Mietteitä lihattomasta lokakuusta

Lähdimme poikaystävän kanssa kokeilemaan lihatonta lokakuuta, jonka aikana on tarkoitus syödä kasvisperäisesti. Päätimme sulkea pois lihan, kanan ja kalan sekä äyriäiset. Kuten kasvisruokakokeilussani, juuston ja herkkusienien käytön määrä kasvoi. Söin lihaa 3 päivänä 31 päivästä, joista kaksi oli edustustapahtumien vuoksi ja yksi puolivuotisristeilyllämme.

Lihaton lokakuu oli yllättävän helppo silloin, kun olimme kotona ja pystyimme itse valmistamaan ruokaa itse valitsemistamme raaka-aineista. Valitsimme samalla, että pyrkisimme myös syömään terveellisemmin, esimerkiksi vaihtamalla täysjyvään ja vähentämällä rasvaista ja sokeripitoista ruokaa ja juomaa. Uutena tuttavuutena elämäämme tuli Mifu®. Söimme suhteellisen paljon täysjyväpastaa erilaisten kastikkeiden kanssa. Aion syödä tästä eteenpäin enemmän kasvispohjaisia keittoja, esimerkiksi kasvissosekeittoja juustolla, kuten tomaatti-vuohenjuustokeittoja.

Ravintolan valitseminen ja siellä ruokailu puolestaan oli turhauttavaa. Minulla on jonkin verran kasvisruokailua rajoittavia allergioita, esimerkiksi moni raaoista vihanneksista sekä soija. Ravintoloissa on myös edelleen hyvin pieni kasvisruokavalikoima verrattuna sekaruokavalioon (ellei lasketa kasvisruokaan erikoistuneita ravintoloita), ja yleensä kasvisruokavaihtoehto on soijasta tai hernemaissipaprikasta valmistettuja pihvejä. Minulle mieluisampia vaihtoehtoja ovat tavalliset ruoat, josta ei ole ns. tehty kasvisversiota, kuten esimerkiksi pizzat tai pastat, joihin voin vain olla valitsematta lihatäytteitä. Minulla on edelleen ongelma kasvispihvien tm. koostumuksen kanssa, sillä ne tuntuvat muussimaisilta ja ikäviltä niellä.

Lihaton lokakuu oli yllättävän mukava kokemus ja lisään ehdottomasti kasvisruokaa ruokavaliooni tästä eteenpäin. Hyviä ideoita soija-allergikolle ja juuston rakastajalle otetaan vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s