Sukellus suosikkisovelluksiini!

Voin helposti myöntää, että rakastan puhelinsovelluksia hyvin paljon. Joka viikko käyn App storen läpi etsien uusia hyöty- tai viihdesovelluksia Iphoneeni ja olen valmis myös maksamaan laadukkaista sovelluksista. Hehkutan löytämiäni sovelluksia lähipiirilleni ja ilahdun, kun jonkin ajan kuluttua minulta kysellään, mikä se sovellus olikaan, josta puhuin. Tästä innostuneena päätin listata muutaman suosikkisovellukseni, jotka helpottavat tai valaisevat arkeani! Päätin jättää listalta pois työsovellukset sekä sosiaalisen median sovellukset, ja keskittyä niihin, jotka ovat jollakin tavalla piristäneet päivääni.

Forest – Stay focused, be present

https://i0.wp.com/apps.appshout.com/forest-stay-focused,-stop-phubbing/images/icon.png

Forestin ansiosta olen irtautunut enemmän älypuhelimestani, vähentänyt prokrastinaatiota ja oppinut tehokkaammaksi ajankäyttäjäksi. Sovellus kasvattaa puuta antamasi minuuttimäärän verran, ja jos tämän ajan aikana poistut sovelluksesta, puusi kuolee. Emotionaalista kiristystä, joka toimii! On mukavaa nähdä, että saa jotain aikaan sekä omissa töissään että puun kasvattamisessa. Puiden kasvattamisesta saat kolikoita ja kun niitä on tarpeeksi, puolestasi istutetaan oikea puu. Tällä sovelluksella voit siis tehdä paljonkin hyvää!

Companion

https://lh3.googleusercontent.com/r1cTsf3we7S4vrSwKgFNEGHci3LmxnesSILUKeVgIwVsN93X290uvl6tSR48cXAlSVqQ=w300

Companion huolehtii, että voit liikkua turvallisesti ja pääset yhtenä kappaleena kohteeseesi. Valitse yhteystiedoistasi itsellesi toveri, määritä matkasi alku- ja loppupiste ja lähde matkaan. Toverisi seuraa liikkumistasi ja näkee kartalla missä menet. Jos sinua alkaa hermostuttaa, voit painaa I’m feeling nervous -nappia, ja jos et kuittaa tietyn ajan sisällä olevasi kunnossa, sovellus lähettää automaattisesti hätäviestin toverillesi. Sovelluksella on myös poliisi pikavalinnoissa. Kun olet saapunut kohteeseesi, sovellus ilmoittaa siitä toverillesi, ja voitte olla levollisin mielin. Tämä sovellus antaa ainakin itselleni mielenrauhan, kun minä tai poikaystäväni liikkuu yksin myöhään.

Vivino

https://lh6.ggpht.com/AEkONkgtA9_wQHNrFOisCc8sUEYWYwTBmLlw5cxQApk1c5a_SH5a97fx65kHCRh-zj0=w300

Vivino on viininrakastajien paras ystävä. Sovellus skannaa viinipullon etiketin ja löytää tietokannasta viinin kaikki tiedot, jonka pohjalta se luo sinulle makuprofiilia juomiesi viinien ja niiden kotimaiden perusteella. Pääset arvostelemaan viinejä asteikolla 1-5 tähteä ja opit, millaisesta viinistä pidät. Itse olen arvostellut nyt 40 viiniä ja suosikkivalkoviinilajikseni on paljastunut chileläinen sauvignon blanc. Sovellus auttaa, kun olet kävellyt ympäri Alkoa jo puoli tuntia, etkä vieläkään osaa valita illan viiniä.

One List (vain iOS)

https://s1.mzstatic.com/us/r30/Purple1/v4/6c/0b/92/6c0b9274-ca36-5872-0394-f55aad1e30a3/pr_source.jpg?downloadKey=1417472327_a3df5010b5b0d221f0e1643431a10440

Jos persoonallisuudestani 50% on tuoksukynttilöitä ja 25% uusien päiväkirjojen ostamista, vaikka jonossa odottaa jo 6 kappaletta, loppu 25% on listojen tekemistä. Etsin pitkään sitä täydellistä to do -listasovellusta, kunnes löysin One Listin. One List on kaunis, simppeli ja selkeä to do list, johon kirjaat helposti tehtävän ja sen deadlinen, ja valitset neljästä väristä, kuinka kiireinen ja tärkeä kyseinen tehtävä on. Tehtävien listaus ja priorisointi on helppoa ja silmää miellyttävää. Maksamalla muutaman euron saat käyttöösi enemmän värivaihtoehtoja – mikä luonnollisesti on listoissa hyvin tärkeää.

Pacifica

https://lh3.googleusercontent.com/wI7OsEGFOq0pS0gOZxPpATaB5mkcQkRgv2GCTcTmAdXMgTwGDW8mt2l_6cjRRPZXiLE=w300

Pacifica on kulkenut kanssani jo pidempään. Sovellus tarkkailee elämäntapojani ja kirjaa ylös, millaisella mielellä olen milloinkin. Joka ilta kello kahdeksan Pacifica kysyy minulta How are you feeling?. Ensin valitsen asteikolla great-awful, miltä minusta tuntuu, ja sitten kuvailen syitä valitsemalla mielialaa tukevia sanoja, kuten happygrateful ja sleepy. Seuraavaksi täytän päivän elämäntapa- ja terveystilastot, eli unen määrän, kuinka hyvin olen syönyt, juonut vettä/kahvia/alkoholia, viettänyt aikaa perheen, ystävien ja seurustelukumppanin kanssa sekä kuinka paljon olen urheillut. Tilastoja voi itse hallinnoida valitsemalla, mitä elämän osa-alueita haluaa itse tarkkailla, ja sovellus antaa sinun asettaa jokaiselle omat tavoitteesi. Sunnuntaisin sovellus lähettää minulle sähköpostiin koonnin viikostani tilastojen muodossa. Tunteiden ja elämäntapojen tarkkailu auttaa niiden ymmärtämisessä ja hallinnassa, joten suosittelen sovellusta lämpimästi kaikille!

Blackbox (vain iOS)

https://is1-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Purple6/v4/91/cf/d6/91cfd6b6-1fd0-14e5-3d83-b8a88a2b36ea/source/512x512bb.jpg

App storen mukaan tämä sovellus pilaa elämäsi ja vie kaiken vapaa-aikasi, joten mikä parempaa kuin ladata se! Blackbox on erittäin paljon kekseliäisyyttä ja älyä vaativa peli, jonka twisti on, että pelin tehtävissä et saa koskea puhelimen näyttöön ollenkaan. Pulmat ovat kutkuttavia ja niiden ratkaiseminen erittäin tyydyttävää. Nautin peleistä, jotka vaativat aivotyöskentelyä todenteolla, ja Blackbox vastaa tähän tarpeeseen enemmän kuin hyvin. Varoitus: jäät koukkuun.


Mitkä sovellukset helpottavat ja kirkastavat sinun elämääsi? Let me know!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s