Formulafiiliksiä! Azerbaidžanin GP

Vappuisin fiiliksin kohti päivän formulakisaa! Bakun katuradalla ajettavaan kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. Sergio Pérez, 4. Carlos Sainz, 5. Lewis Hamilton, 6. Fernando Alonso, 7. Lando Norris, 8. Yuki Tsunoda, 9. Lance Stroll, 10. Oscar Piastri, 11. George Russell, 12. Alex Albon, 13. Valtteri Bottas, 14. Logan Sargeant, 15. Guanyu Zhou, 16. Kevin Magnussen, 17. Pierre Gasly, 18. Nyck De Vries, 19. Esteban Ocon (varikolta) ja 10. Nico Hülkenberg (varikolta).

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on siisti, ja kärkikuusikon järjestys pysyy samanlaisena ensimmäisen kierroksen ajan. Stroll, Russell, Magnussen, Gasly ja De Vries nousevat sijoituksissa ensimmäisen kierroksen aikana. Verstappen on aivan kilpailua johtavan Leclercin hännillä, ja kaksikon välinen ero on alle 0.5 sekuntia. Kierroksen 4/51 alkuun Verstappen painelee Leclercin ohi kilpailun kärkeen. Kaksi kierrosta myöhemmin Pérez ottaa mittaa Ferrarista ja ohittaa Leclercin kivuttomasti. Red Bullien vauhdin kanssa ei ole kilpailua. Hamilton avaa todella varikkopelin pysähtyessään kierroksella 10/51. Myös Norris tulee varikolle.

Verstappen raportoi auton luisumisesta, ja tallikaveri Pérez saavuttaa häntä uhkaavasti. De Vries keskeyttää sektorien 1 ja 2 taitteessa osuttuaan mutkassa seinään. Keltaiset liput liehuvat. Verstappen kutsutaan oitis varikolle, ja hän ennättää takaisin radalle juuri ennen turva-auton julistamista. Nyt oli virheliike Red Bullilta! Turva-auton turvin muun muassa kaikki kuusi kuljettajaa Verstappenin edessä suuntaavat varikolle.

De Vries keskeyttää. Kuva: F1-Twitter

Kilpailu jatkuu kärkikymmenikön järjestyksellä 1. PER, 2. LEC, 3. VER, 4. SAI, 5. ALO, 6. RUS, 7. STR, 8. OCO, 9. HUL ja 10. HAM. Bottas ajaa viimeisenä sijalla 19. Verstappen ohittaa Leclercin ilman DRS:ää, ja samoin Alonso tekee upean ohituksen Sainzista. Tämän kilpailun jännitysnäytelmä näyttäisi olevan Pérezin ja Verstappenin välinen taistelu ja tallin sisäinen voimadynamiikan muutos: näyttää siltä, että sprinttikisan eilen voittanut Pérez on päässyt pikkuhiljaa menestyksen makuun, eikä häntä kiinnosta enää kumarrella tallikaverilleen. Jos talli käskisi Pérezin päästää Verstappen ohi, päästäisikö? No hablo inglés.

Hamilton ohittaa Strollin kierroksella 20/51 tämän tehtyä ajovirheen. Kilpailun puolivälissä kärkikymmenikön tilanne on 1. PER, 2. VER, 3. LEC, 4. ALO, 5. SAI, 6. HAM, 7. STR, 8. RUS, 9. OCO ja 10. HUL. Bottas ajaa sijalla 18. Seuraavat kymmenisen kierrosta ovat rengasstrategioiden miettimistä ja tavanomaista kilvanajoa. Mitään ihmeempää ei tapahdu. Zhou keskeyttää varikolle kierroksella 38/51.

Hamilton on ajanut Sainzia kiinni ansiokkaasti, ja kierroksella 41/51 alkaa olla valmis yrittämään ohitusta Ferrarista, mutta todellista hyökkäystä ei koskaan tule. Norris ohittaa Hülkenbergin kierroksella 45/51 ja nousee pisteille. Hülkenberg haluaisi varikolle, mutta talli ei ota turva-auton toivossa. Russell ajaa vähän pitkäksi, mutta jatkaa kilpailua. Pérez ja Verstappen kilpailevat niin voitosta kuin nopeimmasta kierroksesta, mutta sitten takavasemmalta Alonso nappaa nopeimman kierroksen ajan toistamiseen.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Sergio Pérez, 2. Max Verstappen ja 3. Charles Leclerc. Olipa tylsä kisa, mutta tulipahan ajettua!

Aiemmat Azerbaidžanin osakilpailut

Azerbaidžanin GP 2022

Azerbaidžanin GP 2021

Azerbaidžanin GP 2019

Azerbaidžanin GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s