Viikon kasviskokeilun tulokset!

Viime viikolla söin ainoastaan kasvisruokaa, sillä olin utealias kokeilemaan, miten se vaikuttaisi arkeeni. Idea lähti siitä, että olin pitkään miettinyt kasvisruoan kokeilemista viikon ajan, ja maantaina en syönyt mitään lihapitoista. Tässä kokemuksiani!

Mitä söin? Korvasin lihan juustolla ja herkkusienillä aikalailla päivittäin. Olen toiseksi nirsoin tuntemani ihminen, joten pavut, kasvikset ja vihannekset eivät pitkälti nappaa. Soijalle olen ehkä mahdollisesti allerginen, härkis ei ole hyvää ja nyhtistä ei ollut saatavilla. Söin muun muassa vuohenjuusto-herkkusienipastaa, pizzaa kaikilla saatavilla olevilla juustoilla ja kerran uskaltauduin syömään myös kasvispullia. Valkosipuli oli myös kovassa käytössä!

cheese.PNG
Vuohenjuusto-parmesaani-herkkusienipasta Napolissa

Miltä tuntui? Suoritukselta. Tilasimme toimistolle Woltilla ruokaa yhtenä päivänä, ja valikoimaa sai selata pitkään, jotta löysin ensinnäkin ravintolan, jossa oli hintahaarukkaani sopivia ei-lihapitoisia ruokia. Silloinkin päädyin juustoon juustolla ja lisäjuustolla (tai siis juustopizzaan). Onneksi en kokeillut olla viikon vegaani. Kaupassa tutkin valikoimaa ja päädyin herkkusieniin ja juustoon, bataattiin ja juustoon tai ranskalaisiin ja valkosipuliin. Nirsona olen jo tarpeeksi hankala, vaikka valikoimassa olisi mukana lihat ja kanat, joten kasviskokeilu oli minulle henkilökohtaisesti haastavaa. Kasvisruoka tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja sain kyllä paljon ruokaideoita, jotka jäivät toteuttamatta ainoastaan nirsouteni ja uusien ruokien kokeilun pelkoni vuoksi. Kasvisruokailu ei siis ole sellaisenaan haastavaa, se ei vain sovi minulle ainakaan vielä.

Kokeilisinko uudestaan? Kokeilisin ja toivottavasti suuremmalla rohkeudella. Pidän herkkusieni-vuohenjuustopastasta ja vuohenjuustobataattikeitosta, joita syön mielelläni jatkossa enemmänkin arkena. Punaisen lihan tiputtaminen olisi helpompaa kuin kanasta luopuminen, koska kanaa syön kaikista useiten. Possun syömistä olen vähentänyt tietoisesti minimiin, mutta naudasta luopuminen on vaikeaa. Rakastan hyviä ravintolapihvejä ja äidin spagettikastiketta. Pyrin lisäämään kasvisruokaa arkeeni, mikä on omalla kohdallani jo hyvä askel parempaan suuntaan. Kasvisruokaideoita nirsolle otetaan vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s