Luova Lokakuu – Sieni

Luovan lokakuun lisäksi nyt vietetään lihatonta lokakuuta, ja koska päivän inspiraatiosana on sieni, ajattelin jakaa omat niksini lihattoman lokakuun viettoon!

  1. Sienet. Kun kaksi vuotta sitten kokeilin ensimmäisen kerran lihatonta lokakuuta, sienet olivat se juttu! Sienillä on helppoa korvata lihaa, esimerkiksi kana-parmesaanipastassa kanan voi korvata sienillä. Herkkusienet best!
  2. Juusto. On varmaankin yleistä tietoa, että jos olisin ruoka, olisin juusto. Toinen lihan korvike minulle lihattomissa lokakuissa on juusto, jota käytän määrissä. When all else fails, eat mac ’n’ cheese!
  3. Mifu. Tutustuin Mifuun ensimmäisellä lihattomalla lokakuullani, ja nykyään en syö tortillaa ilman sitä. Mifu on hyvää ja maustettuna monipuolista.
  4. Kasvisproteiinit. Minulla on edelleen ongelmia monien kasvisproteiinin suutuntumien kanssa, mutta esimerkiksi Muru kaurajauhis on ihan jees! Boltsit ovat maistelulistalla, härkis ei oikein nappaa. Nyhtökaura on ihan jees oikein maustettuna, kun taas Apetitin kasvisjauhispyörykät eivät olleet mun juttu. Tutustumista ja kokeilua!
  5. Tee lähtökohtaisesti kasvisruokaa. Älä tee niin kuin minä, ja yritä korvata lihaa ei-lihalla, vaan tee lähtökohtaisesti kasvisruokaa. Esimerkiksi juuresvuoka tai kasvissosekeitot toimivat hyvin!
  6. Käytä rohkeammin mausteita kuin minä. Itse olen typical white girl enkä kestä mausteista ruokaa, mutta tee sinä paremmin ja tuplaa mausteiden määrä suhteessa siihen, mitä laittaisit liharuokaan! Koska itse en kestä tulista tai mausteista ruokaa, kompensoin sen laittamalla hitosti valkosipulia mm. kaikkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s