Osana Vihreiden tarinaa

Tänään vihreiden yhdistysten puheenjohtajat kokoontuivat yhdessä puoluejohdon kanssa Tampereen yliopistolle tähän mennessä suurimman Vihreiden puheenjohtajapäivän merkeissä! Puheenjohtajapäivässä kouluttaudutaan ajankohtaisista teemoista ja verkostoidutaan muiden vihreiden toimijoiden kanssa. Tämän vuoden ajankohtaisia teemoja olivat hallitusohjelma ja Vihreiden hallituspolitiikka sekä valmistautuminen kuntavaalityöhön ja ehdokashankintaan.

Aamu alkoi puheenjohtaja Maria Ohisalon puheenvuorolla, jossa hän taustoitti viime aikaisia politiikan käänteitä ja kertoi hallituksen toiminnasta. Ohisalo muistutti meitä siitä, mitkä teemat ovat vihreän politiikan ytimessä ja näin Vihreiden poliittista tarinaa: ilmastonmuutoksen vastainen taistelu ja hiilineutraalin hyvinvointivaltion rakentaminen, koulutuspanostukset ja työllisyyden lisääminen sekä köyhyyden ja eriarvoisuuden torjuminen. Ilmastonmuutoksen torjuminen on Marinin hallituksen tärkein tehtävä, ja Ohisalo nosti esiin myös sen, että ilmastonmuutoksen torjunnan tulee olla sosiaalisesti ja alueellisesti oikeudenmukaista. Nämä ovat tavoitteita, joita voin ylpeänä olla itsekin ajamassa politiikassa.

Kuntavaalit olivat luonnollisesti yksi päivän kuumimmista puheenaiheista. Puoluesihteeri Veli Liikanen muistutti, että vaikka vihreiden yhdistysten puheenjohtajilla on suuri rooli vihreän kuntavaalivoiton tekemisessä, kukaan ei silti saa tehdä sitä oman hyvinvointinsa kustannuksella. Myöhemmin päivällä kunta-asioiden suunnittelija Kimmo Kyrölä fasilitoi keskustelua kuntavaaleista yhdistyksille, joiden kotipaikkakunnalla on aiemmin ollut täysi lista vihreitä ehdokkaita. Pohdimme yhdessä, millaista ehdokashankintaa meidän tulisi tehdä ja millaisia listoja tavoitella.

Aamupäivästä järjestettiin myös puoluejohdon kyselytunti, jossa ministerit Ohisalo, Haavisto ja Mikkonen sekä puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Silja Keränen ja Tampereen apulaispormestari ​Jaakko Stenhäll kommentoivat ajankohtaisia poliittisia ilmiöitä ja vastasivat yleisön kysymyksiin. Keskustelua herättivät mm. kevyeen liikenteen edistäminen, koulutus, Suomen ulkopolitiikka ja faktapohjainen keskustelu. 

Koska tiikeri ei pääse raidoistaan, ja sydämeni sykkii koulutukselle, viestinnälle ja brändille niin töissä kuin vapaa-ajalla, osallistuin kansanedustaja Iiris Suomelan vetämään keskusteluun koulutuksesta ja kasvatuksesta hallitusohjelman näkökulmasta sekä Vihreiden viestintäpäällikkö Henna Hakkaraisen pitämään osioon vihreästä brändistä. Vaikka en brändityöstä mitään uutta oppinutkaan, oli silti mielenkiintoista päästä kuulemaan, mistä elementeistä ja sanomista vihreä brändi on rakennettu. Iiriksen setissä keskustelua herättivät koulutuksen saavutettavuus, elinikäinen oppiminen ja koulutuspolun tukeminen varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. 

Antoisien keskustelujen ja puheiden lisäksi puheenjohtajapäivässä pääsi verkostoitumaan ja näkemään vihreitä ystäviä! Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen lounasti vihreiden nuorten kanssa ja keskustelimme meitä askarruttavista kysymyksistä kuten nuorten poliittisista vaikuttamiskanavista. Vihreä puheenjohtajapäivä oli mainio kokemus, ja sain paljon inspiraatiota ja työkaluja etenkin tulevaan kuntavaalityöhön ja vapaaehtoisten johtamiseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s