Hey, what’s up you guys?

Jos pitäisi valita yksi media, jota ilman en voisi elää, se olisi Youtube. Lopullinen taistelu käytäisiin televisiosarjojen ja Youtuben välillä, mutta seuraavaksi luettelen henkilöitä, jotka ovat parantaneet elämääni niin paljon, että lopulta valinta olisi helppo. Olen tilannut samoja Youtube-kanavia vuosia, pisimpään kahdeksan vuotta. Katson Youtubea päivittäin ja koen, että ruudun toisella puolella olevia sisällöntuottajia voi kutsua jopa ystäviksi. Esittelen teille nyt heistä minulle tärkeimmät, mielivaltaisessa järjestyksessä. Kanavien linkit otsikoissa, käy tutustumassa ja tilaamassa!

Varoitus: Tämä postaus sisältää paljon Finglishia, pitkälti Youtube-terminologian vuoksi – tai sitten siksi, että vihaan sanaa ”Tubettaja” suurella intohimolla.


Hannah Hart – yourharto & MyHarto

Hannah Hart on 30-vuotias amerikkalainen Youtuber, joka tunnetaan My drunk kitchen -sarjastaan. My drunk kitchen syntyi, kun Hannah koti-ikävissään lähetti ystävilleen Youtuben kautta videon, jossa hän kokkaa humalassa. Konsepti keräsi katsojia, ja nyt Hannah on kokkaillut humalassa jo kuusi vuotta. Lisäksi Hannah tekee videoblogeja (vlog), yhteisvideoita (collab), Q&A-videoita sekä neuvovideoita, etenkin seksuaalisen identiteetin ympärillä.

Hannah toteutti 2013 sarjan Hello, Harto!, jossa hän matkusti ympäri Amerikkaa ja maailmaa kokaten sekä tutustuen ruokiin ja faneihin. Hannah on perustanut myös Have a Hart day! -hyväntekeväisyystempauksen. Tällä hetkellä Hannah tekee I hart food -televisiosarjaa Food Networkin kanssa.

Itse tutustuin Hannahiin lukioaikoinani. Hannahin hurmaava huumori, rento ruoanlaittotaito (tai sen puute) ja naisen syvällinen puoli saivat minut rakastumaan häneen ja hänen videoihinsa. Seksuaalisuuttaan pohtivalla on myös hyvä olla vahvoja esikuvia, ja vaikka Hannahilla on ollut vaikeuksia hyväksyä omaa lesbouttaan, hän on kasvanut esimerkilliseksi seksuaalivähemmistöikoniksi.

Hannahin molemmat kirjat My Drunk Kitchen: A Guide to Eating, Drinking, and Going with Your Gut ja Buffering: Unshared Tales of a Life Fully Loaded löytyvät kirjahyllystäni.

Kenelle? Huumorintajuisille, kokkausintoisille, maailmanparantajille, seksuaalivähemmistöille


Ingrid Nilsen – missglamorazzi & TheGridMonster

Ingrid Nilsen on 28-vuotias amerikkalainen beauty guru, jonka sukujuuret ovat Norjassa ja Thaimaassa. Ingrid on tunnettu meikki-, vaate- ja hiusvideoistaan sekä Sense of self -itsetutkiskelu-collabeista sekä monthly favorites -videoista. Ingrid on harvoja beauty guruja, joita seuraan. Suosikkivideoni Ingridilta ovat inspiroivat sense of self -videot sekä hänen tuoreet kuukautisiin keskittyvät videonsa. Ingrid on vieraillut Valkoisessa Talossa keskustelemassa Barack Obaman kanssa terrorismista, kuukautistuotteiden verotuksesta sekä seksuaalivähemmistöjen kokemasta syrjinnästä. Ingrid yllätti katsojansa kaksi vuotta sitten tulemalla kaapista lesbona yhdellä Youtuben koskettavimmista coming out -videoista.

Kenelle? Kauneusintoisille, itsetutkiskelijoille, maailmanparantajille,  seksuaalivähemmistöille


Laci Green – lacigreen & A Naked Notion

27-vuotias amerikkalainen seksuaalikasvattaja Laci Green on pitkälti opettanut minulle kaiken, mitä Suomen koulujen ”hei, katsotaan kuvia sukupuolitaudeista” ”seksuaalikasvatus” ei ole pystynyt tekemään. Kaiken mitä tiedän, olen oppinut Lacilta, ja siitä olen suunnattoman kiitollinen. Aloin katsoa Lacin videoita lukiossa ja hänen kauttaan kasvoin vahvemmin seksi-positiiviseksi feministiksi. Panseksuaaliksi identifioituva Laci tekee videoita seksistä, feminismistä, seksuaalisuudesta, sukupuoli-identiteeteistä ja politiikasta.

Viime aikoina Laci on saanut paljon etenkin negatiivista huomiota sillä, että hän on kiinnostunut siitä, mitä argumentteja anti-feministeillä tai äärifeministeillä on esimerkiksi sukupuolien määrästä. Laci on aloittanut väittelyjen järjestämisen kuullakseen erilaisia mielipiteitä seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja sukupuolirooleista. Joidenkin mielestä tämä on huono asia. Kummaa.

