Sukellus suosikkimusiikkiini!

Kaikki lempiartistini ovat julkaisseet uutta musiikkia viikon sisään, joten päätin hypettää heitä kirjoittaa suosikkimusiikistani. Kerron artisteista ja bändeistä, jotka ovat kulkeneet mukanani yläasteelta alkaen ja joiden kanssa olen kasvanut minuksi. Nämä muusikot ovat olleet matkassani läpi ikimuistoisten hetkien, sydänten särkymisten, synkkien hetkien ja rakastumisien. Tervetuloa elämäntarinani tärkeimpiin vaikuttajiin!

People haven’t always been there for me, but music always has.”

Taylor Swift

Oli kevät 2008. Olin kahdeksannella luokalla ja korviani myöten ihastunut, kun kuulin Voicelta (niitä hyviä aikoja, kun televisiossa oli oma kanava musiikkivideoille) kappaleen Love story, joka oli Taylorin toisen albumin Fearless ensimmäinen single. Rakastuin välittömästi ja pian omistin molemmat levyt. Taylorin kantrimusiikki oli täynnä tunnetta, ja teini-ikäinen Saana oli täysin samalla nuorten voimakkaiden tunteiden skaalalla. Taylorin musiikki on ollut kanssani läpi jokaisen ihastuksen ja sydämen särkymisen. Nyt omistan kaikki Taylorin viisi levyä ja olen kasvanut hänen musiikkinsa mukana. Taylor on siirtynyt pop-musiikkiin, laulaa itsenäisyydestä ja kasvamisesta, pyörittää musiikkimaailmaa vahvana naisena, oppii koko ajan lisää feminismistä ja on kaikin puolin hyvä esikuva. Kasvoin tunneälykkääksi, syvälliseksi ja romantikoksi Taylorin musiikkia kuunnellen. Taylorin musiikki keskittyy usein rakkauteen, mutta hänen tuotannostaan löytyy myös paljon kappaleita muutoksesta, kasvamisesta, aikuistumisesta, hyväksynnästä ja vaikeuksien voittamisesta. Ranteideni tatuoinnit ovat samalla fontilla kuin Taylorin nimi hänen levyillään. Taylorin ansiosta minäkin olen fearless.

Uusi albumi Reputation myynnissä 10.11.2017.

Suosikkikappaleeni: Long live (albumilta Speak now)

Demi Lovato

Demi Lovato on kulkenut kanssani lähes yhtä pitkään kuin Taylor. Oli vuosi 2009 ja törmäsin Youtubessa kappaleeseen Catch me. Tämä oli sitä hienoa aikaa, kun Youtube oli täynnä fanien tekemiä lyriikkavideoita. Demin ääni ja lyriikat puhuttelivat minua, joten tutustuin hänen kahteen ensimmäiseen levyynsä yhdessä illassa. Pian omistin molemmat. Demin musiikki on ollut kanssani kaikki vaikeimmat hetket ja saan siitä paljon voimaa. Demi on kokenut elämässään paljon vastoinkäymisiä ja voittanut ne vahvistuen ja kasvaen. Hänen esimerkkinsä on seuraamisen arvoinen. Demi on esikuva, jonka avulla jaksan pysyä vahvana ja itsevarmana. Etenkin Demin kaksi viimeisintä albumia ovat valaneet kuulijoihin sanomaa itsensä rakastamisesta, oman kehon hyväksymisestä ja naisten seksuaalisuuden juhlistamisesta. Demin käyttämä symboli on pieni vaaleanpunainen sydän, joka koristaa myös vasenta rannettani.

Uusi albumi Tell Me You Love Me myynnissä 29.9.2017.

Suosikkikappaleeni: Fix a heart (albumilta Unbroken)

30 Seconds to Mars

30 Seconds to Mars on ollut suosikkibändini yli 10 vuotta. Serkkuni soitti minulle toisen albumin A beautiful lie kappaleen Was it a dream? ja rakastuin Jared Leton ääneen, kantaaottaviin lyriikoihin ja bändin omaperäiseen rock-musiikkiin. Nyt olen nähnyt Marsit konsertissa kaksi kertaa ja omistan kaikki albumit sekä bändin jäsenten nimikirjoitukset. Vaikka Jared on törttöillyt julkisuudessa liikaa ja en kovasti arvosta häntä enää ihmisenä tai näyttelijänä, olen pysynyt uskollisena bändille ja sen musiikille. Marsit ovat olleet suuri osa elämääni niin pitkään, että heidän musiikkinsa on minulle hyvin rakasta. Bändin upeat elokuvalliset musiikkivideot toimivat minulle myös rohkaisijana alavalinnassani.

Uusi albumi tulossa 2017-2018.

Suosikkikappaleeni: Closer to the edge (albumilta This is war)


Kuten mainitsin, kaikki kolme ovat julkaisseet tällä viikolla uutta musiikkia, jota pääset kuuntelemaan alta:

https://open.spotify.com/user/saanahyt%C3%B6nen/playlist/6xOuGqX5CW8KOcvNFOv4Vi

Lisäksi suosikkiartisteihini lukeutuvat Muse, Mayday parade, All Time Low, Lea Michele, Kuningasidea, Halsey ja Green day. Vanhoina hyvinä aikoina kuuntelin myös My chemical romancea ja Paramorea. Emo-vaiheesta ei koskaan kasva ulos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s