Viinien maailmassa

Otin tammikuussa 2017 käyttöön Vivino-sovelluksen, joka on kätevä tapa skannata, arvostella ja tutkia viinejä. Sovelluksen avulla olen oppinut omasta makuprofiilistani ja löytänyt myös uusia viinejä, joista pidän! Nyt pääsiäisen aikaan arvostelin 100:nnen viinini, joten ajattelin kertoa matkan varrella löytyneistä (opiskelijabudjetin) aarteista ja makuprofiilistani!

img_2538

 

Valkoviinit

Ehdoton suosikkini viinityypeistä on saksalainen Riesling, jollaisia olen arvostellut 11 kappaletta ja antanut arvosanaksi keskiarvolta 4,3/5 tähteä. Suosikkiviineikseni nautiskeluun ovat nousseet Peter & Peter Aus der Steillage Riesling Trocken 2016 ja KWV Classic Collection Chenin Blanc 2017, kun taas ihanat Black Tower Hedgerow Organic White 2012 ja Green Soul Riesling 2016 menevät alas kuin vettä vaan, jos niin on tarve.

Määrällisesti seuraavana listassa tulevat chileläiset Sauvignon Blancit, joita olen arvostellut 6 kappaletta, mutta keskiarvosana on ”vain” 3,5/5 tähteä. Näistä mieluisin on ollut San Pedro Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc 2016 neljällä tähdellä.

Vaikka saksalaiset Rieslingit ovat suosikkejani, tai ainakin hakeudun useiten niiden luo, jotkut viinit ovat saaneet silti keskimäärin niitä parempia arvosanoja. 4,5-5 tähteä ovat saaneet muun muassa etelä-afrikkalaiset Chenin Blancit (4,5 / 3 viiniä), Alsace Rieslingit ja saman alueen Pinot Grisit (4,5 ja 5 / 2+1 viiniä) ja Etelä-Italian Pinot Grigiot (5 / 2 viiniä). Jos pitäisi valita lempiruokani, se olisi vuohenjuusto, jonka kanssa olen luonnehtinut taivaalliseksi Jean Biecher Riesling Alsace Grand Cru ’Schlossberg’ 2015 -valkoviiniä, josta tämä vuosikerta on kyseisen viinin paras.

Kuohuviinit

Kuohuviini, ah kuohuviini. En ole löytänyt kuohuviiniä, josta en pitäisi. Kuohuviinit ja shampanjat ovat saaneet minulta keskiarvosanan 4,2/5 tähteä Vivinossa. Suosikeiksi ovat nousseet viiden tähden Black Tower Sparkling Ice 2015 ja Moët & Chandon Impérial Rosé Brut Champagne N.V. Myös Kupferberg Gold Sekt Brut N.V. maistui taivaalliselta vihreän vaalivoiton alla viikko sitten.

Punaviinit

Sadasta arvostelemastani viinistä 8 on ollut punaviinejä, enkä ole varmaankaan juonut yhtäkään kokonaista lasillista niitä. Arvosteluja värittää toistuva lausahdus ”ihan hyvä punaviiniksi” ja keskiarvosana on 3/5. Ainoastaan Albert Bichot Beaujolais Nouveau 2018 on saanut kommentin ”voisin juoda uudestaan”. Not my cup of tea wine.


Vivinon viininskannaus-ominaisuus toimii hyvin, mutta tätä tekstiä kirjoittaessani huomasin, että se oli määritellyt muutaman valkoviinin kuohuvaksi. Kannattaa siis skannauksen jälkeen tarkistaa, että sovellus on tunnistanut viinin oikein!

Viinisuosituksia saa laittaa tulemaan! Oletko Vivinossa? Löydät minut täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s