Kenelle? Kaikille. Siis aivan kaikille.


Tyler Oakley – Tyler Oakley & extratyler

28-vuotias amerikkalainen Tyler Oakley on Youtuben menestystarina. Tyler aloitti videotaipaleensa kommentoimalla pop-kulttuuria ja julkkisihastuksiaan (kuten Glee-tähti Darren Criss ja poikabändi One Direction) oman huoneensa turvassa. Nyt Tyler on best-seller kirjailija, hänellä on oma talk-show Ellen DeGeneresin ellentubessa ja hän on kerännyt faniensa kanssa seksuaalivähemmistöjen itsemurhia ehkäisevälle The Trevor Projectille vuosien saatossa 1 086 928 dollaria. Tylerilla on juuri nyt 7 942 483 tilaajaa ja hän on helposti tunnetuimpia Youtube-tähtiä. Tyler on ollut uransa alusta asti julkisesti homoseksuaali.

Tyler tekee collab-videoita julkkisten, youtuberien ja poliitikkojen kanssa, Q&A-videoita sekä vlogeja. Tylerin videot pursuavat elämäniloa, viisautta ja uteliaisuutta maailmaa ja ihmisiä kohtaan. Tyler on inspiroivimpia ihmisiä, joita tiedän. Hänen viimeisin Youtube-sarjansa, Chosen Family: Stories of Queer Resilience on Pride-kuukauden kunniaksi toteutettu dokumenttisarja täynnä koskettavia tarinoita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöiltä. Tylerilla on podcast parhaan ystävänsä Korey Kuhlin kanssa.

Kenelle? Pop-kulttuurista kiinnostuneille, huumorintajuisille, unelmoijille, seksuaalivähemmistöille


Miles Jai Wilson – MilesJaiProductions & MilesJaiVLOG

Miles Jai Wilson on 24-vuotias amerikkalainen beauty guru, joka tekee meikki-, peruukki- ja muotivideoita sekä sketsejä, parodioita ja vlogeja. Miles on genderqueer eli edustaa ei-normatiivista sukupuolta, mutta hän käyttää maskuliinisia pronomineja ja identifioituu homoseksuaaliksi. Miles käyttää pääosin ”naisten”vaatteita, meikkaa ja käyttää erilaisia (yleensä värikkäitä) peruukkeja. Suurin osa katsomistani meikkivideoista on Milesin, tosin meikkien replikoimista vaikeuttaa eri ihomeikkien sävyt (yritin tuossa viime viikolla korostaa kulmakarvoja tumman ruskealla, vaikka olisi pitänyt lähennellä enemmän oman ihon sävyä).

Miles on hurmaava, huumorintajuinen ja räiskyvä persoona, joka on ulkonäöllisesti näyttävä ja persoonallinen. Milesin videot hauskuuttavat hyvän huumorin vuoksi ja ihastuttavat taitavan meikkaamisen ansiosta. Miles on ollut matkassani jo monta vuotta.

Kenelle? Kauneusintoisille, muotitietoisille, huumorintajuisille, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille


Rose Ellen Dix & Rosie Spaughton – Rose Ellen Dix & TheRoxetera + Let’s Play Games

29-vuotias Rose Ellen Dix ja 27-vuotias Rosie Spaughton eli Rose & Rosie ovat brittiläinen aviopari ja yhdet Britannian suosituimmista Youtube-tähdistä. Kaksikolla on yhteensä kolme kanavaa, joista Rosen kanava mielletään pariskunnan ”pääkanavaksi”. Rosen kanavalla Rose ja Rosie keskustelevat komediseen sävyyn keskenään. Rosien kanavalla on pääasiassa vlogeja kaksikon avioelämästä, kauneusvideoita sekä syvemmälle meneviä #RealTalk-videoita. Let’s play games -kanavalla kaksikko (one with basic skills, one with no skills) yrittää selvitä erilaisista peleistä.

Rosen & Rosien huumori ja keskinäinen kemia on aivan ainutlaatuista. Se täytyy kokea ymmärtääkseen. Kaksikko on #relationshipgoals ja heidän suhteensa kehittymistä on ollut ihanaa seurata seurustelusta kihloihin ja lopulta avioliittoon. Nyt Rose & Rosie pitävät katsojat mukana lapsenhankintaprosessissaan. Rose & Rosie ovat niin kiinnostavia ihmisiä, että heidän arkisia vlogejaan seuraa mielellään, ja kaksikon pääkanavan videotkin ovat pitkälti heidän keskustelujaan aiheista x ja y, yleensä heidän ihastuksistaan tyttöbändi Fifth harmonyn jäseniin.

Rosiella on oma Bisexy-sarja, jossa hän kertoo kokemuksistaan biseksuaalina ja pyrkii vastaamaan katsojien kysymyksiin. Rose identifioituu lesboksi, ja kaksikko saakin aikaan hyvää huumoria heidän eroavista seksuaalisuuksistaan sekä Rosien ihastuksesta James McAvoyhyn.

