Resident Evil 4 remake: chapter 15

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia pelistä Resident Evil 4 remake (2023) ja luonnollisesti myös Resident Evil 4 (2005). Pelin sisältövaroitukset: K-18 explicit violence & gore

Chapter 15 alkaa perinteisellä asetelmalla: Leon katsoo, kun Ashleyta viedään pois, ja menee itse perässä.

Edessä on vihollisten linnake, mutta tätä Leonin ei tarvitse tyhjentää yksin! Hunniganin lähettämä taisteluhelikopteri saapuu paikalle, ja sen lentäjä Mike huikkaa Leonille tulleensa apuun. Mike tulittaa vihollisia, ja loottaan tyytyväisenä menemään. Mike putsaa reittiä Leonille ja avaa reitin eteenpäin.

Vihollisilla on myös rankempaa kalustoa, ja he kohdistavat tykkitornin helikopteria kohti. Leonin täytyy tuhota tykkitorni, ja se onnistuu kätevästi vihollisten omia aseita hyödyntäen! Miken tarjoamaa tulitukea ei kestä kauaa, sillä joskus taisteluhelikopteristakin loppuvat panokset. On aika tyhjentää linnakkeen seuraava osa yksin – muutamaankin otteeseen.

Hyväksi toteamani strategia palvelee myös täällä: tyhjennä yksi nurkka vihollisista ja tapa sieltä käsin rauhassa kiväärillä ja kärsivällisyydellä loput viholliset. Aikaahan se vie, mutta se on tehokasta. Kuolen koko osiossa vain muutaman kerran, kun viholliset pääsevät yllättämään Leonin joukolla. Leonin matka jatkuu, ja Miken valitettavasti päättyy: Saddler lähettää ötökkäviholliset parveilemaan helikopterin kimppuun, ja apujoukkoni syöksyy maahan tuhoisasti. Surullisena Miken kohtalosta, joka ei tosin tullut yllätyksenä, jatkan matkaa. Tutkin seuraavan alueen, ja sitten on aika astua sisään edessä olevaan rakennukseen.

Kohtaan suurehkon ongelman, jonka ratkaisuyritysten pääteeksi heitän tunnin pelissä etenemistä hukkaan, ja aloitan linnakkeen alusta. Edessä on specimen storage, ja osaan jo nimestä arvata, mitä on edessä. Kivisessä rakennuksessa roikkuu pahaa enteileviä säkkejä. Osa säkeistä liikkuu. Tässä kohtaa täytyy myöntää, että aidosti luulin, että pelin regeneradorit ovat jo takana päin, ja minulla ei ole enää sitä sarjatuliasetta, johon infrapunatähtäin sopii. Kiväärissäkään ei ole enää panoksia, eli minulla ei ole keinoa nähdä regeneradorien heikkoja kohtia ja siten voittaa niitä. Etenen huoneeseen, jonka ovi sulkeutuu peruuttamattomasti perässäni. Huone on täynnä näitä katosta roikkuvia säkkejä. Kulman takana on kahva, jota vääntämällä voi avata oven seuraavaan huoneeseen – mutta ovi sulkeutuu tasaista tahtia, jos siitä ei ehdi juosta riittävän nopeasti. Yrittäessäni juoksua osun kahteen ruumissäkkiin, ja regeneradorit valahtavat lattialle. Tässä kohtaa mitään ei ole tehtävissä.

Lataan aiemman tallennuksen, ja on aika asioida merchantin luona. Olen kovin kiintynyt konepistooliini, mutta nyt on aika vaihtaa se ja ostaa takaisin versio, johon sopii infrapunatähtäin. Shoppailujen jälkeen tyhjennän vihollisten linnakkeen suunnilleen samalla itsevarmuudella ja kärsivällisyydellä. Pääsen takaisin tuolle kirotulle rakennukselle, ja juoksen takaisin tallentamaan – ihan varmuuden vuoksi. Hoksottimet sanovat, että infrapunakiikari näyttää, missä säkeissä regeneradorit ovat, ja tällä strategialla onnistun välttämään niiden kohtaamisen täysin! Kun Leon pyörähtää sulkeutuvan oven alta, huokaisen helpotuksesta.

Edessä on merchant ja tallennuspiste, ja sitten jälleen alueellinen täynnä tavallisia vihollisia. Maltti on valttia, ja kärsivällinen tyhjennysoperaatio sujuu hyvin. Houkuttelen vihollisia paikkaan, jossa niitä ei voi hyökätä kimppuuni selän takaa, ja alue on aika nopeasti taputeltu.

Leon saapuu vihollisten sanctuaryyn, ja löytää tajuttoman Ashleyn alttarilta. Saddler kätyreineen saapuu paikalle, ja ottaa Leonin sisällä olevan las plagasin hallintaansa. Tilanne näyttää jo toivottomalta, ja sitten Saddleria ammutaan. Ada on saapunut pelastamaan päivän! Leon nappaa Ashleyn syliinsä ja pakenee paikalta Adan tulittaessa Saddleria.

Edessä on hidas ja vaivalloinen vaellus kohti Luisin labraa. Las plagas alkaa saada otetta Leonista, ja hän hallusinoi kultistien seremonioita ja vedessä valoa kohti kulkemista. Osio on varsin tyylikkäästi tehty, ja pitää hyvässä jännitysotteessa jokaisella edetyllä askeleella! Kultistien seremoniamessu kuuluu playstation-ohjaimen kaiuttimesta, mikä luo kuumottavaa tunnelmaa.

Leon saapuu Luisin laboratorioon ja asettaa Ashleyn tutkimustuoliin. Las plagasin poisto-operaatio on kivulias, mutta Leon onnistuu poistamaan loisen Ashleysta. Tämän jälkeen Leon menettää tajuntansa. Chapter end.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s