Kulttuuria: 10 tärkeää levyä

Facebookissa kiertää 10 tärkeää levyä / TOP10-levyä -haaste, jossa luetellaan, noh, itselle tärkeimmät 10 levyä. Ajattelin tarttua haasteeseen näin blogimuodossa!

1. Red – Taylor Swift

Yksi minulle tärkeimmistä albumeista on Taylor Swiftin neljäs studioalbumi RED (2012). Taylor teki albumin elämänsä surullisimpaan aikaan, jolloin hän kärsi särkyneestä sydämestä ja toipui dramaattisesta suhteesta. RED on kypsä taidonnäyte surusta, rakkaudesta ja sosiaalisista paineista. Albumi tuli elämääni aikaan, jolloin eniten tarvitsin sitä. All too well on Taylor Swiftin paras kappale koskaan ja särkee sydämeni joka kuuntelukerralla.

2. Unbroken – Demi Lovato

2011 julkaistu Demi Lovaton kolmas albumi Unbroken on minulle hyvin erityinen. Albumi käsittelee Lovaton henkilökohtaisia demoneja ja on hänen ensimmäinen albuminsa hänen ensimmäisen vieroituskäyntinsä jälkeen. Lovato on kohdannut ongelmansa ja käsittelee niitä musiikin kautta, joista tämä levy on ensimmäinen näyte. Unbroken käsittelee myös itsensä rakastamista ja hauskanpitoa, joten levy on täydellisessä tasapainossa. Levyn emotionaalisesti raskaat kappaleet ovat auttaneet minua omissa (kevyemmissä) tunnemyrskyissäni. Fix a heart tuntuu sielussa joka kerta, kun kuuntelen sen.

3. A Beautiful Lie – 30 Seconds to Mars

Yksi minulle rakkaimmista rock-albumeista on 30 Seconds to Marsin toinen albumi A Beautiful Lie (2005). Was it a dream? –kappale tutustutti minut tähän bändiin, jolla on ollut suuri merkitys elämässäni yläasteelta lähtien. A Beautiful Lie on täynnä nostalgiaa ja tunnetta.

4. Mayday Parade – Mayday Parade

Mayday Parade on minulle hyvin rakas bändi, jonka lyriikat iskevät suoraan sieluun. Nimikkoalbumin (2011) kappaleet ovat emotionaalisesti raskaita, surullisia ja täynnä särkynyttä sydäntä. Stay on kovassa soitossa, vaikka se itkettääkin. Lähes jokainen kappale tällä levyllä on täydellinen, kaunis ja tuskallinen tarina, jonka mukana kuuntelija elää.

5. A lesson in romantics – Mayday Parade

Toinen minulle läheinen Mayday Paraden albumi on debyyttialbumi A lesson in romantics (2007). Levyn pitkät kappaleiden nimet vetivät puoleensa muutenkin emo-vaiheessa olevaa Saanaa, mutta ytimekäs Miserable at best vie albumin parhaan kappaleen palkinnon helposti surullisuudellaan ja yksinkertaisuudellaan.

6. SANNI – Sanni

Sannin nimikkoalbumi (2016) on minulle hyvin henkilökohtainen ja siksi sitä on välillä vaikeaa kuunnella.

7. Don’t panic: It’s longer now! – All Time Low

Amerikkalainen rock-bändi All Time Low julkaisi pidennetyn version viidennestä albumistaan Don’t panic, joka tuo minulle positiiviset nostalgiat festarikesästä, onnellisuudesta ja vapaudesta. Albumi on täynnä mahtavia kappaleita, kuten Backseat serenade (ihana tapa laulaa seksistä), Somewhere in Neverland (varmaankin TOP10 ikinä lempikappaleissani), If these sheets were the states ja Canals, jonka lyriikoista tämä blogi on saanut nimensä. Don’t panic: It’s longer now!sta tulee hyvä mieli.

8. brand new eyes – Paramore

Paramoren kolmas studioalbumi brand new eyes (2009) on minulle rakas albumi, joka tuo mieleen yläasteajat ja teini-ikäisen läpikäymät tunteet.

9. Fearless – Taylor Swift

Taylor Swiftin toinen albumi Fearless (2008) meni suoraan 8-luokkalaisen Saanan sydämeen ja jäi sinne. Kasvoin ja aikuistuin näiden kappaleiden kanssa. Change ja Fearless ovat minulle pyhiä kappaleita.

10. Caricias Al Alma – Bustamante

Viimeisenä minulle tärkeiden albumien listauksessa on espanjalaisen David Bustamanten kolmas albumi Caricias al alma (2005). Tämä levy oli kovassa soitossa asuessani Espanjassa sekä vuosia sen jälkeen ikävän hillitsemiseen. Kappaleet kertovat romanttisesta rakkaudesta suuremmassa mittakaavassa kuin mitä 5-luokkalainen minä osasi käsitellä, mutta yritys oli todellakin kova.


Haluaisin kuulla teille tärkeistä 10 albumista! Jättäkää kommentteja tai tehkää oma listauksenne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s