Kaksi vuotta ylioppilaskunnassa!

Valmistuttuani medianomiksi reilu kaksi vuotta sitten pohdin paljon urani suuntaa ja sitä, mitä tekisin elämälläni opintojen tultua päätökseen. Aikani opiskelijakunta-aktiivina päättyi valmistumisen myötä, vaikka kipinä opiskelijapolitiikkaan oli vasta syttynyt sisälläni. Kun näin sosiaalisessa mediassa työpaikkailmoituksen, jossa Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (Tamy) haki viestintäasiantuntijaa vuoden pestiin, en epäröinyt. Hakemuksessani kerroin, kuinka vahvaa paloa tunnen edunvalvontaviestintää, viestinnän kehittämistä ja opiskelijoiden etujen valvomista kohtaan, ja pohdin, millaista olisikaan kokea Tampere3 yliopiston näkökulmasta. Sen sain todellakin kokea – ja niin paljon, paljon enemmän! Minut valittiin Tamyn viestintäasiantuntijaksi, ja siitä eteenpäin elämä onkin ollut ikimuistoista vuoristorataa.

Sen lisäksi, että pääsin tekemään vaikuttavaa viestintää, tuomaan 98-vuotiaan ylioppilaskunnan taipaleen edunvalvonnan voittoja ja tappiota esiin sekä suunnittelemaan erilaisia kampanjoita ja grafiikoita, pääsin tekemään ylioppilaskuntien yhdistymistyötä ja rakentamaan uutta ylioppilaskuntaa. Vietin työpäiväni Pienteollisuustalolla, ja arkeen mahtui niin tapaamisia, somettamista, pöytäkolmioiden taittelua kuin kouluttamista, vaikuttamista ja kirjoittamista. Toisin kuin Jodelissa toivottin, en kuitenkaan ylläpitänyt yliopistoyhteisön juorupalstaa tai tutkinut kenenkään kampuksella viihtyvän verotietoja.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus sijaistaa järjestö- ja viestintäasiantuntijaa, tartuin siihen. Syksyllä minulla oli uusi ja jännittävä työnkuva, ja pääsin tekemään tuttavuutta yhdistyslain ja opiskelijoiden neuvonnan kanssa! Löysin myös uuden intohimon: brändityön. Sain olla mukana bränditiimissä, joka rakensi uuden ylioppilaskunnan ydinviestiä, tarkoitusta ja visuaalista ilmettä. Sain myös kunnian olla tekemässä Sanni Lehtisestä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaa!

Vuosi 2018 päättyi haikeudella, kun kahden ylioppilaskunnan taival päättyi, mutta olin myös valtavan innoissani tulevasta, sillä edessä oli rakkaudella rakennetun ylioppilaskunnan ensimmäinen vuosi!

Tampereen ylioppilaskunta (TREY) syntyi virallisesti 1.1.2019, kun Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (Tamy) ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (TTYY) yhdistyivät Tampere3-prosessin myötä. Yhdistymistyössä toimme yhteen kaksi erilaista opiskelijakulttuuria, mikä teki TREYstä monipuolisen ja rikkaan ylioppilaskunnan, jolla oli kuitenkin paljon todistettavaa. Jännittävää oli myös se, että sain paljon uusia työkavereita, ja omat hallituslaiseni vaihtuivat kokonaan. En opiskelijakunta-urallani päässyt kokemaan sitä, miltä tuntuu, kun ainakin puolet työkavereista vaihtuvat vuosittain.

Yhdistymisen myötä työnkuvani palasi viestinnän pariin, ja lähdimme rakentamaan TREYn viestinnän käytänteitä ja jalkauttamaan ylioppilaskunnan uutta brändiä. Oli mielenkiintoista ja valtavan opettavaista päästä rakentamaan alusta alkaen ylioppilaskunnan tapaa viestiä ja vaikuttaa! En osannut odottaa, kuinka nopeasti ja vahvasti TREYn yhteisöllisyys lopulta rakentui. Me opiskelijat on ylioppilaskunnan ydinviestin lisäksi mentaliteetti, joka näkyy ja kuuluu aidosti ylioppilaskunnan toiminnassa. TREYn ensimmäinen Wappu oli rikkaan opiskelijakulttuurin juhlaa, teimme merkittävää vaikuttamistyötä yliopistolla ja valtakunnallisesti, ja samalla rakensimme meidän tapaamme tehdä työtä opiskelijoiden eteen.

Toinen vuosi TREYssä on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, ja herään joka aamu innoissani tulevasta työpäivästä! TREY on minun paikkani, ja juuri tässä on hyvä olla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s