Resident Evil 4 remake: chapter 16

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia pelistä Resident Evil 4 remake (2023) ja luonnollisesti myös Resident Evil 4 (2005). Pelin sisältövaroitukset: K-18 explicit violence & gore

Viimeistä viedään! Ashley on saanut poistettua las plagasin Leonista tämän ollessa tajuttomana, ja kaksikko on nyt suunnilleen täysissä sielun ja ruumiin voimissa – ainakin olosuhteisiin nähden. Luis lopulta pelasti molempien hengen. Ensimmäisenä agendalla on tutkia Luisin labra, josta löytyy muistoja ja kalustoa tämän Umbrella-ajoilta sekä todisteita Luisin ja Adan välisestä diilistä koskien meripihkaa. Muistiinpanoista selviävät myös Saddlerin maailmanvalloitussuunnitelmat: levittää las plagas yhden yksilön kautta maan johtoon ja sitä kautta ottaa yksitellen haltuun kaikki maat. Esimerkiksi presidentin tytär olisi hyvä kohde, jonka kautta ujuttaa las plagas vaikkapa valkoiseen taloon! Selviää myös, että Luisin havittelemassa meripihkanäytteessä on Saddlerin las plagasiakin vahvempi loinen, jolla voisi saavuttaa mittaamatonta valtaa.

Kaksikko suuntaa sanctuaryn läpi, ja muutama hassu ötökkähirviö käy kiusaamassa. Sitten on aika shoppailla merchantin luona – viimeistä kertaa. Kauppias myös kertoo itse Leonille, että nyt on aika tehdä bisnestä, ettei myöhemmin kaduta! Tarkoitus oli lopettaa pelaaminen tähän tältä päivältä, mutta kurkistettuani seuraavaa aluetta en voinut vastustaa kiusausta jatkaa: edessä on nimittäin Saddler final boss fight. Leon kiikaroi satamaan ja näkee, että Ada on sidottuna torniin. Saddler yrittää houkutella Leonia esiin Adalla – ja valitettavasti se toimii. Leon jättää Ashleyn odottamaan häntä turvalliseen paikkaan, ja lähtee pelastushommiin.

Vapautettuaan Adan Leon valmistautuu kohtaamaan Saddlerin, joka ottaa hirviömäisen ja ah-niin-residentevilmäisen muodon. Valtavat silmät hirviön ruumiissa huutavat ”ammu tähän”. Boss fight -alue on iso ja täynnä lootia magnumin panoksista parannusvälineisiin. Panoksista ja ruohoista ei ole pulaa! Saddler paasaa siitä, kuinka hänen suunnitelmansa poistaisi kaikki maailman sodat, koska hänen uskonsa olisi kaikkia yhdistävä tekijä. Saan hyviä osumia magnumilla Saddlerin silmiin, mutta sitten kuolen. Tässähän alkaa lämmetä!

En ole ylpeä siitä, mitä seuraavaksi tapahtui. Ajattelin, että Krauserin kanssa taistelusta oppineena voisin kokeilla, millaista jälkeä raketinheitin tekee tähän viholliseen. Myyn kiväärin, sen tähtäimen ja panokset, ja ostan raketinheittimen. Kaikki jännitys ja hauskuus purkautuu yhdellä liipasimen painalluksella, ja Saddlerin boss fightin ensimmäinen osa on ohi nopeammin, kuin se ehti alkaakaan. Toisessa osassa Leon on kasvotusten Saddlerin las plagas -keskittymän kanssa, ja tyhjennän koko pistoolini siihen. Sitten Ada heittää toisen raketinheittimen. Antiklimaattisuuden määritelmä taitaa olla voittaa pelin pääpahis kahdella raketinheittimen laukauksella. Tulipa tyhjä olo. Otan ylös, mikä tallennuskerta on tallennus juuri ennen taistelua, jotta voin myöhemmin palata käymään tämän taistelun niin kuin se kuuluu, ei raketinheitin-oikaisureittiä käyttämällä.

Ada nappaa Luisin havitteleman las plagas -näytteen Leonin näpeistä, ja lupaa pitää hyvää huolta siitä. Leon tuntee olonsa petetyksi jälleen kerran. Ada poistuu helikopterilla ja rohkaisee Leonia lähtemään, ennen kuin saari räjähtäisi. Klassinen itsetuhomekanismi ja -laskuri on pian edessä! Ada antaa Leonille avaimet vesiskootteriin, ja Leon lähtee suuntaamaan sitä kohti Ashleyn kanssa. Saddlerin kätyrit makaavat tuskissaan Leonin ja Ashleyn matkan varrella heidän mestarinsa kuoltua, sillä nyt kukaan ei hallitse heidän sisällään olevia loisia. Leon ja Ashley löytävät vesiskootterin, ja pako saarelta voi alkaa! Vesiskooteriajo on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta se on myös hauskaa ja huojentavaa – kun Leon ajaa ulos tunnelista, käynnistyvät pelin viimeiset cutscenet.

Leon ja Ashley keskustelevat tulevaisuudesta ja kotiinpaluusta, ja lähtevät sitten matkaan. Lopputekstien lomassa Ada ottaa yhteyttä palkkaajaansa ja kertoo saaneensa haltuunsa meripihkanäytteen. Linjan toisessa päässä on Albert Wesker – Resident Evil -peleissä kaiken takana on yleensä tämä mies. Ada kysyy, mitä Wesker aikoo tehdä meripihkalla, ja Wesker kertoo aikovansa käyttää sitä maailmanvalloitukseen (kuinkas muutenkaan). Vaikka Ada onkin analyyttinen ja kylmä, miljardit sivulliset uhrit eivät uppoa hänen arvomaailmaansa, ja hän pettää Weskerin pakottaen helikopterin lentäjän vaihtamaan suuntaa.

Loppuanimaatiossa Hunnigan hymyilee tietäen, että Leon ja Ashley ovat turvassa, ja hän poistuu työpisteeltään. Näytölle ilmestyy pelin läpipeluun statistiikka: 29 tuntia ja 36 minuuttia, 89 tallennusta ja arvosana B. Olen todella ylpeä siitä, että suoriuduin pelistä näin hyvin, ja vieläpä hardcore-vaikeusasteella! Se on ensimmäisen läpipeluun osalta kova suoritus! Annan tämän kokemuksen hautua nyt muutaman päivän, ja sitten on arvostelun aika!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s