Resident Evil 4 remake: chapter 11

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia pelistä Resident Evil 4 remake (2023) ja luonnollisesti myös Resident Evil 4 (2005). Pelin sisältövaroitukset: K-18 explicit violence & gore

Chapter 11 alkaa tunneleista, joita Leonin tulee tutkia yhdessä Luisin kanssa. Tien tukkeena on kivirykelmä, jonka vieressä lukee käytännöllisesti TNT. On siis aika etsiä räjähteitä! Dynamiitit löytyvät tukikohdasta, joka kuhisee perinteisiä kyläläisiä – ja tottakai moottorisahalla riehujia! Strategia on juosta, lootata ja väistellä vihollisia. Mottorisahakaverit ovat eri mieltä. Kuolen pari kertaa, mutta paikan reitit on helppo oppia, ja pian koko mesta on tyhjennetty ja dynamiitit ovat takataskussa. Vinkki: kun räjäyttää kivirykelmän dynamiitilla, ei kannata jäädä alle. Vielä yksi yritys, ja sitten matka jatkuu!

Leonin ja Luisin edessä on ritilä, jonka takana on blast furnace. Huone on pyöreä areena, jonka keskellä on ritilä, ja sen alla laavakattila. Ensisilmäys alueeseen riittää kertomaan kaiken olennaisen alkuperäisen pelin pelanneille: edessä on kaksi el gigantea. Taistelun strategia on helppo: houkuttele jättiläinen ritilän päälle, käännä kahvasta ja katso, kun jättiläinen putoaa laavaan. Tai tämä olisi strategia, jos näiden jättiläisten älykkyys olisi totutulla tasolla. Nämä jättiläiset kuitenkin steppaavat pois ritilältä, jos edes katsoo kahvaa päin, ja vähän alkaa jo turhauttaa. Tainnutuskranaatit ovat pop, ja niillä saan houkuteltua ensimmäisen jättiläisen ritilälle. Kuolen pari kertaa jälkimmäistä jättiläistä vastaan taistellessa. Luis käy hakemassa vähän dynamiittia, mikä räjäyttää panssariin pukeutuneen jättiläisen selästä mutaation esiin. Ammuskeltuani hetken mutaatiota saan houkuteltua jälkimmäisenkin jättiläisen ritilälle ja siitä laavaan. Boom!

Sitten lähdetäänkin ajelulle! Leon ja Luis löytävät kärryt, jotka kulkevat pitkin kiskoja kaivoksen läpi. Kärryt heittelehtivät sivuttain, ja kaksikon pitää tasapainotella, jotta kärryt pysyvät kiskoilla. Sitten kaveriksi tulevat kärryillä ajelevat kyläläiset, jotka ampuvat Leonin ja Luisin kärryjä tulisilla nuolilla. Kärry ei kestä paljoakaan osumaa, ja pari kertaa tulee kuoltua sen takia. Vuoristorataa jatkuu hetken, mutta saan hyvän otteen osiosta, ja pian Leon ja Luis ajelevat seuraavaan osioon eli the hiveen.

Nimensä mukaisesti hive on täynnä hyönteishirviöitä. Hyönteiset säikäyttelevät enemmän kuin tekevät vahinkoa, ja Leon ja Luis ampuvat itsensä niiden läpi vaivattomasti.

Putsattuaan hiven Leon ja Luis matkaavat hissillä ylöspäin. Leon kyselee Luisin taustoista, ja tämä paljastaa tehneensä töitä kultisteille ja haluavansa hyvittää pahoja tekojaan auttamalla Leonia ja Ashleyta. Heikko kohtani on charming bad guy gets a redemption arc, joten sydämeen sattuu – ja kohta sattuu vielä enemmän. Olen arvuutellut jo pari chapteria, milloin Luis kuolee, ja kun tämä chapter alkoi yhteisellä seikkailulla Luisin kanssa, tiesin, että hetki lyö ja kovaa. Leon ja Luis poistuvat hissistä, ja Luis iloitsee kaivoksesta poistumisella – ja sitten hän saa puukon selkäänsä, koska tottakai niin käy. Mies Leonin menneisyydestä, majuri Jack Krauser, on kaiken takana. Hänet Leon näki näyssään aiemmassa chapterissa. Krauser on Leonin entinen partneri Yhdysvaltojen armeijan salaisessa operaatiossa Operation Javier, jonka tapahtumista jäi selkeästi jotain hampaankoloon.

Jännitin kovasti, millaisia kohtaamiset Krauserin kanssa tulisivat olemaan tässä pelissä. Ensimmäistä voisi kuvailla suorastaan miellyttäväksi, sillä Leon ja Krauser käyvät veitsitappelua keskenään. Veitsitappelu on pelimekaniikaltaan hauska, ja yllättävän helppo. Krauseria ammutaan, ja pistoolin päässä on Luis, joka yrittää auttaa Leonia viimeisillä voimillaan. Krauser lähtee paikalta – varsinainen boss fight on vasta myöhemmin. Luisin elämää pitkitettiin, jotta hän saisi traagiset viimeiset sanat ja hyvästit. Leon auttaa Luisia sytyttämään viimeisen tupakkansa, ja Luis pohtii, onko ihmisen liian myöhäistä muuttua. Hän ei koskaan saa kuulla vastausta. Chapter end.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s