Formulafiiliksiä! Abu Dhabin GP

Viimeistä viedään! F1-kauden 2019 päättää Abu Dhabin osakilpailu, johon lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Charles Leclerc, 4. Sebastian Vettel ja 5. Alexander Albon. Valtteri Bottas lähtee kilpailuun 20. lähtöruudusta moottorivaihdoksen jälkeen. Kimi Räikkönen lähtee sijalta 17. Leclerc ja Verstappen kamppailevat MM-pronssista. Charles Leclerciä tutkitaan kilpailun jälkeen hänen autonsa bensamäärästä ennen kilpailua, sillä se poikkeaa ilmoitetusta. Tutkinta tulee mahdollisesti johtamaan Leclercin kilpailun hylkäämiseen.

Kauden viimeisen kilpailun lisäksi tämä on todennäköisesti Robert Kubican viimeinen F1-osakilpailu, sillä hän ei ole saanut uutta sopimusta. Hän teki kuitenkin hienon paluun formuloihin, hatunnosto siitä! Myös Nico Hülkenberg ajaa tänään todennäköisesti viimeisen F1-kisansa. Toivottavasti edessä on hänen osaltaan rauhallisempi kilpailu kuin viime vuonna!

EKtDNS9WkAAIUoa.jpeg
Startti! Kuva: F1-Twitter

Startti on suhteellisen puhdas. Pérez, Stroll ja Gasly ottavat osumaa keskenään, ja Gasly suuntaa pitkälle varikkopysähdykselle etusiiven korjaukseen. Leclerc ohittaa Verstappenin ja nousee toiseksi. Vettel kärkkyy Verstappenia. Avauskierroksen jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. LEC, 3. VER, 4. VET, 5. ALB, 6. NOR, 7. SAI, 8. RIC, 9. MAG ja 10. HUL. Suomalaiset ajavat peräkkäin järjestyksessä 14. RAI ja 15. BOT.

DRS:n käyttö kielletään toistaiseksi, sillä siinä havaitaan tekninen vika, mahdollisesti signaalihäiriö. Bottas ohittaa Räikkösen ja Giovinazzin nousten kahdenneksitoista. Pehmeillä renkailla aloittaneet aloittavat varikkopysähdykset. Kierroksella 11/55 tilanne on 1. HAM, 2. LEC, 3. VER, 4. VET ja 5. ALB. Leclerc tulee varikolle kierroksella 13 raportoituaan outoa rengastärinää. Vettel tulee samalla kierroksella varikolle, ja Ferrari mokaa hänen pysähdyksensä täysin. Leclerc palaa radalle neljänneksi ja Vettel seitsemänneksi. Albon tulee seuraavalla kierroksella varikolle. Albonin varikkopysähdyksen jälkeen kärjen tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. HUL ja 5. BOT. Vettel on kuudes ja Albon seitsemäs.

Vettel ja Bottas ajavat hienosti kilpaa! Bottas puolustaa tyylikkäästi Vettelin kärkkyessä. DRS palaa käyttöön kierroksella 18/55, ja Bottas ohittaa oitis Hülkenbergin. Hülkenberg suuntaa varikolle ja putoaa yhdenneksitoista. Kärjessä tilanne on 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. BOT ja 5. VET. Giovinazzin etusiipi hajoaa osumassa Kubican kanssa. Verstappen tulee varikolle kierroksella 26/55 ja palaa radalle kolmanneksi. Tilanne kärjessä on 1. HAM, 2. LEC, 3. VER, 4. BOT ja 5. VET. Hamilton tekee oman pysähdyksensä seuraavalla kierroksella ja pitää paikkansa kärjessä. Verstappen raportoi, että hänen autossaan on jotain vikaa, mutta kisa jatkuu. Bottas tekee viimeisenä kärjestä oman varikkopysähdyksensä ja palaa radalle kuudenneksi. Verstappen jatkaa raportointia siitä, että varikkopysähdyksen aikana tai jälkeen hänen autolleen tapahtui jotain. Vaikeuksista huolimatta Verstappen painaa väkisin ohi Leclercistä. Nyt oli kova ohitus! Leclerc yrittää ottaa paikkansa takaisin, mutta ottaa sen sijaan hivenen osumaa Verstappeniin.

EKtQC6QXkAAKUV7.jpeg
Verstappen painaa Leclercista ohi! Kuva: F1-Twitter

Leclerc tulee varikolle kierroksella 39/55 ja Vettel tulee heti perään. Tällä kertaa Ferrari ei mokaa tuplapysähdystään. Leclerc saa pehmeät renkaat ja Vettel mediumit. Muilla kärjessä on kovat renkaat. Tilanne on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. BOT ja 5. ALB. Vettel on kuudes. Stroll keskeyttää kierroksella 48/55. Kierroksella 54/55 Vettel yrittää ohittaa Albonin, mutta Albon puolustaa. Seuraavassa mutkassa Vettel kuitenkin pääsee ohi. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. BOT ja 5. VET. Hülkenberg valitaan päivän kuljettajaksi, mikä hieno tapa päättää kausi ja myös F1-taival! Verstappen ajaa MM-pronssille upean kauden jälkeen!

Näyttökuva 2019-12-1 kello 16.32.52.png

Ensi kaudella ajetaan 22 osakilpailua ja uutena menossa mukana mm. Hollannin ja Vietnamin osakilpailut! Maaliskuun puolessavälissä palataan!

EKfQJZiW4AAP1Wd.jpeg
Kaksi kuljettajaa vaihtuu ensi kaudella: Esteban Ocon palaa formuloihin ja kanadalainen Nicholas Latifi debytoi Williamsilla! Kuva: F1-Twitter

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s