Formulafiiliksiä! Miamin GP

Tänä iltana Suomen aikaa ajetaan historian toinen Miamin GP! Lähtöjärjestys on tapahtumarikkaan aika-ajon jälkeen kutkuttava 1. Sergio Pérez, 2. Fernando Alonso, 3. Carlos Sainz, 4. Kevin Magnussen, 5. Pierre Gasly, 6. George Russell, 7. Charles Leclerc, 8. Esteban Ocon, 9. Max Verstappen, 10. Valtteri Bottas, 11. Alex Albon, 12. Nico Hülkenberg, 13. Lewis Hamilton, 14. Guanyu Zhou, 15. Nyck De Vries, 16. Lando Norris, 17. Yuki Tsunoda, 18. Lance Stroll, 19. Oscar Piastri ja 20. Logan Sargeant.

Miamin osakilpailun startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on siisti! Perällä kolisee jonkin verran, mutta isommilta kolareilta vältytään. Pérez pitää johdon, mutta Alonso on aivan hänen kannoillaan. Piastri ajaa upean avauskierroksen ja nousee viisi sijoitusta. Avauskierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. PER, 2. ALO, 3. SAI, 4. GAS, 5. RUS, 6. LEC, 7. MAG, 8. VER, 9. BOT ja 10. OCO. Verstappen ohittaa Oconin vaivattomasti ilman DRS:ää. Sargeant tulee varikolle kierroksella 3/57 ja saa uuden etusiiven – taisi olla startin kolina syyllisenä tähän. Magnussen ja Leclerc ajavat upeasti kilpaa, ja sitten Verstappen tekee kerralla tuplaohituksen kaksikosta DRS:n voimin. Upea tyylipuhdas ohitus!

Hamilton raportoi, että hänen autossaan on jotain rikki, ja hän ei tulisi selviämään kilpailusta. Mercedes tutkii. Russell raportoi värinästä jarruissa. Kierroksella 9/57 Gasly päästää suosiolla Verstappenin ohi, mutta koska hän hidastaa strategisesti ehkä liikaakin, Russell näkee tilaisuutensa ja painaa myös Gaslysta ohi. Kierroksella 10/57 kärkikymmenikön tlanne on 1. PER, 2. ALO, 3. SAI, 4. VER, 5. RUS, 6. GAS, 7. MAG, 8. LEC, 9. OCO ja 10. BOT. Magnussen ja Leclerc mittelevät hienosti keskenään. Kierroksella 14/57 Verstappen ohittaa Sainzin ja nousee kolmanneksi, ja seuraavalla kierroksella Verstappenin hampaissa on Alonso. Nyt Verstappenin edessä on enää tallikaveri Pérez.

Kierroksella 18/57 varikolla kuhisee, kun muun muassa Russell ja Leclerc pysähtyvät. Sainzin eturenkaat menevät lukkoon varikolle ajettaessa, ja hän taitaa ampaista varikolle liian lujaa sen vuoksi – rangaistushan siitä napsahtaa! Kierroksella 21/57 Pérez tulee varikolle, ja Verstappen nousee kilpailun johtoon. Hamilton ohittaa Hülkenbergin kierroksella 23/57 ja nousee kuudenneksi. Russell raportoi viasta etusiivessä, ja Verstappen kertoo omalle tallilleen ongelmista vaihdelaatikon kanssa. Alonso ohittaa Sainzin ja pian myös Oconin, ja on kierrokseen 30/57 mennessä ajanut kolmanneksi.

Kierroksella 33/57 Hamilton päästää Russellin ohitseen tallimääräyksen myötä. Russell onkin tallikaveriaan nopeampi, sillä viisi kierrosta myöhemmin hän ohittaa Sainzin ja nousee neljänneksi. Leclerc ja Magnussen ottavat mittaa toisistaan. Hamilton tulee varikolle kierroksella 38/57.

Kierroksella 46/57 Verstappen tulee kilpailun kärjestä varikolle ja palaa radalle tiimikaverinsa taakse. Kärkikymmenikön tilanne on 1. PER, 2. VER, 3. ALO, 4. RUS, 5. SAI, 6. GAS, 7. LEC, 8. MAG, 9. HAM ja 10. OCO. Kierroksella 48/57 Verstappen aloittaa hyökkäyksen Pérezia kohtaan, ja ohittaa tallikaverinsa upeasti, muttei kuitenkaan vaivattomasti.

Verstappen ohittaa Pérezin. Kuva: F1-Twitter

Hamilton ohittaa Leclercin kierroksella 55/57 ja on nyt kuudes Ferrari-hampurilaisessa. Viimeiselle kierrokselle lähdetään järjestyksessä 1. VER, 2. PER, 3. ALO, 4. RUS, 5. SAI, 6. HAM, 7. LEC, 8. GAS, 9. OCO ja 10. MAG. Bottas on kolmastoista. Maaliin saavutaan tässä järjestyksessä. Verstappen valitaan Päivän kuljettajaksi, ja nopeimman kierroksen pisteen saa niin ikään Verstappen. Emilia-Romagnan osakilpailussa jatketaan!

Aiemmat Miamin osakilpailut

Miamin GP 2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s