Kenelle? Rakkaudennälkäisille, huumorin, meikkaamisen ja pelien ystäville, seksuaalivähemmistöille


Ashley Wylde – Ashley’s Wylde Life

Amerikkalainen 25-vuotias Ashley Wylde on queer ja non-binary eli ei-binäärinen runoilija, aktivisti ja Youtuber. Hän on suosikki slam poetry -runoilijoitani ja hänen runouttaan löytyykin aiemmin tekemästäni postauksesta. Ashley tekee pääasiassa vlogeja, runo- ja matkailuvideoita sekä videoita sukupuoli-identiteeteistä sekä polyamoriasta. Ashley aloitti The Gender Tag Projectin, jota Youtuberit toteuttivat pohtiakseen omaa sukupuoli-identiteettiään, sukupuoliroolejaan ja näiden ilmenemistä. Ashley on kiehtova persoona ja hän tuo runojensa kautta maailmankuvaansa rohkeasti ja kauniisti esiin.

Kenelle? Runouden ja matkailun ystäville, sinulle joka googlasit Milesin kohdalla genderqueer tai äsken non-binary, sinulle joka haluat oppia transsukupuoliselta sukupuoleen liittyvistä asioista, polyamoriasta kiinnostuneille


Jenna Anne Kroff – Jenna Anne & Lesbian Answers

Kaapissa oleva pieni yläaste-Saana teki salaisen Google-tilin, koska ei uskaltanut tilata Lesbian Answers -nimistä kanavaa omalla nimellään. Nyt uskallan. Jenna Anne Kroff on yksi pisimpään mukanani kulkeneista Youtubereista. Jenna on 24-vuotias amerikkalainen femme lesbo, joka kasvoi tiukassa mormoni-perheessä. Jenna perusti kanavan Lesbian Answers tarjotakseen neuvoja ja tietoa lesboudesta ja seksuaalisuudesta, ja itseäni Jennan videot ovat auttaneet ja rohkaisseet paljon. Lisäksi Jennalla on musiikkikanava, johon hän postaa covereita ja alkuperäisiä kappaleita. Avaa musiikkikanava omalla vastuulla, saatat rakastua.

Kenelle? Jennan päätarkoitus on hänen omien sanojensa mukaan viihdyttää ja sivistää, joten sanoisin että kaikille, mutta pääkohderyhmä on kuitenkin wlw (women who love women).


Lisa Schwartz – lisbug

Amerikkalainen 35-vuotias Lisa Schwartz on komediaan keskittyvä Youtuber ja näyttelijä. Lisa tekee (arki)päivisin videoita eri teemoittain, muun muassa paljastaa totuuksia reality-sarjoista ja eri yrityksistä, käy läpi traagisia rakkaustarinoita ja murhatapauksia ja testaa erilaisia tuotteita. Lisa näytteli Shanen elokuvassa Not cool ja työstää tällä hetkellä omia sarjoja Party girl show ja This isn’t working. Lisa on hauska, itseironinen ja sensuroimaton Youtuber, jonka videoista välittyy lämpö ja aito välittäminen katsojia kohtaan. Olen katsonut Lisan videoita lähes alusta asti.

Kenelle? Huumorintajuisille, murhien ja salaliittojen ystäville, koiraihmisille


Michael Buckley – BuckHollywood, Michael Buckley, peron75

42-vuotias Amerikkalainen Michael Buckley oli ensimmäinen Youtuber elämässäni ja hänen kanavansa oli ensimmäinen, jonka tilasin. Michaelilla on ollut erittäin suuri rooli elämässäni, henkisessä kasvussani ja seksuaalisen identiteettini löytämisessä. Michael aloitti Youtube-uransa suositulla What the Buck -show’lla, jossa hän kommentoi räväkästi pop-kulttuuriin liittyviä kuumimpia uutisia. Sittemmin Michael on siirtynyt itsetutkiskelun, neuvovideoiden ja ammatillisen henkisen valmennuksen pariin, ja itse nautin suunnattomasti sekä hänen vanhasta että uudesta sisällöstään. Michael pitää muun muassa sarjoja Love, Buck, jossa hän antaa mielipiteitä ja neuvoja katsojien lähettämiin onglemiin, sekä The struggles is reals, jossa hän keskustelee muiden Youtuberien kanssa elämästä. Michael erosi muutama vuosi sitten aviomiehensä Michaelin kanssa, ja on etsiskellyt itseään, identiteettiään ja seksuaalisuuttaan sen jälkeen. Tällä hetkellä hän identifioituu johonkin biseksuaalin ja homoseksuaalin väliin.

Kenelle? Kaikille. Michaelin vanhat videot ovat viihdyttäviä, uudet inspiroivia ja auttavia.


Tässä liuta ihmisiä, jotka ovat näytön takaa muuttaneet elämäni inspiroimalla, neuvomalla ja rohkaisemalla minua. Ketkä ovat sinun lempi-Youtuberisi? Katsoisitko, jos rohkaistuisin ottamaan blogin kaveriksi vlogin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s