksia, merchant ja tallennuspiste. Tuoksuu boss fight -tilanteelta. Astun sisälle taloon, ja Méndez hyökkää Leonin kimppuun. Talo syttyy taistelussa tuleen, ja kuumottava taistelumusiikki alkaa. Boss fight time! Méndez mutatoituu örmystä ötökkämäiseksi hahmoksi, jolla on Resident Evil -hengessä selässään suuri silmä, joka on hänen heikko kohtansa. ”Jos se olisi helppoa, se ei olisi hauskaa”, virkon kuollessani toistamiseen. Méndezin liikeradat ja heikot kohdat on helppo oppia, mutta hänen heittämien palavien puupinojen väistelyssä pitää harjaantua. Taistelussa on kaksi vaihetta, ja on suhteellisen helppoa päästä jälkimmäiseen ennen kuolemista. En laskenut, kuinka monta kertaa kuolin; keskityin vain pitämään hauskaa! Boss fightit ovat suosikkiasioitani näissä peleissä, ja tämä ei ollut poikkeus!

Kun Leon saa viimein Méndezin hengiltä, hän pakenee palavasta talosta, ja matka jatkuu Ashleyn kanssa sillalle, joka johtaa linnaan. Kun kaksikko etenee sillalla, nostetaan se heidän jälkeensä pystyyn; paluuta ei ole. End of chapter 6.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s