Inspiroivia miehiä julkisuudessa

Eräs lukija pyysi minua kirjoittamaan minua inspiroivista miehistä, minkä teen erittäin mielelläni! Inspiroivat naiset -sarja oli päättynyt, kunnes tajusin unohtaneeni koota minua inspiroivat elokuvasankarittaret. Se teksti on tulossa siis vielä, jonakin vähemmän kiireisenä aikana! Esittelyssä nyt minua inspiroivia miehiä julkisuudessa.


Matt McGorry

Minua huimasti inspiroiva mies on 32-vuotias amerikkalainen näyttelijä ja aktivisti Matt McGorry, joka tunnetaan parhaiten vartija John Bennettina Orange is the new blackista ja lakiopiskelija Asher Millstonena How to get away with murderista. McGorry on kovaäänisesti intersektionaalinen feministi, joka käyttää saamaansa julkisuutta alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle mm. virkavallan väärinkäyttämisestä rodullistettuja kohtaan (police brutality), sodasta, seksuaalisesta häirinnästä, rasismista ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. McGorry on todellinen liittolainen, jota seuraan ihaillen sosiaalisessa mediassa. Seuraa sinäkin @MattMcGorry!

I’ve learned that there are actually some men who care passionately about women’s rights but still too few, and even fewer who are moved to action. This is compounded by most people in positions of power being male and not understanding these inequities. And it shouldn’t be women’s responsibility to educate men about feminism. One of the opportunities I and other men have to be a good ally is to invite our peers into the conversation. Because if there were as many men as passionate about gender equality as there are women, we’d be well on our way to achieving it.” – Matt McGorry

Tom Hiddleston

Toinen minua pitkään inspiroinut mies on 37-vuotias brittiläinen Tom Hiddleston, joka on kohteliaisuuden perikuva. Marvel Cinematic Universen Lokina tunnettu Hiddleston on se julkkis, joka tuo kylmissään olevalle haastattelijalle lämmintä keittoa ja lainaa takkiaan. Lisäksi hän on feministi ja UNICEFin lähettiläs, joka tekee aktiivisesti työtä nälänhädän poistamisen ja tasa-arvon eteen.

@emwatson you are impeccable & extraordinary. I stand with you. I believe in gender equality. #heforshe” – Tom Hiddlestonin saate Emma Watsonille hänen osallistuessaan tämän julkistamaan #HeForShe-kampanjaan.

Daniel Radcliffe

Harry Potterina tunnettu 28-vuotias brittiläinen Daniel Radcliffe on sitä mieltä, että julkisuuden henkilöiden tulee käyttää asemaansa tasa-arvon ajamiseksi, ja olen täysin samaa mieltä. Lapsena ihailemastani näyttelijästä on kasvanut hieno aktivisti, joka mm. puolustaa äänekkäästi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Hän myös ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin paljon rohkeammin kuin esimerkiksi hänen uransa mahdollistanut kirjailija, joka pyrkii pitämään julkisuutensa puhtoisena muiden kustannuksella.

I definitely think the idea of friend zone is just men going, ‘This woman won’t have sex with me.’” – Daniel Radcliffe

Ryan Reynolds

Kanadalainen 41-vuotias Ryan Reynolds, joka on nyt pinnallaan roolistaan Deadpoolina, on luonnollisen hauska mies olematta koskaan alentava, loukkaava tai ilkeä. Reynolds on hyvin avoin kärsimästään ahdistuksesta, jota hän käsittelee huumorin avulla, mikä näkyy myös hänen roolisuorituksessaan Marvel-sankarina Wade Wilsonina / Deadpoolina. Reynolds haluaa esimerkillään tuoda keskusteluun mielenterveysongelmia ja poistaa niihin liittyvää stigmaa. Ahdistuneena ihmisenä saan Ryanin huumorista paljon lohtua ja koen hänet hyvin samaistuttavana julkisuuden henkilönä.

If pure anxiety was an Olympic sport, I’d feel really fucking anxious about all the gold medals I just won like a BOSS.” – Ryan Reynolds

Tuure Boelius

Suomalainen 17-vuotias Youtube-tähti ja artisti Tuure Boelius on rohkeampi kuin minä olen koskaan ollut. Hänen itsevarmuutensa ja avoimuutensa ovat uskomattoman inspiroivia. Tuure teki mahtavan biisin toisen pojan suutelemisesta ja sai seurauksena tappouhkauksia, mutta silti hän on häpeilemättä oma itsensä. Joskus maailma on valmis erilaisuudelle ja sen tuomalle rikkaudelle, ja Tuure on osa sitä sukupolvea, joka tulee saamaan tämän muutoksen aikaan.

Jos minulla olisi poikalapsi, toivoisin, että hän voisi vaan sanoa joskus, että ’isi, ajattelin tuoda poikaystäväni käymään’. Että siinä ei olisi mitään ihmeellistä ja että ei tarvittaisi mitään kaapista tulemisia.” – Tuure Boelius

Tyler Oakley

29-vuotiaasta amerikkalaisesta Youtube-tähdestä Tyler Oakleysta voitte lukea täältä, sillä olen kirjoittanut aiemminkin siitä, miksi hän inspiroi minua.

No person, no matter how important society deems their relationship to you, has the right to denounce you for who you are.” – Tyler Oakley

Chris Colfer

27-vuotias amerikkalainen entinen Glee-tähti Chris Colfer on ansioitunut lastenkirjailija ja palkittu näyttelijä, joka tukee aktiivisesti mm. It gets better ja Trevor project -kampanjoita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyväksi. Colfer on ollut yksi esikuvistani Glee-ajoista lähtien, sillä minulle hän edustaa uskoa itseen sekä rohkeutta olla erilainen.

Courage is one thing that no one can ever take away from you.” – Chris Colfer


Ketkä julkkismiehet inspiroivat teitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s