Vaalihumu jatkuu!

Se olisi vaalit jälleen! Eurovaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona ja jatkuu ensi viikon tiistaihin 21. toukokuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta, jolloin olen itse myös vaalitoimitsijana ensimmäistä kertaa!

Ehdokassuosituksia

Nyt kun koko maa on vaalipiirinä, ehdokasvalikoima tuntuu laajemmalta ja on mahdollisuus äänestää myös ehdokkaita, jotka olivat ehdolla toisessa vaalipiirissä eduskuntavaaleissa. Ajattelin antaa ehdokassuositukseni nyt eurovaaleissa! Jälleen kriteerinä on jonkinlainen henkilökohtainen kytkös ehdokkaaseen (asteikolla kerran tavannut – kavereita) ja nuori ikä. Luonnollisesti voin suositella vain ehdokkaita, jotka tekevät kaikkensa ilmastonmuutoksen torjumisen ja ihmisoikeuksien eteen.

230. Alviina Alametsä (Vihreät / Greens/EFA)

26-vuotias Alviina Alametsä on Helsingin kaupunginvaltuutettu, Terapiatakuu-aloitteen takana olevan Mielenterveyspoolin projektipäällikkö ja Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja. Alviinan vaaliteemoja ovat ilmastonmuutoksen torjuminen ja ihmisoikeuksien, hyvinvoinnin ja rauhantyön puolustaminen.

233. Fatim Diarra (Vihreät / Greens/EFA)

32-vuotias Fatim Diarra on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, varakansanedustaja ja yhteiskunnallisen viestinnän asiantuntija. Fatimin vaaliteemoja ovat ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjuminen, globaali solidaarisuus ja EU:n talouden kehittäminen.

94. Mikkel Näkkäläjärvi (SDP / S&D)

Saamelainen 28-vuotias Mikkel Näkkäläjärvi on Demarinuorten puheenjohtaja, rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu ja Euroopan unionin alueiden komitean pohjoisin jäsen. Mikkelin vaaliteemoja ovat ilmastonmuutoksen torjuminen, ihmisoikeudet ja demokratia sekä teknologian kehitys ja yksityisyys.

245. Sameli Sivonen (Vihreät / Greens/EFA)

27-vuotias Sameli Sivonen on Vihreiden nuorten toinen puheenjohtaja ja helsinkiläinen varavaltuutettu. Samelin vaaliteemoja ovat ilmastonmuutoksen torjuminen, ilmastoystävällisen liikkumisen tukeminen, eurooppalainen perustulo sekä eurooppalaisten kaupunkien ja EU:n talouden kasvujen tukeminen.

248. Iiris Suomela (Vihreät / Greens/EFA)

25-vuotias Iiris Suomela, on Suomen nuorin kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Iiriksen vaaliteemoja ovat köyhyyden poistaminen, koulutuksen kehittäminen, ilmastonmuutoksen torjuminen ja ihmisoikeuksien puolustaminen.

Europarlamenttivaaleissa on ehdolla paljon kovia ehdokkaita, ja äänestyspäätös on vaikea. Haudon itse vieläkin, kenelle antaisin ääneni.


Miksi äänestää Eurovaaleissa?

Teimme Tampereen seudun vihreiden nuorten hallituksen kanssa kaksi Eurovaalivideota, jotka voit tsekata täältä ja täältä. Videot kertovat, mitä hyötyä EU:sta oikein on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s