Zombies! In real life?

Kävimme porukalla viime keskiviikkona testaamassa Särkänniemen Karmivan Karnevaalin ja pääosin kokemukseni ovat erittäin positiiviset! Karmiva Karnevaali järjestetään koulujen syyslomaviikolla, ja Särkänniemi avaa porttinsa ja laitteensa zombien, kauhun ja hyytävän tunnelman merkeissä.

Jo portilla kuulimme selkäpiitä karmivan musiikin ja tiesimme, että Särkänniemi oli todella panostanut viikon tempaukseensa. Heti porttien jälkeen vastassa oli tulitemppuilijoita ja muita sirkustaiteilijoita. Suuntasimme kohti Tyrskyn päätyä ja kohtasimme aitaan törmänneen auton, joka savusi. Aidassa luki ”Zombie zone”. Keskellä väylää oli informaatiokyltti, joka kertoi, että tästä eteenpäin on mahdollista joutua zombien uhriksi, sekä mihin aikaan zombien odotetaan hyökkäävän. Etenimme varoen, ja X-BRGRin edessä kohtasimme ensimmäisen elävän kuolleen. Zombien näyttelijät ja maskeeraajat oliva kyllä ilmiömäisiä, sillä kokemus meni aivan täydestä! Hienoa oli myös, että zombeja oli erinäköisiä, ikäisiä ja kokoisia. Zombiet tulivat lähelle, tuijottivat ja seurasivat kutkuttavan aidosti.

Väistelimme Zombeja ja kävimme ihanassa auringonlaskussa Tyrskyssä ja Troikassa. Oli ihanaa nähdä pimeä ja valaistu Tampere laitteiden huipulta, kun kirpeä syystuuli osuu kasvoihin. Kokeilimme poikaystäväni kanssa uutuuslaitetta Hypeä, joka on Särkänniemen nopein ja korkein laite. Tuli huudettua! Kävimme syömässä X-BRGRissa, ja Lihattomalla kun olemme, valitsimme kasvishampurilaiset ja bataattiranskalaiset. Kaikki hampurilaiset oliva teeman mukaisesti mustia, mikä nosti pisteitä tapahtumaan panostamisesta. Välissä oli bataattikiekko, vuohenjuustoa ja hilloa sekä kasviksia. Hyvää oli!

Karmivan Karnevaalin ainoa iso miinuspuoli oli uskonnollisen Día de los Muertos -juhlan ja perinteiden kaupallistaminen ja kulttuurin omiminen. Halloween on muutenkin aikaa, jolloin toisten kulttuureja käytetään kostuumeina, ulkona kontekstista tai seksualisoidusti. Ei hyvä.

Särkänniemen laitteista oli auki lähes kaikki laitteet Angry Birds Landista itään päin. Kävimme myös lapsille tarkoitetuissa laitteissa – Vauhtimatoon piti hieman sovitella, jotta kaksi aikuista mahtuu istumaan vierekkäin. Kävimme Majakassa, karusellissa ja Ilmaveivissä. Kohtasimme kaksi zombiehyökkäystä ja lähdimme pois pimeän turvin.

Karmiva Karnevaali oli kokonaisuutena ja elämyksenä oikein viihdyttävä, mutta parasta siinä oli syksyinen huvipuisto, kaunis valaistus ja hyvä seura.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s