Opiskelijakunta-aktiivit (vesisota)kentällä

Viimeiset kolme päivää on vietetty Eerikkilän urheiluopistolla Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin Kesäseminaarissa toisten opiskelijakunta-aktiivien kanssa. Ohjelmassa on ollut paljon mielenkiintoisia ja omaa osaamista rikastavia luentoja ja työpajoja, rentoa verkostoitumista ja hauskoja aktiviteetteja. Seminaarissa olivat edustettuna opiskelijakunnat ympäri Suomea: OSAKO, O’Diako, ASK, TUO, SAMMAKKO, Hamko, METKA, JAMKO, Savotta, SAMO, Helga, LAMKO, ROTKO, Kaakko, Laureamko sekä oma opiskelijakuntani Tamko. Luonnollisesti paikalla oli myös kattoliittomme, tapahtuman järjestäjä SAMOK, sekä Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL, joka järjesti meille liikunnallisia hetkiä.

SAMOK1.PNG
(c) Miikka Lönnqvist / SAMOK

Matka alkoi torstaina aamupäivällä Tamkon toimistolta. Pakkasimme puheenjohtajani kanssa autoon matkatavarat ja vesipyssyt, joita tarvittaisiin myöhemmin SAMOKin Kesäseminaarin perinteisessä vesisodassa, jossa minä puolustaisin Tamkon kunniaa. Suuntasimme auton kohti Tammelaa ja Eerikkilän urheiluopistoa. Perillä majoituimme, lounastimme ja suuntasimme tervetuliaistilaisuuteen, jossa kuultiin avauspuheenvuorot ja SAMOKin uusi toiminnanjohtaja Miikka Lönnqvist esittäytyi.

Torstaina pääosassa olivat SAMOKin liittokokousmateriaalit, joita kävimme yhdessä läpi kommentoiden ja keskustellen. Osallistuimme puheenjohtajani kanssa palvelusuunnitelma-työpajaan, jossa keskusteltiin, millaisia palveluita opiskelijakuntakenttä kaipaa SAMOKilta. Torstai-iltana saunoimme ja pulahdin myös uimassa. Vesi oli kylmää, mutta oli virkistävää käydä järvessä saunomisen lomassa. Istuimme iltaa grillikatoksessa ja nautimme letuista ja verkostoitumisesta.

Perjantaina kuulimme Toteemi – Työssä oppimassa, työhön -hankkeesta, ja inspiroiduin Salla Saarisen luennosta Muutoksen voimalla vahvaa jäsenhankintaa. Eniten itse sain irti poliittisen ohjelman uudistaminen -työpajasta, jossa ideoimme, miltä korkeakoulukenttä voisi näyttää vuonna 2050. Tutustuimme SAMOKin hallitustoimintaan, ja lauantaina liiton puheenjohtajaksi mielivät istuivat vastaamaan kysymyksiin ehdokaspaneelissa.

Perjantain kohokohta oli perinteinen vesisota, johon osallistuin itse ensimmäistä kertaa. Aseinamme olivat vesipyssyt (kiitos lainasta TTO) ja vesi-ilmapallot, jotka lensivät aurinkoisella jalkapallokentällä kovaa vauhtia. Vesisota oli hauskaa ryhmäytymistä! Pelasimme lipunryöstöä sillä taktiikalla, että kun kastuit vihollisen puolella, jouduit vangiksi. Joukkueeni luonnollisesti voitti, jonka jälkeen seurasi kaikki kaikkia vastaan -kierros.

SAMOK2.PNG
(c) Heikki Stark / TUO

Lauantaina ohjelmassa olivat ehdokaspaneelin lisäksi Luottamustoimijan jaksaminen ja open space -keskustelu, jossa saimme itse valita keskustelunaiheet. Kiinnostuin Kesäseminaariin osallistumisesta eniten lauantain ohjelman vuoksi, ja etenkin hyvinvointi-aiheinen luento oli mielenkiintoinen ja kaiken lisäksi osallistava ja keskustelua herättävä. Pohdimme omaa jaksamistamme ja elämäntapojamme sekä kuinka elämää jatketaan luottamustoimintakauden jälkeen. Ymmärrän hyvin, miksi moni opiskelijakuntatoimija valitsee one more year, sillä minulla oli hauskaa, opin todella paljon ja oli kunnia edustaa omaa opiskelijakuntaani ja tuoda omia näkökantojamme esiin.

Fiiliksiä Kesäseminaarista voi katsoa kuvaamastani after movie -videosta sekä vesisotavideosta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s